הודעה ואתגר

../images/Emo140.gif הודעה ואתגר

שלום לכולכם! (התגעגעתי)... שוב אני כאן, אחרי שפעת קיץ ניו יורקית מגעילה, אבל...אני כאן ובדיאטה. אחרי בחינת מספר אפשרויות בחרתי להצטרף לשומרי משקל, מפני שהם היחידים שמאפשרים לי לעמוד בעקרונות הקולינריים שלי, ולרדת במשקל. כלומר - חמאה היא לא טרף בדיאטה שלהם, פילה בקר הוא הנתח המועדף כי הוא דל שומן (ייייייי), ולכולם ברור שאם משהו לא טעים לך, אתה לא תאכל אותו ותלך לחפש סיפוקים במקום אחר. ולאתגר - בשבועיים האחרונים עמלתי על המרת מתכונים איכותיים לגירסאות דלות שומן (יחסית), די בהצלחה. רציתי לשאול אם יש לכם הצעות ייעול נוספות, ובכלל - האם יש לדעתכם דבר כזה גורמה לשומרי משקל (לדעתי, כמובן, יש)? גם אם אני לא כותבת כאן הרבה, אני קוראת תמיד, פשוט מורידה הילוך כדי להכנס לשליטה...
 

adidushim

New member
דעה

לדעתי בהחלט יש גורמה לשומרי משקל. ואדרבא. אני חושב שיש הרבה מנות גורמה כאלו שאפילו לא מודעות לעצמן שהן כאלו. רוב המנות הצמחוניות הן יחסית דלות בקלוריות. גם כמויות נורמליות של בשר יתאימו - ודי בכך כדי להרכיב ארוחת גורמה מפוארת. החל מסושי וכלה בפילה הבקר המעולה בטעמו (לדעתי) עם עוד איזה רוטב שלך
לא עזרתי כאן מבחינת מתכונים,אני יודע,... אני בטוח שלאחרים יש הרבה דוגמאות טובות. וסחתיין על הרצון להוריד במשקל. בהצלחה
 

judi1

New member
ברוכה השבה!

הסוגייה הוו הגיעה אלי אתמול במייל מאחת הכותבות כאן.. כתבתי לה שאני לא רואה קשר בין גורמה להעלאה במשקל.. ואם כן - קשר הפוך.. ..כל הגיסות הדקיקות שלי יודעות לאכול רק גורמה.. כל איטלקיות.. הצרפתיות.. הספרדיות.. מה זה אומר? ..שאם אוכלים במידה מעדנים של ממש.. מגיעים לסיפוק שלא דורש כמויות עתק.. זוהי הדיאטה היחידה בחליי שעובדת... ולגופו של עניין: השאלה שלך כללית מדי.. רחבה מדי.. כל הסגנונות..כל המנות.. שאלה אינסופית.. בואי נקח לדוגמא: קינוחים.. ברגע זה הכנתי לארוח של סופשבוע לעשרים וחמישה איש: סורבה: מנגו, שזיפים אדומים, אגסים, תפוחי עץ. הנה לך מנה אחרונה לא מאיימת בקלוריות. נטולת שומן, נטולת פשרות ו..נמי..
 
הי ג'וד!

את צודקת, זה, למשל, אחד השינויים שעשיתי - עברתי לסורבטים איכותיים במקום גלידות שוקולד לבן של גודייבה (שגם אותה אני אוכלת, אבל פחות). העניין המרכזי הוא שליטה בכמויות, ובארה"ב זה משהו שממש קשה לעשות כי הכל כאן בענק. אם את מזמינה מנת פסטה במסעדה, היא בדרך כלל מנה שיכולה להאכיל שלושה אנשים רעבים!!! ואצל האמריקאים זה נחשב מנה אחת. אם שמים חמאה ברוטב, שמים כל כך הרבהחמאה, שזה הטעם המרכזי שמרגישים, עוגות גבינה כאן מכינים עם פילדלפיה (אין גבינות לבנות כמו אצלנו). השאלה שלי היתה יותר עקרונית - האם לדעתכם זה בכלל אפשרי, אני מבינה מהתשובה שלך שאת חושבת שכן. הקשר בין גורמה לעליה במשקל הוא, שלמרות שמרגרינה, שמנת צמחית וכו' הם תחליפים גרועים לדבר האמיתי, הרי שהם דלי שומן וקלוריות ביחס למקור...ולכן, צריך לעבוד קשה מאוד אם רוצים לאכול דל שומן וקלוריות וגם לא להתפשר על איכות. משהו ששמתי לב אליו, ומתקף את טענתך לגבי האירופאיות הדקיקות - בדרך כלל במסעדות טובות באמת, המנות קטנות יותר, אבל את לא מרגישה רעבה אחרי שסיימת אותן כי הן עשויות נכון.
 

