מתכון: מג'דרה

../images/Emo140.gifמתכון: מג'דרה

זמן הכנה – 30 דקות כמות – 6 מנות החומרים 250 גרם ( ¼ 2 כוסות) עדשים חומים 3 בצלים גדולים קצוצים 1-2 כפות שמן לטיגון קמצוץ מלח ½ כף פלפל שחור טחון 1 כוס אורז 1 כוס מים חמים – לבישול האורז מים - עד כדי כיסוי העדשים אופן ההכנה לנקות את העדשים, (רצוי להשרות לכמה שעות, מזרז את בישולם) לסנן ולשטוף במים . בסיר רחב ושטוח, להוסיף את העדשים והמים (עד גובה העדשים) ולהרתיח עד לריכוך. לטגן הבצלים בשמן עד להזהבה. להוסיף לעדשים המבושלים ולתבל במלח ופלפל. לבחוש היטב. לנקות את האורז ולשטוף היטב במים זורמים (בכדי להוציא את העמילן). להוסיף לסיר העדשים 1 כוס מים ואת האורז השטוף. להרתיח. לאחר הרתיחה להקטין את הלהבה לאש נמוכה ולבשל כ-20 דקות או עד שהאורז יתרכך. בעת הבישול עם האורז - אם חסר מים, אפשר להוסיף מעט מים חמים.
 
למעלה