רק להיום
אנונימיות והרצון העצמי

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifאנונימיות והרצון העצמי../images/Emo140.gif

אנונימיות והרצון העצמי
"הרצון לזכות ברווח אישי... שגרם לנו נזק כה רב בעבר, עוזב אותנו אם אנו נשארים נאמנים לעקרון האנונימיות."
פירוש המילה "אנונימיות" הוא ללא-שם. אבל באנונימיות של תוכנית האנ-איי מקופל עקרון מקיף הרבה יותר: העיקרון של חוסר-האנוכיות. כשאנו מודים שאנו חסרי-אונים מול חיינו, אנו עושים את הצעד הראשון שלנו מהרצון-העצמי לעבר חוסר-האנוכיות. כשאנו לא מנסים לנהל את חיינו לפי הרצון-העצמי שלנו, אנו מוצאים את הכוח וההדרכה שכה חסרים לנו בחיינו.
עקרון חוסר-האנוכיות עוזר לנו לחיות טוב יותר, לא רק להרגיש טוב יותר. אנו כבר לא חושבים איך לנהל את העולם. אנו מפסיקים לנסות לכפות את הרצון שלנו על כל אחד ועל כל דבר סביבנו. וכשאנו נוטשים את הימרה שלנו ש"אנו יודעים הכל", אנו מתחילים להתייחס בכבוד לניסיון של אנשים אחרים, ורואים בהם אנשים בעלי ערך. האינטרסים של האחרים נעשים חשובים כמו אלה שלנו; אנו מתחילים לחשוב מה טוב לקבוצה, ולא מה טוב לנו. אנו מתחילים לחיות חיים שהם גדולים יותר מאתנו, שהם יותר מרק מה שאנחנו, שמנו, עצמנו - אנו מתחילים לחיות את העיקרון של האנונימיות.
רק להיום:
אלוהים, אנא עזור לי להשתחרר מהרצון-העצמי. עזור לי להבין את העיקרון של האנונימיות; עזור לי לחיות בלי אנוכיות. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

צירוף מקרים הוא הדרך של אלוהים להישאר אנונימי.
- אלברט אינשטיין אוהבים

../images/Emo131.gifהצעד הראשון....../images/Emo131.gif

צעד 1: "הודינו שאנו חסרי אונים מול ההתמכרות, שאיבדנו שליטה על חיינו". ההכרה, שאין לנו כוח רצון, יכולת שליטה או שפיות, היא הצעד הקשה ביותר. לעתים, לוקח למכור שנים עד שהוא מפנים את התובנה הזאת מספיק על מנת לבקש עזרה. אחד המכשולים הוא הצלחות בתחומים אחרים: "איך זה שאין לי כוח רצון בשביל להימנע מכוסית וויסקי קטנטנה, אני - שהיה לי מספיק כוח רצון בשביל לסיים קורס טיס?", "איך זה שאני, שמצליחה לנהל עשרות עובדים, לא מצליחה לשלוט על הדבר הכי בסיסי בעולם כמו לסגור את הפה ולהפסיק לאכול?". החברה, כמובן, תורמת את חומר הבעירה שלה למדורת ההלקאה העצמית כשנזרקים לאוויר משפטים כמו: "זה הכל עניין של החלטה / כוח רצון / נכונות" או "כשבאמת רוצים - מצליחים".
אבל אפילו אם הפנמתם את חלקו הראשון של המשפט והבנתם שבכל הנוגע להתמכרות - יש שדון מרושע ששולט בכם - גם אז אתם מתקוממים: "איבדנו שליטה על חיינו? מה פתאום?" הרי פרט לבעיה הקטנטונת הזאת, פרט לפרצה המזערית הזאת - החיים דבש. למעשה, אם רק תוכלו ללמוד איך להיות נורמליים ביחס שלכם לאלכוהול / לאוכל / למערכות יחסים, תוכלו ליהנות מחיים שלווים ומאושרים. הרי אתם מתפקדים, יש לכם עבודה וחברים, אולי גם בני זוג אוהבים. הכל בסדר, באמת, חוץ מ...
הבעיה היא שה"חוץ מ" הזה הוא למעשה סימפטום למשהו עמוק יותר. אתם מהמרים כפייתיים, לא רק בגלל שיש לכם רגישות להימורים, אלא אולי בגלל שאתם לא אוהבים את עצמכם. ייתכן שאתם מדליקים ג'וינט אחר ג'וינט, מפני שקשה לכם מדי להכיל את הכאב. אתם קונים וקונים כדי למלא חור פנימי.
אחת הטענות כנגד הצעד הראשון היא, שכשאנחנו מצהירים על עצמנו כחסרי אונים, אנחנו גם מתנערים מלקחת אחריות על החיים שלנו. אך למעשה, ההפך הוא הנכון - כי משמעות הצעד הראשון היא אכן כניעה, אבל כניעה מול כל מה שממילא לא בשליטתנו. משמעות הצעד הראשון הוא להפסיק להילחם בטחנות רוח, להפסיק להתעלם מהגוש התופח שטואטא מתחת לשטיח. ההודאה בחוסר האונים, פותחת דלת לכוחות חדשים: בפעם הראשונה בחיינו הכרנו, הודינו וקיבלנו את האמת לגבי עצמנו. ומהמקום הזה בדיוק, שבו מודים שיש בעיה, ושאנו מנוהלים על ידי כוחות חזקים מאיתנו, רק מהמקום הזה אפשר להתחיל ולצעוד אל דרך חדשה.
מתוך "הגענו לתחתית, נגענו בשפל" (נגה עמית)
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על הנוכחות שלו בחיי ועל שלווה ורוגע. אני אסירת תודה על היכולת והנחישות לצעוד בדרך, על האהבה שממלאת ומוקרנת אלי, אני אסירת תודה על בריאות, על פרנסה, מקום עבודה שאני אוהבת, זוגיות ובן זוג מחבק ואוהב, משפחה תומכת ומפרגנת, חברותא ודרך NA, סדר יום וחופש מהתמכרות פעילה, יכולת להרגיש ולבחור את דרך הפעולה שלי. אני אסירת תודה על עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש ותשעה ימי ניקיון
בכל בוקר אני כותבת שאני אסירת תודה בין היתר על בריאות פיזית ונפשית. אולי אני צריכה לכתוב שאני אסירת תודה שזה לא יותר גרוע. אני סובלת כאבי בטן כבר מעל שנה, ואף רופא בינתיים לא מצליח לגלות מה הבעיה. כך אני עוברת לא פעם ייסורי תופת בין ההפוגות וכשזה מגיע לשיא אני שוב מוצאת את עצמי בבתי חולים. הבוקר, אני יוצאת לעוד בדיקה ואני רוצה להרים תפילה לאלוהים שאוהב אותי, שינחה אותי למצוא בתוכי את הכוח להתמודד, ואת מי שצריך להגיע לאבחנה שתאפשר טיפול וחיים נורמליים עד כמה שניתן, לפחות מבחינה פיזית. אמן. מאחלת לעצמי ולכולנו יום של עשייה למען ההחלמה, יום מלא שמחת חיים ועוד צעד בדרך אל החופש שבנשמה. אוהבים

