בעיות עם האח והאחות

Looovely Girl

New member
../images/Emo140.gif בעיות עם האח והאחות../images/Emo3.gif

הייתי כאן בעבר קצת ואז נעלמתי ועכשיו אני חוזרת עם דלמה עם האחים שלי.. אז ככה קצת פרטים כללים.. אני קרנושית (או קרן.. מעדיפה קרנושית..) ואני כמעט בת 16..ויש לי לקות שמיעה... אני גרה בקנדה כבר שנה וחצי.. יש לי אח בן 13 והוא בכיתה ח' ויש לי אחות בת כמעט 8 והיא בכיתה ב'... לפי מה שאתם רואים אני הבכורה... אחותי הקטנה מאוד מפנוקת.. רוב הזמן דבוקה לאמא שלי... במקום לדבר היא מתחילה ליילל וזה מאוד מעצבן אותי כי גם אני רוצה את אמא בדיוק כמוהה.. היא רבה איתי 7/24 והיא תמיד מאשימה אותי בהתחלת הריבים... היא פשוט מפונקת ומרשים לעשות את זה...היא גם תמיד "מייעצת" לי מה לעשות.. אני מספיק בוגרת בשביל להבין לבד.. מה אני עושה איתה?! איך גורמים לה להפסיק להיות מנג'סת? ועכשיו בקשר לאח שלי, כפי שהבנתם הוא קטן ממני בשנתיים וקצת.. הוא ילד שמרבה לקשקש ולא רק זה הוא מדבר כל כך מהר שחצי ממה שהוא אומר אני לא מצליחה להבין בגלל הלקות שמיעה שיש לי... ולא רק זה, הוא רואה את עצמו כאל אבא שלי... הוא חושב שהוא מפקד וחובתו היא להגיד לי מה לעשות... וכשאני בדרך כלל אומרת לו שאין לו זכות להגיד לי מה לעשות הוא ישר אומר:"אני אגיד אותך לאמא..". ויש לי דוגמא... אתמול ההורים שלי יצאו בערב ונשארנו רק שלושתינו והוא הלך להתקלח ואז אמר שתורי להתקלח ושאם אני לא הולכת להתקלח הוא יגיד אותי להורים שלי... מה עושים איתו? איך גורמים לו להבין שאין לו זכות להגיד לי מה לעשות?! ועוד משהו אחרון, הם מקנאים שההורים שלי מרשים לי ללכת לישון מאוחר וחושבים שהם יכולים ללכת לישון גם כן מאוחר ובדר"כ מכריחים אותי לישון מוקדם רק בגללם... איך גורמים להם להבין שבכל זאת יש פער גילאים? הם יותר קטנים ותמיד ישארו יותר קטנים... אני גם רוצה קצת זמן עם ההורים שלי בלעדיהם... אני באמת מיואשת.. מקווה שיש מישהו שיוכל לעזור לי... תודה לכל מי שניסה לעזור מראש... קרנושית

jKiTTiE

New member
ממ בעיהה =\

שמעי אחותי נראלי שאת נותנת להם לעשות לך את זה... אבל עזבי את זה... בקשר לאחותך-תגידי לה שמעי קטנטנה את לא תגידי לי מה לעשות אני יותר גדולה ממך ועוד פעם אחת תגידי לי מה לעשות אני ישבור לך תמפרקת ויוצא לך תעיניים חחח סתם סתם פשוט אל תקשיבי ולה ואם היא אומרת לך משו תגידי לה פסדר פסדר או שפשוט תתחילי לרדת עליה בעקיפין יאנני היא אומרת לך משו אז תעני לה סיימת יועצת וכל מיני שטויות כאלה ובקר שלאח שלך- תגידי לו קטנקן אתה לא תגיד לי מה לעשות אני יותר גדולה ממך ועוד פעם אחת תגיד לי מה לעשות אני ישבור לך תמפרקת ויוצא לך תעיניים חחחחחחחחחחחח סתם זה הצחיק אותי עזבי מממ פשוט אל תקשיבי לו?! מי הוא שיקבע לך מה לעשות ומה לא לעשותת?! ודברי עם ההורים שלך תגידי להם שמעו זה לא הולך ככה שאני חיה לפי הרצונות של האחים שלי זה שהם הולכים לישון מוקדם זה לא אומר שגם את צכה ללכת לישון ותגידי להורים שלך שיבהירו את זה לאחים שלך... מקווה שעזרתי =]

l i r a n 1 0 1

New member
תראי מה תעשי

אחות בת 8 -מה שאת צריכה לעשות זה פשוט איך שהיא מתחילה ליילל תעשי מה שאח שלך עושה "אני אגיד אותך לאמא" ואם זה לא עוזר, ברגע שאת מתחילה להשתגע תאמרי "לעצמך אני גדולה" ותעשי מה שאמא שלך היתה עושה אח בן 13-לגבי זה שהוא מדבר מהר (לא יודע אם זה בכוונה) תבקשי שהוא יחזור לאט על מה שאמר. זה שהוא אומר לך תמיד מה לעשות תגידי לו איך שהוא אומר לך תהפכי להיות (אבא תפוס) אמא שלו בדיוק מה שהוא עושה לך תעשי לו ושהוא אומר לך "די" תשאלי אותו "אתה חושב שלי זה נעים??" ותראי מה תהיה התגובה שלו או שדוקא על תעסי מה שהוא אומר כלומר הפוך ממה שהוא אומר. ולגבי "אני אגיד אותך לאמא" ומידה וזה על שטויות תעני לו ככה "תגיד" ואם הוא באמת יגיד לאמא שלך אחרי כמה זה היא תפסיק לבוא והקלף הלך. לגבי השינה- אל תדאגי מה שאני עושה זה מכבה את כל האורות בבית בדליק להם טלביזה(אם מותר) סם להם "סליפ טימר" והולך לחדר שלי ואם זה לא עובד תתקשלי להורים שלך ותשאלי אותם מה לעשות ובמידה ואת לא יכולה לדבר איתם תגידי לאחים שלך ליעלו למיטות וזה.מה שהייה לא מענין אותך ושההורים שלך ישאלו "מה קרה" תדגידי להם "אמרתיח להם לישון והם לא רצו לשמוע לי ולא היה לי מה לעשות" בכל מקרה תגידי להורים שלך מה שקורה שידעו גם-כן גם לי יש אחים קטנים בערך באותו גיל וגם לי יש בעיות איתם ואין מה לעשות מה תפקיד האחים מלבד לשגע אותנו

