נעים מאד

סינתזה

New member
../images/Emo140.gif נעים מאד

סינתזה. אמורה להתחיל בשנה הבאה בבינתחומי - משפטים וממשל. "נשלחתי" לפה מפורום סטודנטים - ל אידעתי שהפורום הזה קיים ושמחה (מאד!) לגלות. רציתי לשאול בנוגע לעומס הלימודים במהלך השנה הראשונה - האם נורא עמוס וקשה או שיש זמן לפתח חיים ואולי אפילו לעבוד (שכר לימוד בבינתחומי.. אתם יודעים). תודה.
 

dasoona1

New member
את הולכת במקרה אולי...

לעשות את המכינה במתמטיקה שלהם?
 

dasoona1

New member
אה את הולכת ללמוד ממשל

ולא מנהל עסקים, לכן את בכלל לא צריכה. שיהיה.
 

sacrament

New member
לא לומדת שם, אבל...

מכירה מספר אנשים שלומדים שם המערכת היא מרוכזת על 3-4 ימים וזה משאיר זמן לעבוד אם רוצים במשרה חלקית אבל מצד שני- משפטים זה תואר עמוס באופן כללי. לשלב עם זה עוד משהו זה די קשה. אז לשלב גם עבודה יכול להיות מעיק ולפגוע בלימודים. אני יודעת שבבינתחומי הקורסים הם סמסטריאליים, אז זה אומר שיש מבחנים גם במחצית וגם בסוף שנה- אז זה גם קצת מוסיף לעומס. כמו כן, שנה א' ידועה בעומס עבודות. על אף האמור לעיל- אומנם עמוס, אבל אנשים שורדים (אני הוכחה חיה), ואפילו עובדים (אני ממש לא הוכחה לזה) ואפילו יש להם חיי חברה וחיים באופן כללי (שוב, אני לא הוכחה-אבל בטוח יש כאלה, כך אומרות השמועות). קשה לדעת כמה יהיה עמוס ומה אפשר לשלב כל עוד אין לך מערכת. אני מניחה שישלחו לכם מערכות מובנות בקרוב... וברוכה הבאה לפורום
 

B L I M P

New member
משהו קטן - לדעתי קורסים סמסטריאליים זה יותר

נוח. כשכל הקורסים בשנה מסויימת הם שנתיים, סוף השנה זה די שואה..
 

sacrament

New member
מסכימה...אבל...

אם רוצים לעבוד- אז זה בעייתי שיש תקופת מבחנים פעמיים בשנה. לזה התכוונתי... לדעתי זה תלוי גם בכמה הקורס גדול- כשזה קורס קשה של 6 נק' אני מעדיפה לקחת שנתי כדי שעומס העבודות יתפרס על השנה וכי לדעתי קורסים קשים צריכים העמקה לאורך זמן.
 

B L I M P

New member
גם נכון..

אבל מניסיון של מי שעובדת ועושה משולבת, כשכל הקורסים דורשים בחינה מקיפה בסוף השנה מאוד קשה לעבוד בחודשיים האלו (מועדי א+ב.. לצערי..). מצד שני, כשיש חצי מהקורסים באמצע שנה וחצי בסוף אז נאלצים להפסיד פחות עבודה שזה יותר פשוט - כי לכי תסבירי למנהלת שאת לא ממש יכולה או רוצה להיות פה בחודש הקרוב ותראי איך היא חוטפת מיני התקף לב..
 

Da Big 1

New member
קצת מוסיף

בסה"כ רוב מה שנאמר נכון. לפחות לפני שנה, כשאני הייתי שנה א' למשפטים וממשל בבינתחומי, המערכת שלנו היתה 3 ימים בשבוע מה שהותיר לנו יומיים פנויים בשבוע. העומס של העבודות הוא לא קל וגם לא של המבחנים בסוף כל סמסטר - זה בערך 8-9 מבחנים לכ"א מהסמסטרים - אבל בסה"כ היו אצלי חבר'ה ששילבו בתוך כל הבלגן הזה גם חיי חברה וגם עבודה ואפילו שרדו את זה...
 

סינתזה

New member
זה מוזר

על פניו יומיים באמצע שבוע + סופ"ש נשמע כמו המוווון זמן פנוי. העומס באמת עד כדי כך גדול שהמשלבים נחשבים למועמדים רציניים להישרדות? מה הם רוצים מאיתנו..?
 

Da Big 1

New member
זה תלוי עד כמה משלבים

והאמת שזה גם נורא תלוי במבנה של המערכת ובאופן הפיזור של הקורסים... בקיצור, כמו שאמרת, הכי טוב זה לחכות למערכת...
 

joemanor

New member
עומס וכמות השעות

העצה הכי טובה שיש לי לתת לך היא להכנס באתר הבינתחומי ללינק של "מערכת שעות" ולהסתכל איך למדו השנה משפטים וממשל שנה א' (אפשר לבחור שם מערכת שעות מסלולית). שם תוכלי לראות בכמה שעות מדובר, איך הן יכולות להתפרש על השבוע מבחינת ימי לימודים וכו'. בתכל'ס מדובר על 3 ימים די מלאים או על 4 ימים כשאחד או שניים מהם חלקי, כמובן שהאופציה השנייה היא פחות נוחה. הבעיה בשילוב עבודה היא בעיקר למי שעובד בעבודות שניתן לעשותן רק בשעות היום ובאמצע שבוע (למשל כל מי שעובד במשרד כלשהו) כי אז הוא ימצא את עצמו חותך משיעורים או הולך מהלימודים לעבודה וחוזר חלילה וכך נוצרים ימים מאוד ארוכים ומייגעים. אם הכוונה היא לעבודה יותר גמישה, למשל מלצרות, אז יש לה את החסרונות שלה (למשל עייפות למחרת) אבל בגדול היא יותר נוחה. חוצמזה מבחינת עבודות לדעתי הלחץ לא היסטרי ועם ניהול זמן נכון אפשר בהחלט להתמקד ולשרוד, בתקופת המבחנים כמובן שיש לחץ מאוד רציני ואז חיי החברה וגם העבודה די מצטמצמים/מתבטלים, תלוי את מי שואלים. אני מבסס את תשובה זו על ניסיוני בשנה א' משפטים ומנע"ס אבל אני יודע שגם במשפטים וממשל בשנה א' ההיקף הוא דומה (כי יש הרבה קורסי מבוא משותפים והרבה שעות של קורסים משפטיים). בקיצור- אפשרי בהחלט אבל יש תקופות שזה יהיה לא קל.
 
למעלה