ספרים בהונגרית

אוקה

New member
../images/Emo140.gifספרים בהונגרית

אני מחפשת את הספר החדש של ביל קלינטון ו/או הילרי קלינטון בהונגרית, לאישה מבוגרת שיודעת לקרוא רק בשפה זו. היכן בארץ אני יכולה למצוא ספרים בהונגרית? (אני מאיזור ירושלים) נ.ב בסטימצקי לא היו מוכנים להזמין לי את הספר בהונגרית. תודה מראש:)

טומי*

New member
בגדול לא נראה לי שבארץ יהיה

ביקוש "גדול" לספר דוקא בהונגרית. יודעי דבר אומרים שישנו איזה חנות ספרים בהונגרית בירושלים. לצערי אין לנו הכתובת שלהם את יכולה להזמין מהונגריה....אולי

בירושים יש ספרים טובים בהונגרית!

כמה שתרצה.. נכון, לא בילי,אלא ספרות מקורי, ממש מצויין! בסוף שבוע אכין רשימה של ספרים, מה שיצא לאור בהוצאת ספרים היהודי, הטוב ביותר : MÚLT ÉS JÖVŐ פגשתי את בעל ההוצאה, KŐBÁNYAI JÁNOS מי שעושה את הדוקטורט שלו בירושלים. טונה של ספרים יש אצלו, ספרים מצויינים! אבקש ממנו רשימה, וברשות המנהל אפרסם כאן. חייבת להגיד, שהוא עובד קשה מאוד, כדי לתת אפשרות לסופרים יהודים לפרסם את אומנותם, ובהחלט ממליצה לעזור לו, כאשר קונים ממנו ספרים מצויינים!

בירושלים יש ספרים טובים בהונגרית!

כמה שתרצה.. נכון, לא בילי,אלא ספרות מקורי, ממש מצויין! בסוף שבוע אכין רשימה של ספרים, מה שיצא לאור בהוצאת ספרים היהודי, הטוב ביותר : MÚLT ÉS JÖVŐ פגשתי את בעל ההוצאה, KŐBÁNYAI JÁNOS מי שעושה את הדוקטורט שלו בירושלים. טונה של ספרים יש אצלו, ספרים מצויינים! אבקש ממנו רשימה, וברשות המנהל אפרסם כאן. חייבת להגיד, שהוא עובד קשה מאוד, כדי לתת אפשרות לסופרים יהודים לפרסם את אומנותם, ובהחלט ממליצה לעזור לו, כאשר קונים ממנו ספרים מצויינים!

ישנם ספרים בספות זרות גם...

מי שלא קורה הונגרית, ישנם דברים באנגלי, וגם בעברית...

עב

New member
לגבי MULT ES JOVO

פעם-פעם, לפני המון שנים היה שבועון או ירחון כזה. אבא שלי ביקש ממני למצוא לו אתר שנותן את הגיליונות האלה אבל לא מצאתי. מישהו יודע? אולי הוציאו איזה מהדורה או ספר על העיתון הזה? תודה מראש!

muuult es jovo

בוניברסיתת תל אביב יש מוסד בשם מכון התפוצות בנין ממש שכן של בית התפוצות בספריה נמצאות כל החוברות נדמה לי עד 1911 בחזרה אבל בכל אופן רוב החובררות של כל השנים

mult es jovo

תודה עבור האינפורמציה יש עתר בהונגריה באותו שם מזמן ניסית לפתוח אבל לא נתן רק משהו מלפני שנים כאן מצאתי הרבי חומר מענין

עב

New member
תודה

ההורים שלי לא ניידים כך שהם לא יגיעו לבית התפוצות, בגלל זה שאלתי על אתר באינטרנט.

סיפור הירחון...

את Múlt és Jövő יסד PATAI JOZSEF ב: 1911 וערך עד 1944 יסד מחדש KOBANYAI JANOS ב: 1988 וקיים, למראת הקושי הגדול להוציא על אומנות היהודית בהונגריה...אפילו סופרים יהודים רבים לא רוצים להופיע כיהודים גרדה...מה לעשות, גלותיים, מפחדים... צירפתי את הקישור לאתר שלהם, עכשיו שוב אציין...הבעיה שלהם, שמנהלים את הירחון ממאת מאוד כסף, לכן, רק לאחרונה חדשו את האתר שלהם. מנסה לעזור להם, כדי לעלות לאינטרנט את החומר רב, שיש להם, כלל את התקופה, שהייה לפני המלחמה.. תכנסו לאתר, תבינו איזה אוצר יש שם, וזה חלק קטן של הכל מה שיש להם. כל אחד יכול לעזור, אם מזמין ספרים מהם, או את הירחון האיכותי...לא כסף כדול.

עב

New member
והסיפור של רפאל פטאי

רפאל הוא הבן של יוזף, המייסד של Múlt és Jövő. הוא עלה ארצה בשנות השלושים, למד באוניברסיטה העברית בירושלים והיה אחראי על קליטת הסטודנטים עולים מחונגריה. אחד מהם היה אבא שלי. פטאי הבן לימד אותם עברית בביתו, אבל הסטודנטים החדשים והרווקים התקשו במשימה "יצאו להם העיניים" מזה שהיתה לו דירת שני חדרים ואישה צעירה. פטאי, שידע עברית היטב ומצבו הכלכלי היה שפיר, עזב את הארץ לארה"ב ושם עשה קריירה מרשימה. כתב עשרות ספרים על תרבות ויהדות ולא מעט על יהדות הונגריה כמובן. נפטר ב - 1997. והסטודנטים החונגרים? הם נשארו בארץ אבל רק מעטים סיימו את האוניברסיטה, אחרים החלו לעבוד ולפרנס את עצמם, יש מי שהלכו לצבא הבריטי ואח"כ לצה"ל, כולם הקימו משפחות והיו לישראלים. סוף טוב!

טומי*

New member
ניתן להזמין דרך הנט....

מה שמעניין שבאתר הונגרי כתוב למטה בדף בעברית....

עב

New member
גם הסמל עברי

הלביא עם הדקל/תמר לא מסמלים את הונגריה אלא את ישראל.

למעלה