מתכון: קציצות בקלה ברוטב סלסה

../images/Emo140.gifמתכון: קציצות בקלה ברוטב סלסה

ניתן להכין את הקציצות מטוגנות ורק אחר"כ להוסיפם לרוטב הסלסה. עוד מתכון שהוכן המון כשהילדים היו קטנים. אעפ"י שהבקלה ללא קוצים אני טוחנת 2 פעמים את הבקלה שהוא כמובן ללא עור וקוצים. הסלסה הרצ"ב מתאימה לכל תבשילים עם בסיס לרוטב אדום וגם לפסטה. החומרים 1 ק"ג בקלה (ללא עור)טחון 2-3 ביצים ½ כפית כורכום פטרוזיליה קצוצה 1 כף שטוחה אבקת מרק מעט פירורי לחם ½ כפית פלפל שחור סלסה 2 בצלים גדולים קצוצים ½ כוס שמן לטיגון 2 שיני שום כתושים 3 עלי דפנה 2 עגבניות קצוצות 250 גרם קופסה של רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק ½ 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שרוצים 1 כף תבלין ירקות מיובשים לאורז - אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א 1 כף תבלין מיוחד לפיצה - אפשר לקנות בשוק לוינסקי בת"א אופן הכנת הסלסה בסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים ומזהיבים הבצל. מוסיפים את הרסק, 1 כוס מים, מרתיחים לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שארית המים ואת שאר החומרים. לערבב ולבשל כ- 20 דקות (לאחר הרתיחה הראשונה)ולכבות האש. אופן הכנת הדגים לטחון 2 פעמים את הדגים. להוסיף את שאר החומרים וליצור עיסה מהתערובת. בידיים לחות מעט ליצור כדורים קטנים. בסיר, להרתיח את הסלסה ולהוסיף את הקציצות לסלסה הרותחת. לבשל כ-15 דקות. ולכבות האש.
 
למעלה