מתכון: במיה עם בשר ברוטב סלסה

../images/Emo140.gifמתכון: במיה עם בשר ברוטב סלסה

תבשיל במיה עם בשר ברוטב עגבניות החומרים ½ ק"ג בשר לגולש (מעט שמן) 1 ק"ג במיה 1 בצל גדול 2 עגבניות בינוניות – לגרד בפומפיה שמן - לטיגון מלח – לפי הטעם ¼ כף פלפל שחור ½ כף פפריקה אדומה אופן ההכנה לקלף את הבצל ולטגנו קלות. לבשל את הבשר עם שתי העגבניות המגורדות, הפפריקה והפלפל כשעה וחצי עד שהבשר רך. לרחוץ את הבמיה, לקלף את הראש שלה (בצורה סיבובית) ולייבשה לחמם שמן במחבת ולטגן את הבמיה קלות. את הבמיה המטוגנת להוסיף לסיר הבשר המבושל, לבשל ביחד כחצי שעה ולהכניס לתנור בחום של 150 מעלות עד לקבלת גוון חום. ניתן לאפות את התבשיל גם ללא הבשר, ואז מכינים את רוטב העגבניות מראש, מוסיפים את הבמיה המטוגנת ומכניסים לתנור.
 

קישלורן

New member
הבת שלי משום מה אוהבת במיה

אני לא אוהבת את הנוזל שיוצא מהן. במתכון הכוונה לבמיה טריה או קפואה?
 
קפואה או טריה אין הבדל , ניתן להכין

משניהם במיה בואי ואלמד אותך איך מקלפים,קחי את הבמיה ותתחילי לקלף מסביב לגבעול בסיבוב להיזהר שלא לחתוך יותר מיידי ושלא יראו את החורים כי זה מה שגורם שהנוזל ייצא החוצה.
 
אז ככה, מחזיקים את הבמיה ביד

כשהשפיץ כלפי מטה, ומתחילים לקלף את החלק העליון , כמו שמקלפים תפוח עץ, למעלה בקצה מסביב לחלק העבה, מתחילים לקלף רק את החלק העבה שבתחילת הבמיה (לא מקלפים לאורך כל הבמיה), לא חותכים בשום אופן אחרת יהיה נוזלי,
 

oisdvib

New member
במיה

לבמיה יש צ'ופצ'יק עם 3 מע"מ "גבעול" . בדיוק כמו ש - שוש צינה, את מקלפת מסביב לגבעול מאוד דק כמו שמקלפים תפוח מסביב לגבעול עד שמגיעים למטה, אבל בבמיה מקלפים רק עד הקו. כתראי את הבמיה תראי שזה פשוט יותר משזה נשמע.
 

קישלורן

New member
נראה לי שאני באמת צריבה להיזכר איך

במיה נראית לפני שאני אקרא את ההוראות
 
למעלה