מתכון: עוגת בבקה

../images/Emo140.gif מתכון: עוגת בבקה

הערות: - אני מכינה את המתכון עם קובית שמרים טריים. - מי שלא אוהב את העוגה מאוד רטובה יכול לוותר על 1/2 מכמות הסירופ. ב ב ק ה - עוגת שמרים ניתן להכין מהבצק גם 4-6 רולדות במילוים שונים ניתן להכין מהבצק רוגלך במילוי שוקולד למריחה ניתן להכין מהבצק עוגיות שושנים החומרים 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1 כוס חלב רותח 1 מרגרינה בלי מלח (200 גרם) 2 ביצים 5 כוסות קמח רגיל למילוי 100 גרם קקאו מעורב בסוכר / או ריבה כלשהי ומעליה מעט קוקוס/ או ממרח (תמרים,שוקולד) + 1 מרגרינה בלי מלח (200 גרם)/חמאה (200 גרם) רכות בטמפרטורת החדר *הערה – הבסיס במילוי ללא שוקולד למריחה, חייב להיות מרגרינה/חמאה. סירופ לזיגוג ½ כוס - סוכר 1 כוס - מים מעט רום/תמצית שקדים - לפי הטעם * ה ע ר ה - לעוגה חמה יוצקים סירופ קר – ולהיפך. אופן ההכנה בקערה גדולה, לערבב את הסוכר עם השמרים. בשלב זה אין צורך בהתפחה. * אם משתמשים בשמרים טריים (קוביה), צריך להמיס אותם עם 3 כפות סוכר כך, פשוט צריך למעוך את השמרים עם הסוכר שמאלה וימינה עד שהכל הופך נוזל. * שמרים יבשים אין צורך בהמסה עם הסוכר ולהפיכתם לנוזל, אלא, פשוט מניחים בקערה יחד עם הסוכר ומוסיפים את שאר החומרים כמו שרשום במתכון. להרתיח את החלב להוריד מהאש ולהוסיף את המרגרינה. לצנן. להוסיף לקערה עם השמרים את שאר החומרים. כשהחלב מתקרר להוסיף גם אותו לתערובת. ללוש את הבצק לישה ארוכה עד לקבלת בצק שלא נדבק ביד. (אם הבצק נדבק ליד, להוסיף עוד קצת קמח). להתפיח הבצק מכוסה במגבת במקרר כ-2 שעות. לאחר ההתפחה ללוש לישה קצרה ולחלק הבצק ל-4. להתפיח הבצק מכוסה כ-¼ שעה להתפחה קלה. (בחורף מתפיחים יותר זמן.) לחלק את המרגרינה/חמאה של הציפוי ל-4 כך שנמרח על כל ¼ של בצק, ¼ מרגרינה (50 גרם)/חמאה (50 גרם). לפתוח כל ¼ בצק לעלה בינוני מאורך , על משטח מעט מקומח. למרוח מרגרינה/חמאה מעל כל הבצק, ולפזר מעל תערובת של הקקאו+ הסוכר או כל מילוי אחר. · לפני האפיה של המאפים , מורחים מעליהם ביצה ומפזרים מעל שומשום. · כ"כ יש צורך להתפיחם בתבנית האפיה כ- ¼ שעה. לקבלת צורת רוגלאך – לפתוח הבצק לצורה עגולה, לחתוך ל-8 משולשים ולמלא עפ"י הוראות המתכון. להתחיל לגלגל מהצד הרחב כלפי הקודקוד. לקבלת צורת שושנים – לפתוח הבצק לצורה מלבנית, למלא עפ"י הוראות המתכון ולסגור הבצק קודם בצדדים הקצרים ואחר"כ לסגור בגילגול רחב, לחתוך את הרולדה ל-9-11 חתיכות. מניחים בתבנית אפיה להתפחה כשהצד החתוך כלפי מעלה. לקבלת צורת רולדה – לפתוח הבצק לצורה מלבנית, למלא עפ"י הוראות המתכון ולסגור הבצק קודם בצדדים הקצרים ואחר"כ לסגור בגילגול רחב. לקבלת צורת צמות (כמו חלה) – לפתוח הבצק לצורה מלבנית, למלא עפ"י הוראות המתכון, אחר"כ מקפלים את הבצק ל-4 כמו מעטפה, ושוב פותחים בעדינות לאורך בצורה מלבנית וארוכה. בשלב זה של פתיחת הבצק המילוי יוצא החוצה מעט , אך זה לא נורא. יורדים 5 ס"מ מהבצק מלמעלה למטה וחותכים את הבצק בסכין לאורך קיבלנו 3 גלילים צמודים שאותם צריך לקלוע לצמה ארוכה. להמשיך כך עם שאר חלקי הבצק. להניח את כל הרולדות/רוגלאך/צמות/שושנים, בתבנית אפיה משומנת, למרוח מעל מעט ביצה ומעט שומשום, להתפיח כ- ¼ שעה לא מכוסה. בתנור שחומם מראש, לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה. בגמר האפיה, לשפוך מעל את סירופ הזיגוג.
 

קישלורן

New member
רק עכשיו נתקלתי בתשובה

בצק רב תכליתי. בפעם הבאה אני אנסה אותו במגוון מילויים שונים.
 
למעלה