1מדינת ישראל
New member
../images/Emo140.gifמתכון: מרק אפונה יבשה
מרק אפונה יבשה זמן הכנה – 30 דקות כמות – 15-20 מנות החומרים 300 גרם אפונה יבשה מים – למלא כ- ¾ סיר מס' 5 3 שיני שום ½ 1 כפות כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 1 תפוח אדמה גדול מלח - (להיזהר יש כבר באבקת מרק עוף) 100 גרם מרגרינה ללא מלח אופן ההכנה לנקות היטב את האפונה ולהשרות כמה שעות. לקלף את התפו"א. להרתיח מים בגובה ¾ הסיר. להוסיף את תפו"א והבצל. לאחר רתיחה של כ- ½ שעה להוריד מהאש. להעביר המרק לבלנדר ולרסק הכל עד לקבלת מרק סמיך. אפשר לרסק בתוך הסיר עם בלנדר יד ארוך חשמלי. להחזיר את הסיר לאש ולהוסיף המרגרינה, כמון, אבקת מרק עוף, שום, מלח - (לטעום לפני שמוסיפים). להרתיח עוד כ-10 דקות ולהוריד מהאש. בתיאבון.
מרק אפונה יבשה זמן הכנה – 30 דקות כמות – 15-20 מנות החומרים 300 גרם אפונה יבשה מים – למלא כ- ¾ סיר מס' 5 3 שיני שום ½ 1 כפות כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 1 תפוח אדמה גדול מלח - (להיזהר יש כבר באבקת מרק עוף) 100 גרם מרגרינה ללא מלח אופן ההכנה לנקות היטב את האפונה ולהשרות כמה שעות. לקלף את התפו"א. להרתיח מים בגובה ¾ הסיר. להוסיף את תפו"א והבצל. לאחר רתיחה של כ- ½ שעה להוריד מהאש. להעביר המרק לבלנדר ולרסק הכל עד לקבלת מרק סמיך. אפשר לרסק בתוך הסיר עם בלנדר יד ארוך חשמלי. להחזיר את הסיר לאש ולהוסיף המרגרינה, כמון, אבקת מרק עוף, שום, מלח - (לטעום לפני שמוסיפים). להרתיח עוד כ-10 דקות ולהוריד מהאש. בתיאבון.