רק להיום
אנו כן מחלימים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifאנו כן מחלימים../images/Emo140.gif

אנו כן מחלימים!
"... הגיע הזמן שהשקר הישן והמשותף, 'פעם מכור, תמיד מכור', לא יהיה נסבל יותר בעיני החברה והמכור כאחד. אנו כן מחלימים."
מעת לעת אנו שומעים בקבוצות אנשים שאומרים שהם עדיין לא מבינים את העקרונות הרוחניים של התוכנית. הם אומרים לנו שאם היינו יודעים מה הולך בראש שלהם, היינו נדהמים לראות כמה שהם בלתי-שפויים. הם אומרים לנו ככל שהם נקיים זמן רב יותר, כך הם יודעים פחות על כל דבר. ובנשימה אחת, הם מספרים לנו על השינויים העמוקים שחלו בחייהם בעקבות ההחלמה. הם עברו מייאוש גמור לתקווה בלתי פוסקת, משימוש בלתי נשלט בסמים להינזרות גמורה, מחוסר יכולת כרוני לנהל את החיים, לאחריות. והכל באמצעות עבודת שנים-עשר הצעדים של 'מכורים אנונימיים'. איזה סיפור נכון? האם אנו מחלימים או לא?
אנו יכולים לחשוב שאנו מבטאים ענווה או אסירות-תודה אם נמעיט מגודל השינוי שחל בחיינו בזכות ההחלמה. אנו עושים עוול לתוכנית כשאנו לוקחים על עצמנו את האחריות לנס הזה. אבל אנו עושים אי-צדק דומה - לעצמנו ולאלה שאנו משתפים בכך - כשאנו לא מודים בגודל של הנס הזה. אנו כן מחלימים. אם אנו מתקשים לראות את נס ההחלמה, כדאי שנסתכל טוב יותר. ההחלמה קיימת ופועלת ב'מכורים אנונימיים' - בוותיקים, בחדשים שמציפים את הפגישות שלנו, ומעל הכל בנו בעצמנו. כל שעלינו לעשות זה לפקוח את עינינו.
רק להיום:
אודה בנס של ההחלמה שלי ואהיה אסיר-תודה על מה שמצאתי. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר טוב אחרי לילה ארוך. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים ועשרים ואחת ימי ניקיון
התעוררתי לא מזמן ואני טסה החוצה לפני שאני מפספסת את ההסעה לעבודה. מאחלת לכולנו יום מהנה ואיכותי. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הלוואי והייתי מישהו אחר . לא לפני שנים רבות עד שאנשים נסעו בעיקר ברכבות היא בחור צעיר שעבד במסילות ברזל. הוא כל היום היה חוצב בסלע ומפנה את הדרך למסילה החדשה שאמורה להגיע , האיש שנא את עבודתו . יום אחד חלף ליד איש עשיר מאוד הבחור הצעיר חש קינאה רבה וחשב לעצמו כמה עשיר האיש הזה ומה רבה השפעתו , "הלוואי והייתי כמוהו". עברו ימים ומשאלתו התגשמה והוא נעשה לאיש עשיר ורב השפעה , לאחר זמן מה הרגיש האיש שחסר לו משהו בחיים . הביט האיש למעלה בשמים וראה את השמש זורחת ברקיע . חש קינאה רבה וחשב לעצמו כמה עצומה היא השמש "הלוואי והייתי שמש" שמע מלאך את בקשתו והפך אותו לשמש האיש היה מאושר ושמח בחלקו . לאחר כמה שעות אחדות כיסו עננים את השמים וחסמו את קרני השמש ואורה לא הצליח לחדור מבעד לעננים פתאום חשב לו האיש כמה עצום כוחו של ענן " הלוואי והייתי לענן " שמע שוב המלאך את בקשת האיש , נענה לה והפך את האיש לענן. כשנהיה לענן נוכח כי הרוח חזקה ממנו ומניעה את העננים בעוצמה רבה לאן שהיא רוצה ולענן אין כל שליטה על מצבו. התאכזב האדם ושוב ביקש בליבו להיות חזק יותר מענן ולהפוך לרוח שמע המלאך גם את בקשתו זו הגשים לו אותה והפך את האיש לרוח . בהיותו רוח , הצליח להזיז עננים בתים וכמעט כל דבר . עד שנתקל בסלע גדול , מה שעשה לא הצליח להשפיע על הסלע שוב חש קינאה גדולה בסלע ושוב ביקש בליבו להיות חזק יותר מהרוח ולהפוך לסלע. ביקש האיש מהמלאך להפכו לסלע שמע שוב המלאך את בקשתו והסכים להפכו לסלע . הפך האיש לסלע לא הרוח הצליחה להזיזו ממקומו ולא השמש הצליחה לשבור אותו והרגיש עוצמה אדירה עד שחש כי חפץ חד מכה בו . חשב לעצמו מה יכול להיות חזק ועצום יותר מסלע ? ואז הבחין באדם אשר חוצב סלעים ומפנה את הדרך למסילה חדשה אשר נבנית . ואז הבין שעבודתו הראשונה בתור חוצב סלעים היא העבודה הטובה ביות בעולם .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

אם תלך . עידן רייכל מילים: עידן רייכל לחן: עידן רייכל אם תלך מי יחבק אותי ככה מי ישמע אותי בסוף היום מי ינחם וירגיע רק אתה יודע ואם תלך למי אחכה בחלון בשמלה של חג שיגיע, יחבק אותי ככה, כמו שאתה מגיע כשתלך לשמש אצא, בשדה המוזהב, בוקר וערב, ירח יאיר את פני שחולמות כל היום רק עליך וכשתבוא תישא אותי בשתי ידיך, משדה לנהר, תרחוץ את פני ותגיד לי מילים כמו שרק אתה יודע

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! בוקר מצויין לכולם יום נעים ומקסים .

