רק להיום
בדרך הפתוחה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifבדרך הפתוחה../images/Emo140.gif

בדרך הפתוחה
"זו הדרך שלנו אל גדילה רוחנית."
כשהגענו לפגישה הראשונה שלנו באנ-איי, רבים מאתנו חשו שזו סוף הדרך. כבר לא יכולנו להשתמש יותר. היינו בפשיטת-רגל רוחנית. רובנו היינו מבודדים לגמרי ולא חשבנו כי יש לנו הרבה דברים שכדאי לחיות עבורם. לא העלינו כלל בדעתנו ברגע שהתחלנו בתכנית ההחלמה שלנו, עלינו על דרך של אפשרויות בלתי מוגבלות.
בהתחלה, זה שלא השתמשנו היה מספיק קשה. אבל ראינו מכורים אחרים שעבדו את הצעדים ויישמו את העקרונות האלה בחיים שלהם, והתחלנו להבין כי החלמה היא יותר מאשר לא להשתמש. החיים של החברים שלנו באנ-איי השתנו. הייתה להם מערכת יחסים עם אלוהים כפי שהם מבינים אותו. הם היו חברים אחראים בחברותא ובחברה. בחיים שלהם הייתה תכלית. התחלנו להאמין, שגם אנחנו יכולים לזכות בדברים האלה.
ככל שאנו ממשיכים במסע ההחלמה שלנו, עלינו להיזהר מסכנות כמו שאננות, חוסר סבלנות וחוסר כנות. כשאנו נתקלים בדברים אלה, עלינו לזהות אותם מיד, ולחזור לדרך שלנו - הדרך הפתוחה לגדילה רוחנית וחופש.
רק להיום:
אני ממשיך לפתח את הכלים הרוחניים, החברתיים והכלכליים שלי, בכך שאני מיישם את העקרונות של התכנית שלי. אני יכול לנסוע רחוק ככל שאני רוצה בדרך הפתוחה של ההחלמה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

ה פ ר ה . חכם אחד טייל עם תלמידו הנאמן ביער כשמרחוק הבחין במקום בעל מראה דל ביותר. הוא החליט לבקר שם לזמן קצר מאחר והאמין בהיכרות עם אנשים שונים ובלמידה שנעשית מן החוויות שנצברות. כשהגיע, ראה את הדלות של המקום ושל תושביו. בבית הישן וההרוס התגוררו זוג הורים ושלושת ילדיהם. כולם יחפים ולבושים בבגדים קרועים ומלוכלכים. החכם התקרב לאב המשפחה ושאל אותו: "בסביבה זו אין מקורות עבודה וגם לא מרכזי מסחר, כיצד אתה ומשפחתך מצליחים לשרוד?" האיש ענה לו בשקט: "חבר, יש לנו פרה קטנה. היא מניבה כמה ליטר חלב בכל יום. חלק מהתוצר אנו מחליפים עבור מזונות מסויימים בעיר הסמוכה, בחלק השני אנו מכינים לעצמנו יוגורט, גבינה וכד' וכך אנו שורדים." החכם הודה לו על המידע, הסתכל סביבו מספר רגעים, בירך לשלום והלך. באמצע הדרך פנה לתלמידו וצווה לו: "חפש את הפרה הקטנה, קח אותה לתהום שם ממול ודחוף אותה". התלמיד המבועת התנגד למורו, התווכח עמו וניסה להניעו מבקשתו, הרי הפרה הקטנה היתה אמצעי המחייה היחיד של אותה משפחה. אבל החכם הלך משם ולא ענה לו. התלמיד המדוכא ביצע את פקודת מורו. הוא מצא את הפרה הקטנה, הוביל אותה עד לתהום הקרובה דחף אותה וראה כיצד היא מתגלגלת בין האבנים ומתה. המראה הזה נשאר חרוט בזיכרונו... כעבור מספר שנים, אכול רגשי חרטה, הצעיר החליט לעזוב את מורו ולחזור לאותו מקום כדי להתוודות בפני המשפחה ולעזור להם. כסף לא היה לו, הוא החליט שיעבוד חינם בשבילם כדי לעזור להם לקנות פרה קטנה חדשה. ככל שהתקרב למקום ראה שהסביבה השתנתה, העצים פרחו, הבית היה יפה ונקי והילדים שחקו בחצר. הצעיר הרגיש עצוב ומיואש. הוא היה בטוח שהמשפחה הענייה נאלצה למכור את ביתה כדי לשרוד. הוא החיש את צעדיו. כשהגיע לבית התקבל על ידי איש מאוד אדיב. הוא לא הצליח להבין מה התרחש, הסתכל על הילדים והכיר אותם, הם נראו יותר גדולים ובריאים, אבל הם היו ללא ספק אותם ילדים שביקר אצלם עם מורו מספר שנים קודם. הוא שיבח את מה שראה ושאל את האיש (את בעליו של הפרה הקטנה): "כיצד הצלחת לשפר את המקום ולשנות את חייך?" האיש השיב לו בהתלהבות: "היתה לנו פרה קטנה שנפלה לתהום ומתה, מאותו רגע היינו חייבים לעשות דברים אחרים ולפתח מיומנויות חדשות שקודם לא ידענו שאנו מסוגלים להן, ככה הצלחנו להגיע להישגים שהינך רואה". לכל אחד מאתנו יש פרה קטנה, שמגבילה ועושה אותנו תלויים, שאינה מאפשרת לנו לפתח את כישורינו ויכולותינו. אנו מסתפקים במה שהפרה הקטנה מייצרת וכך מנציחים מצב של בינוניות, שבולם אותנו מלהגשים את יכולתנו האדירה. מהי הפרה הקטנה שלך? כיצד תדחוף אותה מעל התהום ?

