התיעצות

../images/Emo140.gif התיעצות ../images/Emo140.gif

הי! אני אחת מהמשתתפות הקבועות פה (כרגע בשם בדוי, מפאת רגישות הנושא - מקווה שתבינו). אני ממש זקוקה לעזרתכן, בנות (וגם בנים - ינוסח בלשון נקבה למען הנוחות) אז הסיפור הוא כזה: למרות החור בכיס, התחלנו סוף סוף לחשוב ברצינות על קניית בית. ההורים שלי לא יכולים לעזור, וההורים שלו הסכימו בשמחה לתת ככל יכולתם. כרגע אנחנו גרים בשכירות, ואין לנו המון חסכונות, ככה שמשכנתא תהיה בכל מקרה, וכנראה לא קטנה במיוחד. אנחנו גרים בעיר, אבל במקום נחמד, והחלום שלנו (טוב, אולי במיוחד שלי) הוא לקנות/לבנות בית במושב או ישוב קהילתי. כבר התרגלתי לעובדה שזה לא יקרה בשנה הקרובה, אבל אתן יודעות איך זה: משהו (יצר הקינון?) כבר נורא גורם לי לרצות מקום משלנו. חשוב לציין גם שאנחנו גרים עכשיו (וב-4 השנים האחרונות) 10 דקות מההורים שלו ו-3 שעות משלי, דבר שאני לא הכי מאושרת ממנו, אבל שגם הוא אמור להשתנות עם המעבר לבית הקבוע. ועכשיו הבעיה: יקירי זימן אותי לשיחה היום, ואמר שההורים שלו מוכנים לתת לנו חצי מדירה שבבעלותם, ואת החצי השני נקנה (כמובן, באמצעות משכנתא). זאת הצעה מאוד נדיבה - מאוד - ואני מבינה גם את ההיגיון הכלכלי שלה - בסופה של המשכנתא (שתהיה קטנה הרבה יותר מהמשכנתא שתיכננו לקחת על הבית ה"אמיתי") תישאר לנו דירה, למכור או להשכיר. אבל... הדירה המדוברת נמצאת באיזור נידח ולא כ"כ טוב של העיר, היא די ישנה וטחובה, בקומת קרקע מינוס (וגם במרחק 5 דקות הליכה מבית ההורים המדוברים). עד כאן כאילו אין בעיה, כי את הדירה השכורה שיש לנו כרגע אני מאוד מחבבת, והייתי שמחה לקבל את ההצעה, להמשיך לגור בדירה שלנו, ולהשכיר את הדירה ההיא בינתיים. אני ממש ממש לא רוצה לגור שם. אבל 2... (עוד מעט נגמר) הובהר לי שההצעה הנדיבה מתבססת על ההנחה שאנחנו נעבור לגור שם, לפחות לשנה אבל בעצם ליותר, וש"זה מחיר שכדאי לשלם". כמובן ששום דבר מזה לא נאמר בקול (הרי כולנו פולנים), אבל זאת כנראה הנחת העבודה. אותי זה נורא הכעיס, גם מהבחינה העקרונית (מה קרה לאהבה שאינה תלויה בדבר? הפתגם "בעל המאה הוא בעל הדעה" ממש לא מקובל עליי), גם כסימן לבאות (אם אני אסכים לזה עכשיו, איפה זה יעצור?), וגם פשוט מבחינה רגשית (אני לא בנויה לזה). אני לא יכולה לדמיין את ההורים שלי חושבים בכלל להתערב בשיקולים שלנו בצורה כזו. ועכשיו השאלה: האם אני אגואיסטית? אני מתעקשת סתם? אולי זה הזמן להתבגר לרגע ולהיות פרגמטיים? כי בסה"כ מדובר בשנתיים, ובהרבה כסף עבורנו. אני אשמח לשמוע את דעותיכן הכנות (לא רק את מה שיהיה נעים לי), כי נראה לי שאת המצב הזה אתן יכולות להבין הכי טוב, ועם בעלולי קצת קשה לי לדבר על זה ולהישאר רגועה. תודה למי ששרדה עד הנה,

ציפורוש

New member
וכמה יהיה לכם משכנתא?

