חומרים: אבן גדולה מרכזית ללא חור חוטי מאלות (עוביים שיש – 1, 3, 5, 6, 8) אנ יאשתמש כאן בעובי 5ג אורך: 3 חוטים באורך 2.5 מטר וחוט אחד באורך של 5 מטר חרוזים קטנים נוספים כראות עיניכם סיכת ביטחון חרוז לסגירה
משחילים את החוטים בסיכת ביטחון – ותוקעים למפה או כל דבר אחר – נוח יותר מבחינת עבודה שלא יזוז לוקחים חוט 1 – את הארוך מבין כולם ומעבירים אותו מעל כל שלושת החוטים האחרים (בתמונה מצויין 2 חוטים – אבל לא – יש לקחת חוט 1) את הקשירה של החוט יש לעשות תמיד באותו כיוון ולהתסובב איתו מסביב לשלושת החוטים ואז גם ייוצר צורת הסיבוב של החוט. אם לא תסתובבו איתו מסביב הוא ייצור לכם צורה אחיד של פס לכל האורך
שוב קושרים את החוטים עד שמגיעים לשלב שבו רוצים להכניס חרוז נוסף, משחילים את החרוז כמו שעשינו בשלב 6 וממשיכים לקשור את החוטים עד שמגיעים לאורך הרצוי שבו נשים את האבן הגדולה במרכז התליון
לאחר שסיימנו אנחנו רוצים להכין את השק של המאלה. יש שתי שיטות לשק של מאלה ואני אראה היום שיטה אחת שהולכת בעיקר עם אבנים שטוחות. יש לנו 4 חוטים וכרגע לא חשוב לי האורך שלהם. אני לוקחת 2 חוטים של הצדדים ומחזיקה אותם חזק אפשרות שמישהו אחר יחזיק או סיכה או כל דבר אחר.
אני לוקחת את אחד החוטים המרכזיים נגיד מצד ימין וקושרת אותו לחוט הימני הקיצוני. קשירה כפולה. כלומר מעבירה את החוט הימני על הקיצוני פעם אחת ומעבירה שוב – קשירה רגילה לחלוטין
אני לוקחת את אחד החוטים המרכזיים עכשיו מצד שמאל וקושרת אותו לחוט השמאלי הקיצוני. קשירה כפולה. כלומר מעבירה את החוט השמאלי על הקיצוני פעם אחת ומעבירה שוב – קשירה רגילה לחלוטין
ממשיכים את אותה פעולה כמו שעשינו בהתחלה. מבחינת הקשירות כשהחוט הקושר הוא הארוך מבין כל שאר החוטים – אנחנו עכשיו בעצם עושים את הצד השני של השרשרת מלמטה למעלה. כך שכשאשר מגיעים לשלב שיש לשים חרוז שמים בהתאמה לצד השני.