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב וחג שמח ! ליל הסדר כבר מאחורינו , הייתי זקוקה ליומיים להתאושש מכל ההכנות המרובות . ועכשיו ההכנות לחג השני ולמימונה . העיקר רק בשמחות ובשורות טובות . יום נעים ומקסים לכולםםםםםםםם .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

מה עוד ביקשת . אריק ברמן מילים: אריק ברמן מבין אשפת הרחובות מצאת איזו דלת אחורית לחזור לי אל המחשבות אחרי כמעט שנתיים שהיית בשבילי כמו מתה כבר או לפחות מונשמת מכשירים מוטב היה לנו לב חזק ובכלל שלא היינו מכירים מה עוד ביקשת שתקת כך שהרעשת מה עוד ביקשת בוקר מלוכלך וקר היה זה שיהודה התקשר ביקש ממני תמספר טלפון שלך ואז סיפר שחשב לפגוש אותך כך שאם יש משהו שאני רוצה אולי לשלוח לך הטיסה יוצאת בערב יום שני מה עוד ביקשת רצחת וגם ירשת מה עוד ביקשת לא עובר שבוע ו... הנה את שולחת מכתבים סיפורים על איך נגררת מטבעון עד צ'כיה החרופית בחור אחד שרק היכרת שעשה לך בדיוק מה שעשית וכמה חודשים לפני עד שמצאת אותו עם מישהי בדירה עכשיו הכל ברור הרי איך את רצה לאבא'לה בחזרה מה עוד ביקשת טרקת ואז נקשת מה עוד ביקשת פתאום את ממלמת ש... אני הכי טוב שהיה לך במיטה לא שזה כזה קשה כל השאר בטח עשו אותך בעמידה באיזה מועדון בפרג כששמלתך מופשלת לאט לבד אספת את עצמך למחרת החלטת כבר שאת חוזרת בתשובה מה עוד ביקשת פיתית ואז הקשת מה עוד ביקשת בשבילי את אבודה ובינינו נדמה שגם בשבילך שנתיים קודם היא ידעה שיהיה בסוף אני זה שילך הצל שלך רודף אותי חג מעלי כלהקת זבובים הניחי לי לשמוח אהובתי בהמשך חיי העצובים מה עוד ביקשת מה עוד ביקשת מה עוד ביקשת .

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

במרכז מהותך יש לך את התשובה - אתה יודע מי אתה ואתה יודע מה אתה רוצה.
- לאו-צה אוהבים

למעלה