לדעתי- שנתיים זה באמת לא כל כך נורא, במיוחד אם תוך כדי תוכלו גם לחסוך. אבל אם תקחו משכנתא ל-20 שנה נניח, אולי כבר עדיף על בית אחר, אם כבר קוברים את עצמכם בתשלומים. ומה תוכלו לעשות עם הדירה של ההורים כשתרצו לעבור? תוכלו למכור או להשכיר, או שתצטרכו להחזיר להם?

ציפורוש

New member
אופס, דילגתי בטעות על חלק מהשורות

שלך ואני רואה שכן יהיה לכם דירה אחר כך. למה את חושבת שבעל המאה וכו´? אם להורים שלך היה דירה לידם, לא יכול להיות שהיו מציעים לכם להשתתף במחיר ולקנות אותה?

המממ... נקודה טובה

בכ"ז, אני חושבת שההורים שלי לא היו מתערבים בשיקולי האיפה לגור שלנו. עניין של אופי. אולי הבעיה שלי היא שאני פשוט מתגעגעת למשפחה שלי, שאותם "באופן טבעי" (הנסיעה הארוכה, וכו´) כמעט לא יוצא לנו לראות. ניסינו לעשות סדר בעניין, אבל איכשהוא מטעמי נוחות זה אף פעם לא מצליח, וזה מתסכל. אני מאד אוהבת את המשפחה שלו, אבל זה לא אותו דבר. מצד שני, כשנעבור לבית העתידי, תהיה אותה בעיה לבעלי, אז אולי אני צריכה להתחשב בו עכשיו.

נופר30

New member
לדעתי לפעמים צריך

להוריד קצת את הראש למען מטרות טובות תשבי עם עצמך ( לא עם בעלך ולא עם ההורים ) ותעשי חישוב מה התועלת שתיצמך לך מזה מול מה שתצטרכי לתת לדוגמא כיום את משלמת 3000 ש"ח שכר דירה בעוד שבדירה שתקני תשלמי 1000 ש"ח משכנתא זאת אומרת שיהיו לך עוד 2000 ש"ח פנויים שמייד תשימי בחיסכון ואז בתוך זמן קצר של שנתיים שלוש יש לך סכום נאה שחסכת +המחיר שתקבלי על הדירה כשתימכרי אותה בנזוגי שיחיה קנה בעזרת הוריו דירה קטנטנה במרחק של 3 דקות ( עם סופרים את הירידה במדרגות + לחכות למעלית אצל הוריו ) מהוריו והמשכנתא שמשלומת עליה היא קטנה מאוד בהתחלה חיינו שם ועכשוו השכרנו את הדירה ובתוספת קטנה אנחנו משכירים במקום אחר ומה שיוצא לנו מזה שבעצם יש לנו את הדירה כמעין בנק חיסכון עבור כסף לשטח אדמה שאנחנו מחפשים אז לפעמים צריך לוותר ולחשוב על המטרה שתהיה בסוף

שמופית

New member
אני כל כך מבינה אותך !

יש מקומות שאני ממש ממש לא יכולה לראות את עצמי גרה בהם, ואני יודעת שאם אני אגור במקומות שכאלה, אני אכנס לדכאון נוראי (בדוק !). תחשבי טוב טוב על ההצעה ואם את מגיעה כל פעם למסקנה שאת מאוד לא תהיי מאושרת שם, תבקשי מבעלך לוותר ! אני לא רואה שום פסול בדירה שכורה, ולהיפך ! במצב של היום, עם הריביות המטורפות ועליות הדולר ההפכפכות, יש הרבה זוגות שמוותרים על קניית בית ומעדיפים להישאר בדירה שכורה במקום נוח
בהצלחה בכל החלטה שתיקחי !

