מתכון:מאפה פלפלים קלוים בגבינות

../images/Emo140.gifמתכון:מאפה פלפלים קלוים בגבינות

זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 12 פלפלים ירוקים/אדומים בשרניים 120 גרם גבינה צהובה מגורדת 260 גרם גבינה בולגרית 250 גרם גבינה טוב טעם לרוטב ½ 1 כוסות חלב 3 כפות קמח מחוקות 3 כפות מרגרינה 3 ביצים קמצוץ - פלפל שחור, מלח אופן ההכנה צולים, קולפים ומסירים את ראשי הפלפלים. בתבנית משומנת מניחים חצאי פלפלים (לאורך) ומעליהם לזרות ½ מכמויות הגבינות (חוץ מהגבינה הצהובה). לחזור שוב על פעולה זו עד גמר הפלפלים והגבינות. להכין את הרוטב מהחומרים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת. לשפוך את הרוטב מעל הפשטידה ומעל הכל לפזר את הגבינה הצהובה. לזרות מעל אורגנו/זעתר/צ'ובריצ'ה (תבלין בולגרי). מעל הכל לשים כמה חתיכות קטנות של מרגרינה בפינות התבנית ובאמצע. לאפות עד להזהבה כ-30 דקות בחום בינוני 200 מעלות. ניתן לרפד התבנית בפלפל שלם (במתכון רשום 1/2 פלפל) ולא צריך לחצות אותם לחצי, אך אז צריך לקלות עוד כמות זהה של פלפלים. בגמר האפייה להוסיף עוד רביכה קשה (בישול על האש) תוך ערבוב מתמיד שלא יידבק, עד רתיחה כשהרביכה היתה מוכנה מוסיפים אותה מעל למאפה המוכן ושוב להכניס לאפיה של 10 דקות להשחמה. רביכה קשה 2 כפות קמח 2 ביצים, 2 כוסות מים ¼ כף מרק עוף אופן הכנת רביכה קשה - לבשל על האש את כל החומרים תוך ערבוב מתמיד כמה דקות, עד לקבלת עיסה חלקה וללא גושים. המאפה מתאים מאוד לאירוח חלבי. מומלץ מאוד.
 
למעלה