יש לכם רעיונות?

rashel11

New member
../images/Emo140.gifיש לכם רעיונות?

שלום, אני חונכת של ילדה בעלת תסמונת דאון ,ואני צריכה פעילויות שונות כדי לקדם אותה. לדוגמא: מהות וערך הכסף, תשלום לאוטובוס וכו'..(היא בת 15)איך אני עושה את זה, לא למדתי חינוך מיוחד,יש למשהו רעיון?? אני נורא ישמח. תודה רבה !!

Diana M

New member
ילדה עם תסמונת דאון

מה שאת מנסה לעשות מכונה בשפה המקצועית ADL , חינוך לעצמאות. בדרך כלל עוסקות בכך מרפאות בעיסוק. נסי להפגש עם המרפאה בעיסוק בבית ספרה של הנערה היא בוודאי תשמח לייעץ לך. בהצלחה

חגיתב

New member
נערה עם תסמונת דאון

חונכת יקרה, לא צריך להיות עם רקע בחינוך מיוחד כדי לחנך לחיים. אני לא יודעת מה גילך, אולם אני מקווה שאם בגיל או בהרגשה את זוכרת איך זה להיות בת חמש עשרה. נערה בת חמש עשרה צריכה לעשות מה שבנות גילה עושות. צאי איתה לקניון לקניות או שיטוט בין חנויות. בדרך תני לה לשלם לאוטובוס תסתכלו על הבדלי מחירים בדיסקים הכי "קוליים" ותשמעו אותם באוזניות. תדברו על בגדים ועל תחביבים. תכנסו לאתרים שמתאימים לבת חמש עשרה ותצטרפו לפורומים באינטרנט שמדברים אליה. אני מאמינה שהמפתח הוא התנסות. התנסות שמתאימה לגיל, שמתאימה לרוח. אם אין לך רעיונות תשאלי נערות אחרות מה הן אוהבות לעשות. אולי שווה אפילו להפגיש את הנערה עם מישהי שנמצאת בפרוייקט מחוייבות אישית (כתה י') וביחד שהן יעשו חיים - יחיו את החיים. ועוד טיפ. בפנים בתוך הגוף הפגוע שלה - הנערה בת החמש עשרה - היא נערה רגילה עם אהבות ורצונות ותשוקות - אולי שווה לשאול אותה...

rashel11

New member
תודה

א. תודה רבה! ב. הילדה באמת מיוחדת, ולפי ההתנסות שלי איתה היא נראית לי ברמה נמוכה יותר מגיל 15.העבודות שאני עושה אית בשטח כמו צביעה , גזירה וכד' מראות על גיל כיתה ב' בערך.ולכן אולי אני צריכה פעילות המתאימה לגיל זה. ג.בגלל מזג האויר הגשום היציאה החוצה אינה בריאה עבורה,היא מתקררת במהירות.אני אשמח לעוד רעיונות. ראש חודש טוב!

למעלה