נו אז? תקבל גם ../images/Emo96.gif ו../images/Emo212.gif
מה אתה חושב שאתה מאיים??? אל תשכח שלהפחיד אריה בת ימי ( גם אם הוא כבר 22 שנה תל אביבי מול 17 שנות בת ימיות ) זה ממש לא פשוט... מלבד זאת נראה לי שלא הבנת אותי בכלל אז תן לי לעשות סדר בדברים ולהראות לך שאנחנו חושבים ומדברים כמעט על אותו דבר. התשובה מיועדת כללית
עבורי?
אוווףףףף מה כבר עשיתי??? תמיד אני אשם, תמייייייד אני אשם... אז בוא נבהיר - הדבר הרציני היחיד בכל הודעתי אליך היתה השאלה: ולמה לא הצגת ילדים? שאלה שנשאלה מתוך הרגל של שנים מלאות מאבקים מול שחקנים ומבוגרים מכל תחום בחברה בהגנה על כבודו ושיוויונו של תיאטרון ילדים מול ת' למבוגרים למרות שבתוכי ידעתי שאין סיכויי שאתה חושב כך שאלתי זאת גם מפני שרציתי שלא יתקבל בפורום הרושם ששאלתך באה ממקום כזה שמעמיד הצגה למבוגרים כחשובה או ראוייה יותר לעסוק בה. מניח שלפני שכתבת לא הספקת לקרוא את תשובתי הארוכה לשואלת שקריאתה בוודאי היתה משנה את התמונה... אני מסכים איתך לגמרי שהן בתחום תיאטרון הבובות והן בתחום הצגות הילדים הקטנות בביצוע שחקן עד שניים ( ולא נתייחס כרגע להצגות הגדולות והמסחריות שגם אליהם אגיב בהמשך ) ישנן המוווווון הצגות ומופעים שאינם ראויים למאכל אדם, ילד או מבוגר וזה עוד בלשון עדינה...לכן כל מה שאומר מתייחס הן לבובנאים והן לשחקנים המעלים הצגות באופן פרטי! אנחנו גם מסכימים על הסיבות שציינת לכניסת אנשים דווקא לתחום הילדים למרות שעם החלק של מסך אחורי וחתיכת פנס לא לחלוטין, שנינו כבר ראינו דברים נפלאים שעשו אנשים בעזרים אלה ולפעמים בכלל בלי!!!! לך אני לא צריך לספר על אנשים צעירים וחסרי ניסיון שהעזו, עשו הכל בעצמם והצליחו... מנגד ראינו ושמענו על אין ספור הפקות שהושקעו בהן זמן, מחשבה, אהבה, כישרון ולעיתים גם הרבה כסף, הפקות כאלה שנוצרו ע"י מיטב הכותבים, הבמאים, המעצבים, השחקנים וכל שרשרת היוצרים המנוסה וה"נחשבת" והתוצאה היתה אסון למרות שזה מ-ק-צו-ע-ם אני מתאר לעצמי שאתה לא משייך אלי את המילים: תחביב או חלטורה אלא מדבר באופן כללי על התופעה אבל מאחר והעלת את הנושא אני מוסיף לצורך הדיון את הסכמתי לכך שמי שזהו תחביבו בלבד ראויי שישאר שם ואם ירצה יופיע במסגרות כאלה
למילה חלטורה אין מקום בחיי לפחות מבחינת דרכי עבודתי וגישתי כשחקן ובשאר התחומים בהם אני עוסק במסגרת עבודתי גם במקום שבו שנינו נחשוב שההפקה לא נוצרה מהמניעים הנכונים ( אתה אולי תחשוב - חלטורה, זכותך ) אני תמיד עושה ואעשה את הטוב ביותר שאני יכול וקיים בי, תמיד כאילו זו הפעם הראשונה גם אם זו השנה ה23 בתפקיד, לא משנה כמה המסביב לא נראה לי, כמה כולם ובעיקר היוצרים והמפיקים לא השקיעו מספיק,אם קיבלתי את הצ'ק או לא, או עד כמה אני כועס שלמרות כל ההשקעה שלי אני עדיין צריך לכבס את התלבושות שלי כדי לא להסריח, לתקן אם משהו נקרע או נהרס כדי לא להסתובב ככה חודשים ולחזור ולבקש או בעינהם ל"נדנד" למרות הכל ברגע שהרגל שלי דורכת על הבמה אני כולי שלה, של המחזה ובעיקר של הקהל