blue skies

New member
בתור הבכורה בבית

עם אח שצעיר ממני בשנתיים כמעט ועם שתי אחיות בנות 11 ו 14 תגידי למה שאחיך או אחותך אומרים בסדר ותמשיכי הלאה איך שבא לך חבל להכנס לריבים בגלל זה חבל לריב בסופו של דבר הרי אם יהיה ריב בינך לבין אחותך נניח יכעסו עליך כי את בוגרת יותר אם הם לא הולכים לישון מוקדם ובכוונה מושכים את הזמן אז תני להם שההורים שלך יעירו להם התפקיד שלנו הוא לא לחנך ולהיות ההורים שלהם אם הם 'מכריחים' אותך ללכת לישון מוקדם או להתקלח שיכריחו תגידי בסדר ותמשיכי בעיסוקים שלך אז אחיך יספר להורים שלא התקלחת אז? מה קרה? בעיה של מי זה אם לא התקלחת? שלך אני כמעט בטוחה שהוא לא יגיד להם כלום וגם אם כן אז??? תספרי לנו איך הולך הלאה

ברוכה השבה ../images/Emo39.gif

לגבי אחותך הקטנה, היא סה"כ בת שמונה, זה טבעי שהיא תהיה זקוקה לאימך ולך ואת מרגישה שהיא מנג'סת, אבל היא לא רואה בזה כך, היא עושה את זה מתוך רצון לדעת שהיא נאהבת על ידכם. נסי לחשוב על זה ככה ולא לראות בזה ניג'וס, אולי אפשר לדבר איתה ולהסביר לה שזה מציק שהיא כל הזמן נדבקת אל אמא, ושגם את זקוקה לפעמים לאמא, ושאת זקוקה גם לשקט לפעמים. לא יודעת עד כמה זה יעזור, אבל בטוחה שזה לא יזיק. לגבי אחיך בן השלוש-עשרה, הכי טוב פשוט להתעלם, להגיד לו "בסדר" וזהו, אחרי כמה זמן הבטחה ממני, הוא יפסיק את זה, המטרה שלו לדעתי היא לעצבן אותך, כמו כל אח טיפוסי
לגבי העניין של שינה מאוחרת- תבקשי מההורים שיסבירו לאחים שלך, שכשהם יגדלו ויגיעו לגיל מסוים, הם גם ילכו לישון מאוחר כמוך. זה עניין של ההורים שלך איתם, לדעתי את לא צריכה להתערב. מקווה שעזרתי

Looovely Girl

New member
../images/Emo140.gif תודה לכולם!

אני אשתדל לנסות את כל מה שאמרתן ואני אחזור לעדכן וכמובן, אני נשארת בפורום כי הוא אחלה..=) קרנושית

אוח. ../images/Emo24.gif

אלו באמת בעיות.. ואפילו אין לי את התשובה שאני חושבת שתוכל לעזור לך, פשוט תקראי את העצות שנתנו לך פה,תראי מה הכי מתאים לך-ותנסי ליישם אותן. זה קשה,ברור. אבל ברור שגם מגיעים לך המון דברים בהיותך האחות הגדולה.בדיוק כמו שאחותך היא קטנה וצריכה את אמא שלה-כי זהו באמת,דבר שהרבה ילדים בגיל הזה צריכים,כך גם לך יש את הצרכים שלך,הזכויות שלך והחובות שלך. יחד עם ההבנה שלך-צריכה להגיע ההבנה של ההורים שלך,של אחיך ושל אחותך, קחי אותם לשיחה ,או במקרה שאני הייתי עושה-כותבת מכתב להורים עם כל זה,ומנסה לראות מה יש לכל צד להגיד,מנסים לפתור ביחד,כי את הדברים האלו-אי אפשר לפתור לבד.
מדובר פה במשפחה,כמה אנשים.. למדתי בסוציולוגיה מושג שנקרא "סטטוס"-המיקום של האדם בחברה,או במבנה חברתי כלשהו.לכל סטטוס צמודות נורמות [נורמות=פעולות,כמו ללכת כל בוקר לבצפר..]המבטאות את הזכויות והחובות-שאלו למעשה הציפיות של האחרים מבעל הסטטוס. אני כותבת לך את זה,כי פה מדובר בבעיה שדווקא דנו עליה בשיעור סוציולוגיה-גיל-זה סטטוס,כי ישנן ציפיות שונות מאנשים בגילאים שונים. הנורמות של אחותך לקבל יותר חיבה מאימך-אלו נורמות לילדה בת 8,והן לא משתוות לנורמה של נערה בת 16.אך לעומת זאת,במקרים רבים נוספים,גיל הוא דווקא סטטוס של אי בהירות,מכיון שלא כל הנורמות ברורות...ההבדל של אחיך למשל לבינך,הוא לא הבדל גילאים גדול,ולכן הציפיות לא תמיד ברורות. מגיעה לך הזכות לשנות ולעשות, כי אחרי הכל-יש לך גם חיים ורצונות.

למעלה