רק להיום
אומץ לשנות

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifאומץ לשנות../images/Emo140.gif

אומץ לשנות
"אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם. אומץ לשנות את הדברים אשר ביכולתי, ואת התבונה להבחין בין השניים." תפילת השלווה
ההחלמה היא שינוי, ושינוי פירושו לעשות את הדברים בדרך אחרת. הבעיה היא בכך שרבים מאתנו לא רוצים לנסות בדרך אחרת. יכול להיות שהדרך שבה אנו עושים את הדברים לא עובדת, אבל לפחות היא מוכרת לנו. צריך אומץ כדי לצאת אל הבלתי-נודע. איך נמצא את האומץ הזה? אנו יכולים להסתכל סביבנו בפגישת אנ-איי. אנו רואים אנשים שמצאו את מה שהם היו צריכים למצאו, על-מנת לשנות את הדרך שבה הם עשו דברים. הם הצליחו בשינוי הזה. הדבר מרגיע את החשש שלנו מכך ששינוי - כל שינוי - הוא אסון. וכך אנו גם יכולים ליהנות מהניסיון שלהם בנוגע למה שכן עובד. אנו יכולים להשתמש בכך על מנת לשנות את מה שלא עובד.
אנו יכולים לחשוב על הניסיון שלנו בהחלמה. גם אם עד כה ניסיון זה מוגבל אך ורק להפסקת השימוש בסמים, בכל זאת עשינו הרבה שינויים בחיינו - שינויים לטובה. אחרי שיישמנו את הצעדים בתחום זה או אחר בחיינו, ראינו כי הכניעה עדיפה על הכחשה, והחלמה עולה על התמכרות. הניסיון שלנו והניסיון של אחרים באנ-איי אומר לנו שהיכולת "לשנות את הדברים אשר ביכולתי" היא חלק גדול מההחלמה. הצעדים והכוח ליישם אותם נותנים לנו את הכיוון ואת האומץ שאנו צריכים כדי להשתנות. אין לנו ממה לחשוש.
רק להיום:
אני אשמח על שינוי. בעזרת הכוח העליון אמצא את האומץ לשנות את הדברים שביכולתי לשנותם. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת באסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר רגוע אחרי שינה בלי
מעורר על אומץ להציץ פנימה ולראות את המניפולציות שהמחלה שלי מפעילה, לבדוק לעומק ולזהות את הפחד משינוי. תודה על אפשרות לעלות ברמת הכנות הפנימית שלי, תודה על בן זוג מפרגן, מחבק, מכיל ואוהב על חברותא ודרך NA. על מסרים שחודרים פנימה דרך אנשים ומצבים, על יכולת לברור ולמצוא את השיקופים הכנים. על חופש ממשככי כאבים למינהם, על עוד יום נקי. רק להיום - עשרה חודשים וארבעה ימי ניקיון
הפרק של "רק להיום" מדבר על תפילת השלווה ועל האומץ שנדרש מאיתנו לשנות את הדפוסים שלנו. אני קוראת את המילים ומרגישה את הסערה בפנים.. כל כך חזק עבורי, כל כך אמיתי, במקום ובזמן.. אני כל כך פוחדת משינוי טוטאלי, כל כך חוששת מהלא נודע עד שהתסכול הזה פושט לכל תא בגופי והמחלה מחפשת דרכים נוספות וחדשות להשאיר אותי דורכת במקום. כאילו.. "הנה עשית מספיק, הוכחת שאת יכולה, עכשיו תבחרי מה בא לך.." וכשאני שומעת את ה"מה בא לך" כל מה שאני יכולה לדלות גובל בשערורייה מבחינתי. חופש אחר, חופש מזויף שאימצתי לעצמי במשך שנות חיים ועכשיו צריך לחבק את האמת. אמת - נכשלתי וזה אולי הכי קשה לי בעולם. אפשר לראות בבירור את הקרבות בראש, לראות את האור מול החושך, לראות את השקר והאמת, כבר אי אפשר להתעלם, להסתייג, לבחור לעצמי שילוב של שתי דרכים שונות. זה הזמן לבחור, לבחור מתוך כנות ואומץ שכל כך חסר לי. מאחלת לעצמי את האומץ להתמיד, לוותר על מה שמשרת את המחלה שלי, לבחור בחיים האמיתיים. לכולנו - שבת של כנות, פתיחות ונכונות. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

כל השינויים, גם אלה שנכספנו להם ביותר יש להם עצבת, כי אנו עוזבים מאחורינו חלק מעצמנו. עלינו למות בחיינו הנוכחיים כדי להיכנס לחיים אחרים.
- אנטול פרנס אוהבים

../images/Emo124.gifבא לכם לדבר על אחריות?

בימים האחרונים המילה הזו מהדהדת לי בראש והאמת היא שאני די מבלבלת בין אחריות לבין מחויבות. אני מוצאת שאלה הם שני דברים שונים גם אם קרובים אחד לשני. בכל מקרה, מסתבר לי שאני "מפונקת", לפחות החלק החולה שבי משום שבדיוק עכשיו כשאני אמורה להשתמש בכלים שמציעה התכנית אני נסוגה אחורה או לפחות עומדת במקום, פוחדת לזוז קדימה או אחורה ולקחת אחריות על החיים שלי. זה גם משתלב יפה עם הפרק של "רק להיום" לטעמי...
אז יש לנו פגישת נושא חברים, והנושא הוא אחריות. כל מתחלק ראשי לכתוב עשר דקות
(המצפון מאפשר גם קצת יותר) ולשתף אותנו מכוחו, נסיונו ותקוותו. אוהבים