NUNA10

New member
../images/Emo124.gif תזכורת ../images/Emo124.gif

יש מסיבה ! ! ! אל תשכחו מחר המסיבה יש להגיע במצב רוח מרומם. שרשרו מי בא למסיבה .

שטול1

New member
אחר צהריים טובים ../images/Emo178.gif

שאלה: כולם יודעים שיש מסיבה מחר?

שטול1

New member
../images/Emo178.gifתראה את הכנרת

תראה את האדים שעולים כן, תמיד חם בקייץ אשרי שזכיתי להרגיש את זה
וירטואלי נדרש כאן כי אני מבוגר אחראי ואני לא רוצה שטף אחד יתחלק לי מהידיים חוץ מזה אם חושבים על זה בחורף יהיה קר אוהבים שטול

אוהבת אתכם, ואסירת תודה../images/Emo24.gif שיתוף../images/Emo140.gif

הבוקר התעוררתי מאוחר מהרגיל. השעון אמנם צלצל אבל "התפנקתי" עוד כמה דקות במיטה שהפכו איכשהו לאיחור. אז לא רוצה לוותר לעצמי על שיתוף בהרגשה שלי. אני מרגישה אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, אוהב באמת. למה אוהב באמת? משום שאני מרגישה מצויין למרות שחלף (כמעט חלף, נו...) שבוע מאד לא קל מבחינת ההחלמה שלי. לפני שבוע פתחתי את הקומבינה האחרונה שהיתה לי עם עצמי מול הקבוצה הטיפולית במרכז יום. זה גרר אחריו שבוע שלם שבו הרגשתי כמו במטווח כשמכל הכיוונים האפשריים מוטחות בי מילים קשות, לעיתים "אשקרה בפנים" ולעיתים גם מה שלא נאמר אלא רק הובן באמצעות שפת הגוף. חוויתי את עצמי על סף התמוטטות עצבים, או התמוטטות אחרת. צער ואשמה מול הקלה וכוח התערבבו אלה באלה, וגרמו ללונה פארק שבראש להסתחרר עד כמעט אובדן שפיות. זה לא שרציתי נאמר להשתמש בסמים, אבל בהחלט היה מצב שבו מצאתי את עצמי נלחמת על חיי וכמעט מוותרת לעצמי. חשבתי על לעזוב, חשבתי כמה קשה לי, חשבתי שבעצם.. מה לי ולמרכז הזה, מי צריך אותו, כל מיני כאלה שהשתוללו לי בראש, כשרק קולות ספורים וקטנים מאד, אפילו שקטים פעלו בכדי להחזיק אותי שפויה ולראות את הטוב שבדברים. לגייס את כל הסבלנות שבעולם ולהמתין עד יעבור זעם בלי להחליט שום דבר. תחת זאת, להרים ידיים, להיכנע על אמת, להרשות לעצמי להרגיש את הלמטה הזה עם כל הכאב שהוא מכיל. היום בבוקר, כמו בכל יום רביעי, הלכתי לעבודה, אלא שהיום במפתיע, לא נלחמתי עם עצמי בקשר לזה. דווקא שמחתי לא ללכת למרכז יום, לא לפגוש את העוינות הזו שחשתי כל השבוע גם כשהיא כבר מזמן חלפה ובמקומה באו חיבוקים וקבלה שלא יכולתי להכיל משום שאני עצמי חשתי אשמה עדיין. סיימתי את העבודה ובאתי "לנוח".. מה שהסתבר כשינה מתוקה של שלוש שעות אחרי עבודה פיזית לא קלה. אחרי כן, מצאתי את עצמי משוחררת מאד. מקשיבה ושרה עם המוזיקה שבתוכי, מביטה לעצמי בלבן של העיניים ומרגישה את החיבוק של אלוהים כשאני מחבקת את עצמי מול המראה. עברתי את השבוע הכי קשה שלי מול עצמי במרכז יום. "פתאום" ראיתי את הדברים הטובים שבעקבות זה... את השחרור, את ההקלה, את האומץ, את היכולת שלי להמשיך לטפל בדפוסים שהביאו אותי אל אותה קומבינה. בקיצור - את ההישגים ואת מה שעוד נכון לי בהמשך הדרך. אהבתי את עצמי. אני הולכת לישון אוטוטו אחרי פגישת ציון דרך של שלוש שנים לחבר יקר, רגועה, שלווה, כמעט מאושרת
רק להיום. על כל אלה אני אסירת תודה לאלוהים שלי שאוהב אותי. אני אסירת תודה על היכולת, הכוח, האומץ והנכונות להתמודד. על יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה. על בן זוג מדהים ביכולת ההבנה שלו, ועל מה שאני כשאני איתו. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברותא ודרך אן איי. על החיים עצמם, לרבות הקשיים שמאפשרים גדילה ברוח התכנית. וכמובן - על היום הנקי שלא ממש מובן מאליו. אוהבת אתכם אנשים, תודה על החלק שלכם בחיי.

../images/Emo65.gifברכות לאדריאן על 3 שנות ניקיון../images/Emo106.gif

3 שנות ניקיון לא מובן מאליו בכלל, ואני מאחלת עוד הרבה ימים לבנים של ניקיון איכותי בדרך NA.
ברכות גם ל NA על עוד הצלחה
אוהבים

נעממי5

New member
תודה על הפתיחות והכנות וגם הנכונות../images/Emo24.gif

אהבתי את השיתוף שלך, ככה, במיוחד, על הבוקר !

למעלה