חחיבת לשתף אתכן...

../images/Emo140.gif חחיבת לשתף אתכן...

היי בנות! בימים אלו כמעט לא מוצאת זמן לפורומים, מתעמלת בח. כושר 3 פעמים בשבוע, ובכל פעם זה חתיכת נסיעה , זה לא ע"י הבית. וחזרתי לעשות עבודות יצירה, לכן מבקרת הרבה בפורום " אומנות שימושית" וגיליתי שם עוד כמה אחרי... שחזרו במרץ ליצור. ובכן... בעוד שבועיים, מסיימת את חופשת הלידה, לא מאמינה! איך שזה רץ. כמעט כל התקופה הזו ניבו"ש היה בבית, בגלל מזג- האוויר, ומכייון שלכל מקום זו נסיעה עבורנו של לפחות 30 דקות, אין לי ת"פריבילגיה של לקחת ת"עגלה ולצאת עימו לטיול בעיר, גרה ביישוב, אז העדפתי להשאיר אותו עם אבא שלו ולצאת לבד. ובכן... צילצלתי לאחראית שלי , במרכז הרפואי שאני עובדת בו, וגם שלחתי מכתב רישמי, לממונים על חזרתי לעבודה. והיא, מה היא אומרת לי??? תראי! אני לא יודעת אם יהיה לי את אותו היקף משרה שעבדת לתת לך1! כי קיבלתי אחרייך עוד שני עובדים , והם עובדים בקר- ערב ולילה ואילו אני עובדת רק בוקר- ערב, זה היה הסכם בע"פ כשהיתחלתי לעבוד שם. כמו כן אצלי כתוב בחוזה" משרה חלקית" ולא מצויין מה ההיקף השבועי, כך שזה נתון לפרשנות. אמרתי לה שאני בסה"כ הייתי בחופשת -לידה וגם אם היא קיבלה 10 עובדים אחריי, היא חייבת להחזיר אותי לעבודה ולתת לי "נתח- בשר" משמעותי, כי ברור לה שאני לא אחזור למשמרת אחת בשבוע1! זה פגיעה קשה בהכנסה שלי. אז היא אומרת לי" תדברי עם החשבת" אצלנו, החשבת היא גם האלוהים, ומקבלת לעבודה, אחרי המנכ"ל הבעלים של המקום. האמת??? דיי נפגעתי! כל ההריון, לא חליתי ולא נעדרתי מהעבודה למעט ביצוע מי- שפיר ומנוחה אחריו, וגם את זה היא (החשבת) לא שילמה לי, כמו שצריך! היא אמרה לי שעדיף לי שלא להיות חולה, במקום העבודה שלנו. האמת? אני שונאת את המקום1 לא את העבודה ולא את המטופלים- מטופלות. אבל כמפרנסת עיקרית ( בעלי מפוטר היי- טק, מזה שנה פלוס) אני נלחמת על המקום, ועל הפרנסה בשיניים!!! בכדי לפרנס בכבוד , עכשיו ...4 ילדים. ואת האמת? ניבו"ש הוא קרן האור שלנו, במקרה שלנו, שבעלי בבית. חוץ מזה אני אמורה לחזור לעבודה נוספת. צילצלתי לאחראית שלי אתמול, והשארתי לה הודעה במשיבון, שתיצור עימי קשר בכדי לשבץ אותי למשמרות, ברגע שאחזור, והיא אפילו לא טרחה להחזיר לי צילצול, כמו שאמרתי לכן,, בסתר ליבה היא חשבה שאני אעזוב אחרי הלידה. היא יודעת מה מצבנו... איזה רוע! של אנשים. מה אתן אומרות? אני מתנצלת על ההשתפכות, הלוואי שיכולתי להאריך את החופשה.

משוש30

New member
איזה אנשים רעים ../images/Emo46.gif../images/Emo7.gif

אני מציעה לך להקליט אותם בטלפון (אם יש לך סלולרי יש שם לרב אופציה של הקלטת שיחה) שאם יקצצו בזכויות שלך בצורה משמעותית תוכלי לפחות לתבוע להם את הצורה. ממש ממש מרתיח במיוחד אם הם מכירים את המצב שלך!! אני במקומך במקביל הייתי בודקת אפשרות של מציאת עבודה אחרת (במה את עובדת?) בכל מקרה המון בהצלחה
ממש ממש מכעיס אותי אוף!

sipor

New member
מה זה ? איפה אנחנו חיים ?

