1מדינת ישראל
New member
../images/Emo140.gifמתכון:מרק עדשים כתומים
זמן הכנה – 30 דקות כמות – 15-20 מנות החומרים 300 גרם עדשים כתומים מים – למלא כ- ¾ סיר מס' 5 3 שיני שום 1 בצל גדול ½ 1 כפות כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 1 תפוח אדמה גדול מלח -(להיזהר יש כבר באבקת מרק עוף) 100 גרם מרגרינה ללא מלח אופן ההכנה לנקות היטב את העדשים. להניח מעל מסננת (מהישנות עם חורים בינוניים) ועם היד לערבב עד שכל הקליפות והלכלוך יורדים. לקלף את התפו"א. להרתיח מים בגובה ¾ הסיר. להוסיף את תפו"א והבצל. לאחר רתיחה של כ- ½ שעה להוריד מהאש. להעביר המרק לבלנדר ולרסק הכל עד לקבלת מרק סמיך. אפשר לרסק בתוך הסיר עם בלנדר יד ארוך חשמלי. להחזיר את הסיר לאש ולהוסיף המרגרינה, כמון, אבקת מרק עוף, שום, ומלח - (לטעום לפני שמוסיפים). להרתיח עוד כ-10 דקות ולהוריד מהאש. בתיאבון.
זמן הכנה – 30 דקות כמות – 15-20 מנות החומרים 300 גרם עדשים כתומים מים – למלא כ- ¾ סיר מס' 5 3 שיני שום 1 בצל גדול ½ 1 כפות כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 1 תפוח אדמה גדול מלח -(להיזהר יש כבר באבקת מרק עוף) 100 גרם מרגרינה ללא מלח אופן ההכנה לנקות היטב את העדשים. להניח מעל מסננת (מהישנות עם חורים בינוניים) ועם היד לערבב עד שכל הקליפות והלכלוך יורדים. לקלף את התפו"א. להרתיח מים בגובה ¾ הסיר. להוסיף את תפו"א והבצל. לאחר רתיחה של כ- ½ שעה להוריד מהאש. להעביר המרק לבלנדר ולרסק הכל עד לקבלת מרק סמיך. אפשר לרסק בתוך הסיר עם בלנדר יד ארוך חשמלי. להחזיר את הסיר לאש ולהוסיף המרגרינה, כמון, אבקת מרק עוף, שום, ומלח - (לטעום לפני שמוסיפים). להרתיח עוד כ-10 דקות ולהוריד מהאש. בתיאבון.