ותאמין לי שזה משנה הכלללל , כן לפעמים רק גישה של אדם אחד יכולה לשנות את פניה של הפקה שלמה האהבה העצומה והתגובות שאני מקבל במשך שנים מילדים והורים כאחד מוכיחה שכנראה יש משהו במשפט הקודם. בעייני האמירה שרק מי שעמד לביקורת מול קהל של מבוגרים - יכול להופיע מול קהל של ילדים היא לא לגמרי נכונה וגם מכלילה יצא לי לעמוד על במה עם שחקנים\אומנים רבים ומכובדים ( כמובן בלי שמות!!!!!! ) שהופיעו על במות מיטב התיאטראות וההפקות למבוגרים וזכו לכל השבחים,ההכרות וה "חותמות " ובוא נגדיר את זה כנכשלו כישלון חרוץ מול קהל הילדים...ועם כאלה שזיגזגו בקלות...אני אגב התחלתי בילדים ורק אחרי שנים רבות עמדתי מול קהל של מבוגרים אז יש ויש כמו בכל דבר מי יכתוב,יביים,ישחק? אלה שאלות שיש לשאול הן אם עושים הצגה לילדים והן למבוגרים כך שהיא לא קשורה לנושא בחירת קהל היעד באופן אישי יכול לספר לך שלמרות שכתבתי, עיבדתי, ביימתי ושיחקתי בהצגות רבות שזכו לאישורים, המלצות, ביקורות טובות והצלחות, אני חולם על הרגע בו אוכל להפיק הצגה שבה אתרכז רק בלהיות שחקן שיכתבו לי, שיביימו לי, שיפיקו לי... לצערי הרב זה לא תמיד אפשרי! בכלל אילן איפה שמעת אותי מטיף פעם לזילזול בהפקה לילדים או למבוגרים
פעם הקלתי ראש בנושא? לא זכור לי אבל תקן אותי אם אני טועה... צודק מאווווד
לילדים מגיע רק מה שטוב, הכי טוב, הכי הכי הכי טוב!!!!!!!!!!!!!!!! אם לא הייתי חושב כמוך לא הייתי מתמקד בהם ב 98% מהקרירה שלי, עבורי זהו לא רק מיקצועי, אלה חיי, נפשי וכל הסובב אותי איך סיבכת את ההודעה??? את הבדיחה שאולי לא היתה מוצלחת כ"כ ש "הפתעת אותי לא לטובה", ה "נזיפה" והאיום בהזמנת רעייתך יחסתי אך ורק לזה שלא שמת לב שהיא כתבה בהודעתה הראשונה שנראה לה יותר נכון להתחיל עם הגיל הרך, "התחכמתי" שוב ,בהומור,ואמרתי שלא אופייני לך להחמיץ שורה מהחומר הכתוב ושאם היית רואה אז היית שואל למה את חושבת שקל יותר לילדים וכ'ו חוסר הבנה - קורה
גם בלי לגבש תוכנית לפסטיבל אני רואה דברים ואני יודע בדיוק על מה אתה מדבר!!!!!!!! אבחון שלי על תחום הבובות ספציפית לא קיבלת ( ביום שתהיה לי שניה לנשום אשמח לעשות זאת, לא זוכר שמתישהוא התכוונתי או כתבתי תוכנית פעולה לקידום התחום...??? ) אבל קיבלת את דעתי בנושאים שהעלת+ תסקיר קצר על אחורי הקלעים של תחום הצגות הילדים הכמעט זהה לחלוטין לתחומנו. אשמח לשבת בכיסאך - בתנאי שזה לא מעביר אלי אף אחד מתפקידך או משימותיך לגבי הנעליים - אם הן שוות אז בכייף, אני מתכנן לצאת לרקוד השבוע ככה שמתאימות לי נעליים חדשות
נכון שזה בסדר גם אם דעותיינו יהיו שונות - אני משוכנע שגם אז נעשה זאת בחברות ובכבוד לזכותו של כל אחד לראות את דרכו כנכונה רק שכמו שאמרתי הפעם אנחנו חושבים ומדברים על אותו דבר ומאותו צד לא נורא, לפחות העלנו דיון מעניין לפורום שלא תעז להתלונן על האורך - אתה הבאת את זה על עצמך
שלך תמיד בחברות ואהבה