דווקה כן../images/Emo68.gif../images/Emo150.gif

האחריות שאני מבינה זה להתפשר מדי פעם ולהפעיל חוסר אונים במצבים שאני לא יכולה להתמודד. להתפשר למשל בזוגיות בשביל לשמור על איזון ועל שלום בית ולוותר על שליטה שאני צריכה לדעת הכל ולנהל את הכל. ככה לפעמים אני רוצה משהו והבנזוג שלי רוצה משהו אחר למשל בטלויזיה, אז במקום לריב ולשלוט אני מוותרת כי אני רוצה להיות אחראית לזוגיות שלי שהכל יהיה בסדר. בסך הכל אנחנו אוהבים אחד את השני אז מה איכפת לי לוותר כי גם הוא מוותר. אנחנו לוקחים אחריות על הבית שלנו ועל האהבה שלנו. וגם, אחריות זה לגדל ילדים (אין לנו לבינתים) זה גם להתפרנס ולחיות בכבוד וליהיות דוגמא לאחרים. תודה שהקשבתם
אוהבים

../images/Emo140.gifאחריות

יש כל כך הרבה אנשים החיים את החיים שלהם בלי לקחת אחריות מטילים אשמה באחר בכל דבר הקורה להם , או מחכים שיקרה להם משהו בלי לעשות אפילו צעד אחד לקראת המטרה. המילה אחריות היא מילה מדהימה - כמו כל השפה העברית: ראשית היא מתחיל ב- א ומסתיימת ב- ת והכוונה היא שכשמישהו לוקח אחריות היא צריכה להיות כוללת מההתחלה ועד הסוף. שנית, המילה אחריות היא מילה במשמעות מצטברת, כלומר : א - הכוונה היא לאני , קודם כל אני צריך לקחת אחריות על עצמי. אח - לאחר שלקחתי אחריות על עצמי אני יכול לקחת אחריות על אחי הכוונה למעגל הקרוב אלי. אחר - השלב הבא הוא לקיחת אחריות על האחר - והכוונה היא לכל אדם. אחרי - ברגע שלקחתי אחריות על שלשת המעגלים הראשונים אני יכול להוביל אחרַי אחריו - אמונה. יש כאלו שיגידו אלופים, יש כאלו שיגידו הבריאה, אנרגיה קוסמית ולבסוף – אחריות. מה שעוד לומדים מהמילה המדהימה הזו היא שיש חשיבות לסדר : אדם אינו יכול להיות אחראי על אחר לפני שהוא אחראי על עצמו. אחריות באנגלית - response ability כלומר - היכולת שלי לבחור את התגובה שלי - מפה מתחילה אחריות - כשיוצרים מרחב תגובה.. אחר היות - היכולת שלי להיות אחר, להשתנות .
אוהבים|

שטול1

New member
ערב טוב ושבוע טוב מחלימים יקרים

צריך להתחיל להתכונן לכנס אוהבים
שטול

שבוע טוב חברותא יקרה../images/Emo24.gifאכן הכנות לכנס

למי שעדיין לא יודע (יש מישהו כזה?
) הכנס התשיעי של NA ישראל יתקיים השבוע בחיפה, במרכז הקונגרסים, בין התאריכים 25.26.27-9 כלומר מיום חמישי בשמונה בערב עד מוצ"ש. סופשבוע ארוך של החלמה ואהבה בדרך NA. http://www.naisrael.org.il/hebrew/events.htm בינתיים מאחלת לכולנו שבוע של כנות, פתיחות ונכונות לשינוי. אוהבים

../images/Emo23.gifשבוע טוב לכולם וסיפור

היי סבלנית כלפי עצמך. חיינו נראים לפעמים מסובכים עד מאד. יותר מדי משימות לביצוע, יותר מדי משימות לפתור, ופחות מדי זמן להשלים את כל אלה. בתוך כך אנו נוטים לשכוח שכל יום הינו מופלא ביופיו, ועוד רבה האהבה ושמחת החיים אשר נכונו לנו. אינך חייבת לפתור את כל הבעיות ביום אחד. אינך חייבת להשיג את כל המטרות. השלימי את אשר עולה בידך לעשות היום, והשאירי את הנותר למחר. תני לעצמך זמן למנוחה, זמן לשהות במחיצת ידידייך ואוהבייך, זמן להנאה, זמן ליהנות מהעולם שסביבך. היי סבלנית כלפי עצמך, (אז תיווכחי פתאום לדעת שכל בעיותייך קלות לפתרון משחשבת, ובזמן אשר נתון לך, את יכולה להספיק יותר. אז גם יתברר לך, שחייך יכולים להיות שלווים יותר, ימייך נעימים יותר, ואת עצמך - מאושרת יותר ואוהבת את החיים.

אז הנושא הבא שלנו יהיה ../images/Emo124.gifסבלנות...

ונשמח לכל מי שמוכן רוצה ויכול, לשתף אותנו מכוחו, נסיונו ותקוותו. כאמור, כל מתחלק רשאי להתחלק כמה שבא לו, ולשתף בכל מה שעולה בדעתו
אוהבים

התפלאתי עליך בוחרת../images/Emo13.gif

משם העתקתי את זה והתפלאתי שאת מדברת על זה.
אוהבים

../images/Emo51.gifניק, אוהבים../images/Emo24.gif

תודה על ששיתפת אותנו בהבנתך. אל תפסיקי להמשיך לבוא
שבוע טוב לנו, אוהבים

למעלה