מתכון: חלה מתפו"א - לקראת השבת

../images/Emo140.gifמתכון: חלה מתפו"א - לקראת השבת

מקור המתכון - טומי תרבות הונגריה הערות: 1 . בתחילת המתכון רשום , (בטעות נרשם) כמות -30 יח', צ"ל 1 חלה. 2. ניתן להכין ממתכון זה חלה מתוקה וזאת ע"י הוספה של 1/2 כוס סוכר. החלה מומלצת מאוד, רכה מאוד וטעימה בטירוף. הנכדה שלי מזמינה אצלי רק את החלה הזו .

קישלורן

New member
נשמע מעניין ואפילו

יש שאלות. האם צריך לרכך את תפו"א או רק להרתיח? עם קליפה או בלי? הכרחי לגרד בפומפיה לאחר הרתחה ואח"כ לקרר או שאפשר להפך? איזה מרקם יוצא?

לאט לאט ונסביר את החלה המדהימה

ראשית, להרתיח את תפו"א עד לריכוך מלא (עם הקליפה או בלעדיה לא חשוב) צריך לקלף את הקליפה ולגרד בפומפיה, פעולה זו גורמת לבצק להיות אוורירי ולקבל לחם טעים ולא דחוס. את תפו"א מכניסים קרים לתערובת.

גם הקמח רך ובכל זאת צריך לנפות אותו

ככה זה גם בתפו"א צריך ליצור מרקם אוורירי לתפו"א.

נופר א

New member
../images/Emo35.gifכמה חלות?

במתכון כתוב לחלק את הבצק ל-6 חלקים ולעשות 2 חלות שמורכבות כל אחת מ-3 צמות,וכתוב גם שאפשר בתבנית אינגליש קייק, אז כמה חלות לאינגליש קייק,גם 2 חלות? או שהכמות מספיקה רק לחלה אחת באינגליש קייק? ויש לי גם תבניות חד פעמיות בגודל של 25 על 15 אז אפשר להכין 3 חלות קטנות וייצא כמו בתמונה שלך? סליחה על השאלות הרבות,אבל אני רוצה להכיו עכשיו ולא רוצה לשים מעט בצק ושייצא לא טוב.

את לא חייבת לקלוע צמות אלא

לשמן ולקמח תבנית אינגליש קייק ויוצאים 2 לחמים. ממלאים עד 1/2 מגובה התבנית ומשאירים שוב להתפחה אבל לפני ההתפחה הזו צריך לחרוץ 3 חריצים למעלה באלכסון ובעדינות למרוח ביצה ושומשום.

מתוקה שלי, בתמונה זה תבניות

אינגליש קייק מסיליקון ולא בצורת צמה אלא פשוט לחם.

נופר א

New member
../images/Emo91.gif חלה עם תפוח אדמה

איזה חלות יצאו לי תיכף השכנים שוברים לי את הדלת!!! לא היו לי תפוחי אדמה כי כולם בחמין,ולא נשארו לי גם ביצים אז תודה ל-1מדינת ישראל שייעצה ועזרה ותמכה בסבלנות רבה והסבירה איך להסתדר עם מה שיש ,אז בתוך החלות שמתי 2 תפוחי אדמה מהחמין!!!! ועל החלות מרחתי שמן עם שומשום שחור (הרגיל נגמר לי)ובתחתית התנור שלי שמתי מכסה של סיר של ג'חנון מלא במים כדי שיהיו אדים,ויצאו חלות ממש משגעות, יש להם קרום קשה וקריספי כזה, ובפנים הם רכות ונעימות, הספקתי לצלם אותן רגע לפני שנטרפו על ידי ילדיי שבטח קיבלו כוויות בלשון... כשאפתח את התמונות תראו איזה יופי יצאו לי שבוע נעים ממיכל.

למעלה