ברכות על הפורום הנפלא הזה

../images/Emo140.gif ברכות על הפורום הנפלא הזה

רציתי לברך אתכם לכבוד פתיחת הפורום הנפלא והמקסים הזה , יש פה בהחלט אנשים מדהימים ונהדרים
כיף לקרוא את ההודעות פה , ורשמתי לי מפה את המתכונים שכתבתם פה לאוכל ארגנטינאי. אני גולש פסיבי ( קורא , לא כותב) מכיוון שאינני ארגנטינאי ואינני יודע ספרדית , ולכן אינני חושב שאני יכול להשתתף בדיונים כאן ,אבל אני שמח לבקר פה ולקרוא את ההודעות שלכם. אם אפשר טובה , אשמח אם מישהו יכול לכתוב איך משיגים את משקה המאטה בארץ , ואיך בדיוק מכינים אותו. ושוב - ברכות לפורום שלכם !!
 

maybesure

New member
בוקר אור!

את משקה המאטה (ג'רבה) ניתן להשיג בסופרים במתחמים של קיבוצים (אני משיגה בגן-שמואל) וכן אצל הדרוזים. ראיתי שמוכרים אותו בשוק החיצוני בדליית אל כרמל כולל כלי המאטה והבומביז'ה. לגבי ההכנה: ממלאים כשני שליש מכלי המאטה בעלי הג'רבה כשהבומביז'ה כבר מונחת בפנים. מוסיפים מעט מים קרים וממלאים את האר במים חמים אך לא רותחים! ניתן להוסיף מעט סוכר לפני המזיגה. לבריאות.
 

מרסלו1

New member
מסכים

פורום נחמד, מעניין לקרוא ולכתוב כאן. אני חושב שהמנהל יסכים שאין פה סינון על פי מוצא, דת, גזע או מין ....
,ככה שלא נראה לי שיש מישהו שלא יכול לכתוב כאן בהגדרה (אלא אם כן הוא חורג מכללי הפורום, ככה נראה לי, מניח שהמנהל יסכים). בכל אופן, מאוד פשוט להכין מאטה, אתה צריך לקנות ג'רבה, זה משהו שנראה כמו תה (בדר"כ נמכר בחבילות של תפזורות), אפשר להכין את זה כמו שמכינים תה או לשתות את זה בדרך המסורתית בכלי מיוחד, גם הכלי המיוחד לא כזה סיפור זה בסך הכל מעין כוס כזו עם קש מיוחד שיש לו מסננת בקצה שמונעת מהשותה לשתות את הג'רבה עצמה. את הג'רבה מוכרים כמעט בכל רשת מזון גדולה (את זה אני מסייג כי יכול להיות שזה ככה בב"ש בגלל שיש הרבה אנשים ממוצא ארגנטינאי).
 

skooby

New member
כן,

אואבל אולי צריך לקרוא לפורום הזה "פורון תרבות אגנטינה" חחחח (זה היה בצחוק , בלי להעליב) מכינים מטה כמו כתבו לך, אבל יש עוד כמה טיפים חשובים: - את הבומבייה שמים בתוך הג'רבה כשבג'רבה כברה ספוגה במים ויש לך מרקם ספודי, אחרת העלים נתקעים בחורים. - אין להזיז את הבומבייה או לערבב בעזרתה את הג'רבה. - את המים רצוי להכין בקומקום רגיל, לא חשמלי, ולא לתת להם לרתוח, הטמפרטורה הטובה ביוותר להכנת מטה היא שבעים מעלות. אחר כך אפשר לשירם בתרמוס כדי לשמור על החום. לרוויה,
 
למעלה