סליחה על החטטנות, נקי ממה?

מצטערת שאני חדשה פה.. מאד רוצה להשתלב. אני רוצה להפסיק עם ההתמכרות שלי... לסמים פסיכיאטריים. עדיין מקבלים אותי? אתם צריכים להבין שאני על כדורים פסיכיאטריים כבר שלוש שנים. ואינני יכולה להפסיק אותם, וגם לא רוצה. כלומר, ההתמכרות עצמה היא לא לכדורים רגילים. אלא לבנזודיאזפינים. אני לא יודעת אם אתם מבינים את העניין הזה. אלו פה שנגמלו - הם כאלה שלא שותים קפה לעולם, לא יקחו אקמול לעולם, לא ישתו טיפת אלכוהול לעולם? אני מנסה להבין. מקווה שאני לא פוגעת פה באף אחד. אני אשמח להסברים קצת על הפורום הזה ועל חבריו ... אם זה בסדר. תודה לכם! אתם אנשים מקסימים.

נקי מכל חומר שמשנה את מצב הרוח והתודעה../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה, כבר אמרתי? אלה שנמצאים פה, רק להיום, לא משתמשים בשום חומר שמשנה את מצב הרוח והתודעה, כולל חשיש, אלכוהול, כדורים וחומרים אחרים. תמשיכי לבוא, אוהבים אותך

שטול1

New member
ליאורה יקרה ../images/Emo24.gif

אנסה להסביר אנ.אי. היא חברותא שלא למטרת רווח שעוסקת בדבר אחד בלבד החלמה קולקטיבית של חבריה כל החברים (בכל רחבי העולם) מחלימים ממחלת ההתמכרות ממנה הם סובלים . המחלה מוגדרת שחשוכת מרפא שאין לה תרופה ידועה אבל ניתן לעצור אותה בנקודה מסוימת ואז ההחלמה אפשרית. הדרישה היחידה לחברות היא הרצון להפסיק להשתמש. משום שאנ.אי. עוסקת רק בהחלמה מהמחלה עצמה אין היא עוסקת במה אתה משתמש או למה אתה מכור. יש אצלנו בפגישות אנשים בכל הסוגים ומכל מיני סוגי התמכרויות שמחלימים בצוותא. במידה ותחליטי לבקר אותנו ותשבי בפגישה שלנו אולי תקבלי מושג כלשהו על מצב ההתמכרות האישית שלך (אם אכן הגעת המסקנה שאת מכורה) ואז נוכל לעזור בהצעות לטיפול מתאים בהנחה שאת רוצה לעזור לעצמך. משום שאנ.אי. יכולה ורוצה לעזור רק למי שרוצה לעזור לעצמו . בפורום הזה כמו גם בפורומים אחרים וקומונות של מכורים יש מכורים נקיים, חברי אנ.אי. וכותבים שמבקשים עזרה לפתרון בעיית ההתמכרות שלהם . מעין חברותא וירטואלית של אנשים מכל רחבי הארץ שעוזרים אחד לשני להשאר נקיים . מקווה שההסבר שלנו הספיק נשמח לענות אם יש שאלות נוספות בכל מקרה נשמח אם תמשיכי לבוא לפה ולשתף אותנו אוהבים שטול

למעלה