ועכשיו לי יש שאלה חשובה ואשמח לתגובות...

../images/Emo140.gifועכשיו לי יש שאלה חשובה ואשמח לתגובות...

אנחנו גרים בשכונה חדשה,חלק מהילדים מאד ממוצעים והפוך,,,, עכשיו בחופש הגדול ישנם ילדים שעולים הביתה אחרי 9 בלילה ואני בפירוש לא מרשה לבני, הוא עולה בשעה 19:30 ולפעמים(נדיר) בשעה 20:00 . הוא מתלונן שהוא בחופש ולמה הילדים נמצאים עדיין למטה,,ובלבלבלבלה,,, מבחינתי זה חלק מחינוך,,כפי שבצהריים הוא בבית בין 2-4. אתן חושבות שאני טועה? שאני צריכה להתגמש איתו,,, אגב,,יש גם כאן שעולים אחרי 10 בלילה אז.....??? אשמח לשמוע תגובות. אילנה

אם את רגועה וסומכת עליו

אין סיבה לא להשאיר אותו לבד אל תשכחי ככול שהילד עצמאי יותר ככה זה יותר טוב לו שיגדל הוא לומד יותר אחריות

אופסי התבללתי בתגובה

התכוונתי שבגיל 9 ובכלל שעכשיו חופש גדול את יכולה לתת לו קצת חופש נגיד תגידי לו לעלות שעה אחת מאוחר ממה שהוא עולה ככה הוא ירגיש מקובל עם החברים שלו וגם ירגיש חופש וביטחון מה שכן תודיעי לו במידה והוא מאחר ולא מודיע מראש זה בטל וחוזר לשעה הרגילה מצד אחד שחררי אותו מצד שני תלמדי אותו אחריות להודיע אם הוא רוצה להישאר עוד 10 או חצי שעה יותר אבל תודיעי לו שזה לא יהיה כל יום

תודה על התגובה,הוא נשאר חצי שעה יותר,,,

לא מעבר וברגע זה עלה הביתה. הוא עצמאי,בוגר וכו',,אני לא רוצה שיסתובב ויתרגל,,,, הוא למטה ואני יודעת אבל,השכונה פה לא כל כך לטעמי,ובעצם,בכל מקום הייתי משגיחה עליו, אילנה

בזה את צודקת דרלינג

למרות שאת אומרת שהשכונה לא לטעמך בזה את צודקת אבל האם החברים של הבן שלך לטעמך? במידה וכן אז את יכולה להיות רגועה את צריכה לשחרר מעט את הרסן ולתת לו חופש אבל לא לתת לו להסתובב לילות שלמים כמו הרבה מההורים שאין להם מושג מה הילד שלהם עושה בלילות. כמ ושאמרת הוא בוגר ועצמאי תני לו את השיחרור הזה אפילו חצי שעה כמו שאמרת אני אגיד לך משהו שלפי זה אני חיה זה פתגם שלי: תקשור הוא ירצה לברוח, תשחרר הוא תמיד יחזור אליך. הבת שלי אולי רק בת 3 אבל היא גודלת ואני יודעת שיבוא יום ואני אצתרך לתת לה את החופש שלה לאט לאט מה שאני עושה עם הקטנה שלי זה שקודם כל אני החברה הכי טובה שלך ואח"כ אמא אני גורמת לה מגיל צעיר לספר לי ולדבר איתי על הכול ומתי שאני מוצאת משהו שלא נראה לי אז אני יושבת ומסבירה לה ואם זה חוזר על עצמו בד"כ לא חוזסר על עצמו אז אני מתחילה להתנהג כמו אמא וגם שהיא תרצה לרדת למטה עד מאוחר בגיל יותר מבוגר אני אתן לה (אי אפשר לעצור נהר- עוד משפט שלי )אבל עם הפיקוח הצמוד שלי

ron68

New member
אלן לדעתי את נוהגת נכון

19.30 זו שעה סבירה ולא משנה אם זה חופש גדול. אל תשכחי שהכל מתאחר במידה והוא עולה יותר מאוחר הביתה. המקלחת, ארוחת הערב ושעת השינה. סליחה על הבוטות אבל אני גם לא מרשה לבתי להיות "ילדת רחוב". ילדים צריכים גבולות ברורים,

וזו גם דעתי,בלי בוטות לא ילד רחוב...

וזה קשור להצבת גבולות,במיוחד איתו, נכון שהוא מושפע מהרחוב/השכונה אבל,,הכול בא מהבית. חינוך של בית וערכים לדברים בחיים שיובילו אותו ויתנו לו כלים לחיים אחר כך,,,,,, אילנה

אילנה - יקרה ../images/Emo140.gif

לפי דעתי את נוהגת בחכמה שאת לא נותנת לו ל"הסתובב" עד שעה מאוחרת. גבולות לילדים זה תמיד דבר חיובי. בשביל הטעם הטוב את יכולה לאשר לו להיות למטה חצי שעה אחרי הזמן המותר - למשל עד 8 וחצי או עד 9 , כדי שירגיש שהוא גדול ושאמא סומכת עליו. אך בקשי ממנו להיות תמיד בקרבת הבית כדי שאם תרצי "לבלוש" אחריו תוכלי לראות אותו מהחלון. גם אנחנו גרים ב"שכונת מחץ" בתל אביב , ואת בנותי (6 ו-7)אני בכלל לא שולחת לבד לשחק בחוץ אלא רק איתי (אני אמא היסטרית). אין לי מושג איך נוהגים בגיל 9 , אך אני יודעת שהמצב בחוץ הוא נורא , גם מבחינת החֶבְרָה וגם מבחינת הפחד שתמיד יכול לקרות משהו נורא לילדנו לא משנה בנים או בנות.

מסכימה איתך מאד ואכן אני הסכמתי עד,,,

השעה 20:00 והוא כבר דאג להזכיר לי את זה היום פעמיים,,כנראה שזה חשוב לו, הוא ילד מאד בוגר ועצמאי מכפי גילו אך,אני מאד שומרת עליו ועל גבולות ברורים. המצב נכון לא משהו,אבל,,נותנת לא להתערבב ויחד עם זה הוא מבין מי מתאים לו ,לגילו לרמתו והשאר,,,,הוא מקבל כלים ממני והלאה ימשיך את המסלול לבדו,, אילנה

m i c h a l i

New member
אני חושבת שנהגת נכון ../images/Emo45.gif

את רואה שהוא יודע את הגבולות שלו הוא רק מבקש להתחשב קצת עשית נכון ואני בטוחה שאת מאד גאה בו

למעלה