הכוכבת

New member
אני חו&#15

אני לא חושבת שזה צריך להיות בכל מחיר. אני חושבת שהחשוב מכל הוא הנוחיות, מה שגורם לנו אושר, ומה שיכול להועיל לנו. אני לא חושבת שבשביל לחסוך כסף צריך לחיות במקום שלא כל כך מתאים לנו. לא צריך אפילו לסבול כמה חודשים, אז לסבול שנתיים??? אנחנו חיים פעם אחת וצריכים לחיות אותם הכי טוב שאפשר... אז למה להתפשר? בשביל כסף??? לא מקובל עליי. אני בדעה אחרת מרוב חברי הפורום. אני חושבת שכסף זאת עדיפות אחרונה. קודם כל, האושר הפנימי. ואם לא עושה לך טוב לגור שם... אז שום כסף שתחסכי לא שווה את זה.

rinutza

New member
אני מאד מבינה אותך. לדעתי יש שני

דברים שצריך לקחת בחשבון מעבר להאם כדאי מבחינה כלכלית (כי זו כנראה תהיה תשובה חיובית). הראשון הוא כמו ששמופית אמרה, אם בכלל את מסוגלת לגור שם. את הדירה עצמה אני מאמינה שאפשר לשפץ ולהפוך למקום שלכם. השאלה היא מבחינת האזור - אם את ממש לא אוהבת והיה לך רע שם, אל תעברי - אני גרתי שנה במקום ודירה שלא סבלתי (דווקא בגבעתיים) והיה לי ממש רע, זה מאד משפיע על מצב הרוח. והדבר השני הוא האם את מסוגלת לגור כל כך קרוב להורים שלו. גם אם אתם מסתדרים מצויין, צריך לקחת בחשבון שרמת הפרטיות יורדת ואפשר יהיה יותר בקלות"לבדוק" לכם את החיים כשאתם כל כך קרוב. אם אין לך בעיה עם זה אז סבבה.

אביבית1

New member
באמת שאלה קשה

אם הם לא מהנודניקים שישרצו אצלך כל יום וכל היום שווה ללכת על זה. אבל אם הם דוקא כן מהנודניקים תחשבי כמה את מוכנה לסבול, ואם זה ישתלם בסוף. אני אם הייתי בסיטואציה כמו שלך הייתי הולכת על זה בכל מצב, תחשבי כמה תוכלו לחסוך אפילו עם משכנתא (קטנה). מאחלת בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

צילולה

New member
עוד נקודה למחשבה...

עד כמה את מסתדרת עם ההורים שלו? תחשבי שכשיהיו לכם ילדים,זה יהיה מאד נוח,לגור ליד ההורים שלו,במקרה שאתם צריכים בייביסיטר בהתראה קצרה, מישהו שיקח את הילד מהגן או כל עזרה מהסוג הזה.ואם את מסתדרת טוב עם ההורים שלו,זה יכול להיות מאד מועיל. אני רואה עכשיו את האח של ניר,שגר די קרוב להורים,וכמה הם עוזרים.זו גם שאלה של האופי של ההורים,כמובן, אבל זה גם איזשהו שיקול... אני לא חשובת שההתערבות שלהם,כמו שאת מתארת את זה,שלילית כל כך..אולי הם בסה"כ רוצים בטובתכם???

ההתלבטות בעיצומה ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif

כשכבר התחלתי לחשוב "כן", באו שמופית ורינוצה והזכירו לי את שיקול המקום. פנים הדירה לא מדאיג אותי - אני יודעת שנהפוך אותה לבית - אבל הבחוץ הוא עם פוטנציאל דיכאון מאוד גבוה. וגם אנחנו כבר היינו בסיפור הזה - גרנו שנה בדירה חמודה, בזול, אבל עברנו כי לא אהבנו את המקום. והרעיון של לגדל ילדים בשכונה הזאת ממש קשה לי, כך שגם טיעון הבייביסיטר לא לגמרי עובד. אני יודעת כמה זה חשוב שיהיה זוג סבים אחד לפחות בקרבת מקום, אבל אנחנו ממילא די קרובים... ולמען הסר ספק: אני באמת באמת חושבת שההורים שלו עושים את זה מכוונה טובה - אני בטוחה שהם רוצים בטובתנו. השאלה היא אם אפשר לרצות בטובתנו וגם לקבל את העובדה שאנחנו נשכיר את הדירה הזו למישהו אחר (ונמשיך לחיות במקום שאנחנו אוהבים) או שזה יתפרש אוטומטית ככפיות טובה. מזה בעצם אני חוששת.