ranlevy

New member
היי פרינססה וברוכה השבה למחוזותינו

אחרי קריאת ההודעה שלך, הגעתי למסקנה שאת חשופה יותר מדי למערכות שיווקיות של יצרני מזון אמריקאיים. כדי לשכנע אותך בנכונות של מה שכתוב למטה רק אבקש ממך להיזכר מיהו העם השמן בעולם, למרות ערימות המרגרינה והמאכלים דלי השומן שמשווקים באגרסיביות לבני אותו עם. באופן עקרוני אין קשר בין אכילת שומן להשמנה. יש קשר בין אכילת הרבה להשמנה. בדיוק כמו שיש קשר בין אכילת הרבה חלבונים והשמנה, ואכילת הרבה פחמימות והשמנה. יותר מכך: אפילו במהלך דיאטה חשוב לאכול שומנים. ישנן חומצות שומניות חיוניות לגוף (כאלו שהגוף לא יודע לייצר בעצמו), והדרך היחידה לקבל אותן היא ממקורות חיצוניים. ומכאן הדרך לפתרון (לפי דעתי) קצרה: לאכול כרגיל, אבל לאכול פחות. עד כמה שידיעותי מגיעות בנושא, עדיף דווקא לקצץ בכמות הפחמימות שאוכלים, שכן בתזונה המערבית, לרוב זוהי הסיבה להשמנה. ומהבחינה הזאת, די לעקוב אחר הרגלי התזונה שלך, ולהחליט על קיצוץ בפריט אחד (למשל: הלחם בארוחת הערב. או להקטין למחצית את כמות הפסטה שאת אוכלת במסעדות). כך שבכל יום, את צריכה להסתכל על סך כל מה שתאכלי, ואז להחליט להתמקד במנה בצלחת במסעדה או בגודל המנה שאת מתכננת לבשל בבית, ולחתוך את הכמויות במנה הזאת, ורק בה. הדרך אמנם ארוכה, אבל השינוי בהרגלים יעשה את שלו לאורך זמן, ובניגוד לדיאטות כסאח, גם תוכלי ליהנות מאוכל גורמה ברמה במהלך הדיאטה, וגם התוצאות יישמרו לאורך זמן. החוכמה היא לא לקצץ דרסטית בכמות המזון שלך, אלא לקצץ מעט. שינוי שלאורך זמן יעשה את העבודה, בלי עינויים, פיתויים ושאר מכשלות. ולפיכך, האתגר שאת מציבה אינו לנו אלא לעצמך
לאכול מעט פחות (ממש מעט), בלי להתפשר על איכות וטעם המזון שמגיע לפיך. אני אמנם לא יועץ מוסמך לענייני דיאטה ושמירת משקל, אבל זוהי דעתי. -- רן.
 
הסו-שף עשתה דיאטה אצל ברנרד לואזו

אז ברור שאפשר גם דיאטה וגם גורמה. טוב, לא בדיוק אצלו (זה חייב משכנתא קטנה), אבל על פי תכנית הדיאטה שלו ומתכוניו. נכון שפה, בארץ זבת חלב ודבש, החלב והדבש הם לא בדיוק במגוון ובאיכות שהשפים הצרפתיים מורגלים בהם - אבל יצא לא רע. אבל השוס האולטימטיבי, לדבריה, הוא לאו דוקא בבניית דיאטה גורמה (הרי גם כשהיא לא בדיאטה היא אינה אוכלת קויאר ושמפניה בכל בוקר), אלא באימוץ הכללים הבאים: - אוכלים ארוחת בוקר. - אוכלים כמויות קטנות יחסית, יותר פעמים ביום. במקום לאכול ארוחה גדולה פעמיים ביום, מצמצמים את כמות האוכל בארוחות הצהריים והערב ומוסיפים ירקות, פירות, כריכים וכד' כך שהבטן אינה מובטלת יותר מ-3 עד 4 שעות. - ולמקרי חירום יש לסו-שף מרק ירקות סודי שרקחה דיאטנית ידועה, משביע ביותר, ואשר האנרגיה הדרושה לעיכולו עולה על זו הטמונה במרכיביו... טעמתי ממנו, הוא אכיל למדי, אבל אסור לצרוך אותו יותר מדי שכן לאורך זמן הוא גורם להרעבת הגוף. תוך שמירה על הכללים הנ"ל הסו-שף אוכלת בלי להתפשר ונראית כמו מליון דולר
בעוד הח"מ גבוה כשהוא שוכב...
 
