מתכון: קציצות תפוח- אדמה

../images/Emo140.gifמתכון: קציצות תפוח- אדמה

החומרים ½ ק"ג תפו"א 2 ביצים 3 כפות קמח/ קמח תפו"א 1 כף חמאה/מחמאה שמן לטיגון מלח, פלפל שחור – לפי הטעם כמה עלי פטרוזיליה אופן ההכנה קולפים את תפו"א, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח. שופכים את המים ומחזירים את הכלי על האש, כדי שתפו"א יתייבשו והמים יתאדו. מכינים מהם מחית. מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים 1 כף קמח, החמאה/מחמאה, הביצים – טרופות קל, המלח, הפלפל השחור והפטרוזיליה הקצוצה דק מאוד. מערבבים היטב. צרים כדורים קטנים (לשים לב לטיפ), מגלגלים אותם ביתרת הקמח ומטגנים בשמן חם עד שהם מזהיבים ומקרימים . מנקזים על מגבון נייר ומגישים מייד לאחר הטיגון. טיפ – במקום לייצור כדורים, על משטח מקומח, ניתן לעשות מהתערובת גליל , ואז לחלק הגליל לאורכו בכל ½ 1 – 2 ס"מ , מגלגלים כל חלק שחתכנו בקמח מכל הצדדים ומטגנים.
 
למעלה