ראשהעין

New member
עוד נקודה...

מפעילים עליכם לחץ להביא צאצא? כי אולי (ורק אלוי) זו הסיבה שהם רוצים שתגורו קרוב אליהם, למרות שהכוונות טובות תחשבי רק על טובת היחסים שלכם. לא תמיד זה טוב לגור ליד ההורים - לנו למשל, הציעו לנסות להביא ילד עוד לפני החתונה, בטענה שתמיד יעזרו לנו לגדל אותו. אמרנו תודה אבל לא תודה.

שמופית

New member
אולי תשבו ותדברו איתם ?

תגידו להם שאתם מאוד מעריכים את הנכונות שלהם לעזור ואתם רואים בדירה הזו הזדמנות נהדרת להתקדם ולחסוך, אבל אתם מעדיפים להשכיר אותה ולהמשיך לגור בדירה שלכם בגלל הבעייתיות של האיזור מבחינתכם. והאמת, אם הם נותנים לכם את הדירה ומעבירים אותה על שמכם, אני לא רואה שום סיבה שהם ימשיכו ויתנו לכם הוראות של איפה תגורו ומה תלבשו - ברגע שהיא על שמכם, ההחלטה היא שלכם ! עוד אפשרות - אתם יכולים לקחת את הדירה ולנסות לגור שם ומקסימום אם לא הולך, אז לעבור לדירה שכורה ולהשכיר את הדירה שלכם. ההורים צודקים מבחינה מעשית, שככה תוכלו לחסוך כסף. אז לפחות תוכלו להשתדל ומקסימום לעבור. לא חייבים לסבול שנתיים וחוץ מזה, אם עדיין אין לכם ילדים, עד שיגיע זמנם ללכת לגן אתם כבר תעברו משם וזה לדעתי לא כל כך משנה איפה מגדלים תינוק, כי הוא נמצא עם האם רוב הזמן...

Ronnie*

New member
באמת בעיה קשה.

מצד אחד, בתור מי שמשלמת משכנתא ממש לא קטנה, אני יכולה להגיד לך שזה די סיוט. מצד שני, כל כך כיף לי לגור באזור שאני אוהבת, שאני לא ממש מתחרטת על זה. ומצד שלישי, אם היו אומרים לי שאני צריכה לסבול קצת (כל עוד זה מוגבל בזמן) ואחר כך אני אוכל לגור איפה שאני רוצה, אני לא בטוחה שהייתי מסרבת. בתור פולניה אני יודעת שזה קשה, אבל... יש סיכוי שכן תדברו על הדברים בצורה פתוחה? או שבעלך ידבר עם ההורים שלו? הרי אם רק תוכלו להשכיר את הדירה או למכור אותה, זה יהיה כל כך מעולה בשבילכם...

יעל3

New member
בעיה...

אני חושבת שדבר ראשון את צריכה לדבר איתם - אם באמת הם רוצים שתגורו בדירה הזו. כי רמזים זה רמזים והם יכולים להתפרש בכל מני צורות. במידה והם באמת רוצים שתעברו לגור שם, ואתם (את) לא רוצים - אז אל!!!!! (לדעתי) אפילו עדיף אולי לקנות דירה זולה בהתחלה לאו דווקא במקום ובגודל האידיאליים לקחת משכנתא לא גדולה ומשם להתפתח הלאה. וזה במקום לפתח יחסי תלות עם ההורים של בעלך - ויכול להיות שהם מאוד נחמדים - אבל כשנותנים - מצפים לקבל וזה יכול ליצור מתחים ולהגרר למריבות.מה גם שהביית נמצא לידם....