בושה וחרפה ומכעיס בטירוף.. תקליטי אותה כפי שאמרה קודמתי , הם חייבים להחזיר אותך לעבודה לאותו היקף מישרה.. והאמת מציעה לך לחפש במקביל משהו חדש, לא נראה לי שכיף לעבוד במקום כזה! אבל את החזרה לעבודה הם חייבים לך ואם יחליטו לפטר אחר כך גם את פיצויי הפיטורין. בכל מקרה, אולי היא תחזור בהתנהגות שלה אל תקחי ללב..

ככה זה במדינתנו .....

אני קיבלתי השנה חינוך כיתה א' ובדיוק גיליתי שאני בהריון. (זה היה ביוני שנה שעברה) ומאוד התלבטתי אם לספר למנהל או לא. פניתי להסתדרות המורים ושם אמר לי אחד ממנהלי המחוז שלא אעיז לספר. הוא גם אמר לי שלא פעם, כשיש לו פגישות עם מנהלים, הוא יורד עליהם ומייעץ להם לשווק לעובדות גלולות למניעת הריון..... בושה עלינו!!!!

נשמע לגמרי לא חוקי!

אני מצטרפת להמלצה - להקליט. אני מכירה מקרה דומה שמתנהל עכשיו בבית הדין לעבודה. איזו חוצפה ושערוריה!

ילדונט

New member
זה לא רק חצוף, זה נשמע לא חוקי

גמני חושבת להקליט, וליצור קשר עם נעמ"ת.

את חייבת להיזהר

אל תחזרי למשרה פחותה מזו שהיית בה. אח"כ, אם יפטרו אותך, או שתתפטרי במהלך החודשים הקרובים, יחשבו לך את פיצויי הפיטורין לפי החודש האחרון בלבד. כדי למנוע את זה את חייבת להתעקש על חזרה לאותו היקף משרה. אם צריך, אל תהססי בפניה לבית הדין לעבודה, או לפחות תאיימי בפניה כזו - שלא יסתבכו עם פיטורין אחרי לידה. תנדנדי להן ותדאגי שיחזירו אותך למקום שבו היית, ואז תדאגי לעבוד כמו קודם - ולא יוכלו לבוא אלייך בשום טענה שתצדיק פיטורין.

גם אני חושבת שזה לא חוקי

כדאי לברר בדיוק את הזכויות שלך, מה את יכולה לעשות מבחינת החוק ואיך לדרוש את המגיע לך. כל כך מעצבן איך מעסיקים מזלזלים בחוקים - מרשים לעצמם לעבור על החוק בלי להעיד עפעף!!! מקווה שהכל יסתדר לך במהרה
מירב

wieci

New member
איזו חוצפנית וחסרת לב ../images/Emo46.gif

אני מסכימה עם קודמותי, את צריכה לדבר איתה ולהקליט את השיחה תוך התעקשות לחזור לאותו היקף משרה שהיה לך. תגידי לה בשיחה שעל פי חוק היא חייבת להחזיר אותך לעבןדה, ושאם לא, את תנקטי בצעדים המתאימים. אין מילים אחרות למעט כולירה!!!
בהצלחה

../images/Emo24.gif אני נורא שמחה על התגובות...

שלכן. ובכן אני חושבת שבשיחה הבאה מטלפון של בזק, על רמקול, אני אקליט את השיחה, חבל, שלא הקלטתי את שתי השיחות השבוע. לגבי עילה לפיטורין, תמיד יכולה להיות כזו, על הצד המיקצועי, אם רוצים להעיף אותך, אפשר להתקיל אותך בכוונה, מה שכן מקבלת את העיצה של צביה, שלא ידעתי שחשוב שאעבודאותו גודל משרה, כי זה חשוב לצורך פיצויי- פיטורין. התוכנית שלי בהחלט, כוללת, לחפש מקום אחר, ולהתפטר עד 9 חודשים אחרי הלידה. שיחנקו להם, איזה מעסיקים זבל!!! אני עובדת כאחות, אחרי ניתוחים, זו עבודה כלל לא קלה, כפויי טובה שכמותם. מקפיצה לעוד תגובות. ק פ י ץ ק פ ו ץ

שפנים

New member
אכן, כפויי טובה... מזמן לא שמעתי

על כזו בושה וחרפה. אני איתך במאבקך הצודק. כ-ו-ל-נ-ו!!! תראי להם מה זה. תקליטי, תילחמי והלוואי שתמצאי לך מקום חדש שיעריך אותך ויהיה לך שם טוב. הרבה הרבה

אפרת12

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

אל תעברי על הענין בשתיקה. אם כבר יש חוקים חיוביים בארץ - חבל לוותר על האכיפה שלהם.

למעלה