מתכון:עוגת קדאיף

../images/Emo140.gif מתכון:עוגת קדאיף

במילוי שמנת מתוקה במילוי שמנת מתוקה מתכון קל מאוד להכנה ומומלץ מאוד רמת קושי - 1 תבנית 30X30 זמן הכנה – 30 דקות החומרים ½ ק"ג אטריות קדאיף 250 גרם חמאה אופן ההכנה להכין 2 תבניות אפיה, לחלק ל- ½ את אטריות הקדאיף ולפזר כל ¼ של אטריות קדאיף בשתי התבניות לחלק את החמאה ל- ½ וכל ¼ יפוזר בחתיכות קטנות מעל התבניות עם אטריות הקדאיף. לאפות את שתי התבניות בחום בינוני 180 מעלות. לאחר שהקדאיף התקרר בשתי התבניות, מפזרים מעל חלק אחד של הקדאיף המוכן (הנמצא בתבנית אחת) את השמנת המתוקה. מעל הקדאיף הנמצא בתבנית השניה שופכים את הסירופ הסמיך (להשאיר 1 כוס סירופ בצד) כעת, את הקדאיף שהושקה בסירופ מרימים מהתבנית בעדינות ומניחים מעל (התבנית הראשונה) אטריות הקדאיף עם השמנת המתוקה. בסוף, מעל הכל שופכים את 1 כוס סירופ (שהשארנו בצד). לפזר מעל הכל מעט קינמון ולהגיש. למילוי - 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 שקיות) מוקצפת ללא סוכר. החומרים לסירופ 800 גרם סוכר 600 גרם מים מיץ מ- ½ לימון להרתיח את החומרים עד לקבלת סירופ סמיך. לפיזור - מעל עוגת הקדאיף – מעט אבקת קינמון
 

צוצונת

New member
ומי שלא משיג אטריות קדאיף

יכול להשתמש באטריות דקות למרק לטגן אותן בחמאה או במרגרינה עם סוכר להשחים בעדינות זהירות שלא יישרפו ולהכין לפי המתכון של שוש את הייתר. נוסה ונטרף!.
 

נופר א

New member
../images/Emo92.gifשאלה בקשר לקדאיף

האטריות לא יוצאות מהתנור קשות? הסירופ מרכך אותן? לא הבנתי כי חשבתי שצריך לבשל אותם ובמתכון כתוב רק לאפות אותן.
 
את אטריות הקדאיף אין צורך לבשל

פשוט הן נרטבות מהסירופ מיד לאחר האפיה לגבי אטריות דקות רגילות אני לא הכנתי איתם לכן צוצונת תענה לך.
 

צוצונת

New member
אם משתמשים באטריות מרק

לקדאיף אין צורך לאפות או לבשל אותן.(השקופות לא אטריות ביצים) ממיסים חצי חבילת חמאה או מרגרינה במחבת גדולה שופכים לתוכה כוס סוכר ו- 100 גר' אגוזים קצוצים , כשהסוכר נמס מוסיפים את האטריות ומטגנים אותן קלות עד שהן מצופות בקרמל , זהירות לא לשרוף. עדיף לעשות את הטגון בשני מחזורים. חלק ראשון לשטח בתבנית מעל למרוח את הקרם ושוב להכין חלק שני של אטריות מוקפצות בסוכר ואגוזים ולפזר על הקרם(לקרר אותן מעט לפני כן).
 

נופר א

New member
../images/Emo51.gif על התשובה ועכשיו

אני מבינה....(לאט לאט אבל בטוח) קודם חשבתי שאולי לא קראתי או פיספסתי משהו , אם ככה אז זה ממש קל להכנה פשוט לא אכלתי הרבה זמן קדאיף וכנראה שכחתי איך הטעם ואיך האיטריות........
 

צוצונת

New member
ועוד משהו שרציתי להוסיף

אני מכינה קרם מפודינג וניל 1 (אינסטנט), 1 כוס חלב ומיכל שמנת מתוקה. יאמי!!!
 
חנית, תשתמשי רק ב - 800 גרם סוכר

הקדאיף שלי חייב בהרבה סוכר מכיוון שהאטריות לא מתוקות וגם הקצפת של השמנת היא ללא סוכר.
 
למעלה