danaziv

New member
בהחלט לדבר

אני גם חושבת שלפני שאתם מחליטים סופית כדאי לדבר על הדברים באופן גלוי ,גם אתם מרגישים לא נעים בסופו של דבר אולי אם תדברו בלי לחשוש שאתם כפויי טובה הם יבינו וילכו איתכם. בכל מקרה אני אישית ממש לא הייתי מוותרת בקלות על מתנה כזו-גם אם זה פוגע קצת בנוחיות והעדפות שלי לתקופה מסויימת.

יעלי2

New member
ועוד דבר

אנחנו גרים בשכירות קרוב להורי בעלי (גרנו בדירה הזו כבר כחברים שנתיים) ואני חששתי ממצב שהם יקפצו ללא התרעות מוקדמות וזה יפריע לי-כי כבר שמעתי סיפורים. ההורים שלו נתגלו כמתחשבים מאוד (לא שלא ידעתי ובכל זאת), וכמעט ללא יוצא מהכלל, לא קפצו בלי התרעה. בדיעבד תקופת ה"ניסיון" מקלה עלי עכשיו כשאנחנו מחפשים דירה והעיר הזו על הפרק. אם נחליט לקנות כאן (גם אם זה למספר שנים), הם יעזרו לנו ויהיו לעזרכ ולשמחה ולא להיפך. אז הכי טוב, לשבת עם הוריו וללבן מה כוונותיהם ולמה ההגבלות.

mishmish3

New member
לדעתי

היתרונות מאפילים על החסרונות, גם אם זה אומר לחיות שנה-שנתיים בתנאים שלא כל כך בא לך עליהם. בתור זוגות צעירים אנחנו עושים כל כך הרבה פשרות למיניהן במחשבה על העתיד, ואצלך לפשרה יש "פרס" בסוף הדרך-ובמקרה הזה שווה גם שווה גם לסבול קצת.

תודה על כל התגובות - נתתן לי

(ולבעלי היקר, שזו הפעם הראשונה שהצלחתי לגרום לו להתעניין בפורום) המון חומר למחשבה. אני מסכימה מאוד עם מי שאמרה שצריך לדבר - אני מאוד מאמינה בלשים את הדברים על השולחן, וחלק ממה שהכעיס אותי היה שדברים לא נאמרים אלא רק נרמזים... אני עדיין לא ממש רוצה לעבור, אבל חלק מהנימוקים שעלו מאוד שכנעו אותי. בינתיים התברר לי שבכל מקרה יש עוד כמה חודשים טובים עד שהעניין יהיה אקטואלי, אז לכולנו יש זמן לישון על זה קצת. ושוב,
לכולכן על ההיענות - אמרתי כבר שאתן מקסימות? לילה טוב,

גלי29

New member
באמת דילמה

מבינה את ההתלבטות צריך הרבה אומץ לעזוב מקום שאוהבים אני לא חושבת שהייתי מסוגלת אולי כדי שיהיה לך יותר קל להתרגל לרעיון הפשרה תתחילו כבר לחפש דירה למגורי הקבע אולי בפרויקט שאמור להסתיים בעוד כך וכך זמן ואז תדעי פחות או יותר כמה זמן תצטרכי ל"התאזר בסבלנות" ובכלל אם עדיין לא התבשל אצלכם הרעיון של רכישת דירה ועדיין טוב לכם בדירה השכורה ואפחד לא מגרש אותכם פשוט תניחו לדברים כמו שהם עכשיו תגידו שאתם בינתיים לא מעונינים (כן אפשר לסרב!) וטוב לכם מצב העינינים כפי שהוא כיום (אם אתם צריכים תרוץ תגידו זה משתלם לשכור כי הדולר נמוך....) תעדכנו אותנו מה החלטתם

למעלה