1מדינת ישראל
New member
../images/Emo140.gifמתכון:תבשיל בשר+שעועית לבנה
בקדירה אחת. החומרים 1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות במים לילה שלם) 1ק"ג בשר (מעט שמן) ½ 1 – 1 ק"ג דלעת רוטב סלסה אופן ההכנה להכין את רוטב הסלסה עפ"י ההוראות במתכון שהוספתי לפורום. להוסיף את השעועית, הבשר – חתוך לקוביות, ואת הדלעת (לנקות אותה מסביב). להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל, ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להנמיך הלהבה ולבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר 1-2 שעות. יש אפשרות להמשיך את התבשיל באפיה אבל צריך להוסיף עוד קצת מים חמים. הערות: ניתן להשתמש בשעועית הלבנה הגדולה (מתבשלת פחות זמן אך מעט מתוקה) ניתן להחליף את השעועית הלבנה בגרגירי חומוס או ½ כמות חומוס ו- ½ כמות שעועית. ניתן להכין את המתכון בסיר, להרתיח רתיחה ראשונה ואחר"כ להכניס לאפיה של שעה או שעה וחצי שעתיים, בחום 175 מעלות.
בקדירה אחת. החומרים 1 ק"ג שעועית לבנה (להשרות במים לילה שלם) 1ק"ג בשר (מעט שמן) ½ 1 – 1 ק"ג דלעת רוטב סלסה אופן ההכנה להכין את רוטב הסלסה עפ"י ההוראות במתכון שהוספתי לפורום. להוסיף את השעועית, הבשר – חתוך לקוביות, ואת הדלעת (לנקות אותה מסביב). להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל, ולהביא לרתיחה. לאחר מכן להנמיך הלהבה ולבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר 1-2 שעות. יש אפשרות להמשיך את התבשיל באפיה אבל צריך להוסיף עוד קצת מים חמים. הערות: ניתן להשתמש בשעועית הלבנה הגדולה (מתבשלת פחות זמן אך מעט מתוקה) ניתן להחליף את השעועית הלבנה בגרגירי חומוס או ½ כמות חומוס ו- ½ כמות שעועית. ניתן להכין את המתכון בסיר, להרתיח רתיחה ראשונה ואחר"כ להכניס לאפיה של שעה או שעה וחצי שעתיים, בחום 175 מעלות.