רק להיום
בדיקת שלווה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifבדיקת שלווה../images/Emo140.gif

בדיקת שלווה
"התרשלות בעבודות אחזקה יומיומית יכולה לבוא לידי ביטוי בדרכים רבות."
אם אנו שואלים אדם זר לגמרי מה הוא חושב על מזג האוויר, ואחרי שהוא עונה אנחנו אומרים "מזג אויר מחורבן", זה סימן לכך שאנו סובלים מהתרשלות בעבודות האחזקה של התכנית שלנו. בהחלמה החיים יכולים להיות די קדחניים. אולי האחריות הנוספת שהוטלה עליך בעבודה, גורמת לך לעצבנות. אולי עבר זמן רב מאז שהיית בפגישה. אולי היית עסוק מדי ולא עשית מדיטציה, לא אכלת בצורה סדירה או ששנתך לא טובה. תהיה הסיבה אשר תהיה - השלווה שלך נשברה.
כשזה קורה, חשוב מאוד לנקוט מיד פעולה. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לתת ל"יום רע", בצירוף יחס לא מתאים, להפוך ליומיים, ארבעה ימים, שבוע. ההחלמה שלנו תלויה ב'עבודות האחזקה' יומיומיות. לא משנה מה קרה בחיינו, אנו לאט יכולים להזניח את העקרונות שהצילו את חיינו.
יש הרבה דרכים לחזור אל השלווה שלנו. אנחנו יכולים ללכת לפגישה, לטלפן לחונך, להיפגש עם מכור מחלים אחר או לשאת את הבשורה לחבר חדש. אנו יכולים להתפלל. אנו יכולים להקדיש רגע אחד לעצמנו ולשאול את עצמנו מה הם הדברים הפשוטים שלא עשינו. כאשר קיימת סכנת הידרדרות, אנו יכולים למנוע נפילה באמצעות פתרונות פשוטים.
רק להיום:
אני אבחן את עובדת האחזקה היומיומית של תוכנית ההחלמה שלי. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

ידעתי שזה לא פשוט ולא קל, ומי שרודף אחרי הקלות - אל יילך בדרך זו. אבל, מי שיש לו אלוהים בליבו ומרגיש צורך ויכולת להשתתף במעשי בראשית - זו הדרך.
- דוד בן-גוריון אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אחלה סופשבוע../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה ארוך של שינה מתוקה ובוקר רגוע ושלוו, אני אסירת תודה על התמדה ונחישות בדרך, על חופש מהתמכרות פעילה, על זוגיות ובן זוג מחבק ואוהב, על משפחה חמה ומאפשרת על פרנסה ומקום עבודה, על יכולת לקחת אחריות ולתת אמון. אני אסירת תודה לדרך NA ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ושבעה ימי ניקיון
בוקר טוב עולם
לפני יומיים גיליתי שאני יכולה לראות זריחה מהבית
ומאז אני מתעוררת לבד וממתינה לשמש.. מכינה לי קפה ועומדת ליד החלון, מוקסמת כל בוקר מחדש מהמראות והצבעים המדהימים האלה של לפני זריחת השמש, הצורות שעושים העננים והאור, כל כך מושלמת הבריאה.. הרבה לספר לכם, לשתף, להשתחרר.. אבל לא רוצה להתחיל את היום עם מחשבות שעלולות להעכיר לי או לאחרים את מצב הרוח ולכן אדחה את השיתוף לאחה"צ, אחרי העבודה. בינתיים, צריך לסיים את הקפה
, להתקלח, ללכת לעבודה, להתכונן לשבת של מנוחה ארוכה שאני כל כך זקוקה לה, זמן לעצמי, איכותי. מאחלת לעצמי ולכולנו יום של חיוכים וחיבוקים, אהבה וחום, ועוד צעד בדרך אל החופש, דרך NA. אוהבים

עליזה 63

New member
התחוללות השינוי ברוחם של ישראל

בס"ד פרשת וארא התחוללות השינוי ברוחם של ישראל בס"ד לכן אמר לבני ישראל אני ה'... והוצאתי אתכם מתחת סבלת מצרים והצלתי" אתכם... וגאלתי... ולקחתי..." [ו ו] שלשה דברים עשויים לחולל מהפכה ברוח האדם: א. זעזועים בעולם החיצוני ב. פגישה עם אישיות גדולה ג. הברקה אלוקית פנימית שלושה אלו נתגלו לישראל בתוך שעבוד מצרים, ובשלשה אלו נשתחררו מטומאת מצרים. א. זעזועים חיצוניים – אותות ומופתים בשמים ובארץ – "לכן אמור לבני ישראל אני ה'". התגלות שם ה' שלא זכו לה האבות, היתה התגלות כללית לכל בית ישראל. ב. אישיותם המושלמת של משה ואהרן – "הוא אהרן ומשה" – עם פירוט פרשת יוחסין המגלה את מעלתם הרוחנית של השלוחים ושורשיהם בקודש. ג. התגלות אלוקית פנימית – "המסות הגדולות אשר ראו עיניך והאותות והמופתים" מכוונים היו כולם להשפיע על ישראל מבחינה רוחנית,לא פחות מאשר היו מכוונים להשפיע על המצרים מבחינה רוחנית ומעשית גם יחד. המכות לא רק ללמד את פרעה באו, אלא ללמד את הכלל כולו – כלל ישראל - באו, ללמד את תורת ההשגחה האלוקית. אך גם בישראל ישנם הרואים ואינם יודעים מה רואים... רשעי ישראל שאף המכות למצרים לא פקחו את עיניהם מתו במכת החושך. "וחמושים עלו בני ישראל – אחד מחמשה" – וארבעה חלקים מתו בשלושת ימי אפילה. מדה כנגד מדה. "ולכל בני ישראל היה אור במושבותם". מדברי ראש הישיבה מו"ר הרב מ.צ. נרי'ה זצ"ל בספרו "נר למאור"

למעלה