חחח ד"ש לסו שף ../images/Emo24.gif

אני ממש לא מרעיבה את עצמי, אני אכן אוכלת פחות אבל כמעט את אותם דברים, ואני מתעמלת הרבה (את זה התחלתי הרבה לפני הדיאטה, ועכשיו זה רק עוזר). אני עושה בדיוק מה שהמלצת - הרבה ארוחות קטנות במקום שתיים גדולות, הרבה ירקות ופירות טריים, ופחמימות מורכבות, וזה אכן הרבה יותר הגיוני ומתאים לקצב של הגוף. ו..אפשר מתכון של המרק? או שזה סוד שמור מדי ואין לי את הסיווג המתאים?
 
הסו מוכנה לאפשר לך הצצה במתכון

בתנאי שתשרפי אותו מייד אחרי הקריאה
הבטיחה להקליד אותו בתחילת השבוע.
 
את כל כך צודקת!!!

כמי שהשילה המון קילוגרמים ומצליחה לשמור על ההישג במאבק מתמיד, הדרך היחידה לרדת במשקל ולשמור בעיני היא אכילת רק מה שטעים ונעים לך במסגרת המגבלות שאת יכולה להרשות לעצמך. ההצעות שלי להורדת קלוריות מיותרות תוך שמירה על טעם: 1.פלפל ממולא עם יחס של 2/3 בשר על 1/3 אורז, טיגון בצל במעט מאוד שמן זית ובישול ברוטב ללא שומן (על בסיס מיץ עגבניות). ממולאים אחרים באותה שיטה. 2.מוסקה כמעט נטולת שומן (חצילים אפויים במקום מטוגנים וללא בשמל אלא שוב רוטב עגבניות וללא גבינה), 3.כדורי גבינה וסולת מבושלים במי מלח ומוגשים עם מעט פירורי לחם מטוגנים בכפית חמאה), (גירסה מקוצצת למתכון הונגרי עתיר חמאה). 4.החלפת שמנת ביוגורט איכותי ברטבים לסלטים (תמיד מוגשים בנפרד ולא ישירות על הסלט להגברת השליטה בכמויות), וגם בהקרמת מרקים קרים. אשמח להעביר מתכונים מדוייקים יותר אם את מעונינת. בהצלחה.
 

judi1

New member
עוד טיפן שעובד יופי..

זה העקרון על פיו: "לביס האחרון יש אותו טעם בדיוק כמו לביס הראשון!"
.. על פי העקרון הנ"ל אימצתי באופן אישי את : שיטת הטעימות .. ..זה אומר שבסעודות ענקיות עם אלפי מנות, (כמו אצל אמא או אצלי בבית ..
) אני לא ממש אוכלת ..אלא פשוט טועמת כל מה שמושך אותי בלי לוותר.. ..סך הכל מגיעים מזה לשובע מוחלט.. עליך לזכור כי השובע מגיע עשרים דקות מתום הארוחה.. (עד שהפקודה מהקיבה מגיעה אל מרכז השובע במוח) ..במסעדות אני בוחרת את המנות גם לי וגם לבעלי ..כך אפשר להתחלק ולהחליף.. ..קינוח אני בוחרת רק לו.. אבל יכולה לטעם ביס בלי להתבאס.. ולשמור על משקל קבוע.. ..ואם יהיו לי עוד טיפים אוסיף אותם בהמשך.. ..כאחת ששינתה לעצמה דרך חיים בלי שום דיאטה.. ..כל דיאטה שניסיתי בעבר ..רק גרמה לי להוספת משקל..
 

terroir

New member
יש לי שאלה:

הדיון היה אמור להיות על עצות לדיאטה, או דיון בשאלה העקרונית האם דיאטה משמעותה התנזרות מאוכל גורמה?
 

judi1

New member
הדיון בא להראות..

איך אפשר דיאטה בלי חסה ומלפפונים.. דיאטת גורמה..
 
בשאלה העקרונית

לזה אני התכוונתי, בכל אופן. זו שאלה שבאמת מעסיקה אותי בשבועות האחרונים.
 
למעלה