רק להיום
גישה חיובית

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה

מתוך "כל יום התחלה חדשה" להוציא יותר מדי או פחות מדי כסף הייתי מענישה את בעלי בעזרת כרטיס האשראי. זה גרם לי להרגיש שיש לי קצת שליטה, שיש לי איזו דרך "להחזיר" לו. (אנונימית) במשך עשר שנים קניתי לעצמי רק דברים מיד שנייה. לא קניתי לי אפילו זוג נעלים חדש. בזמן שאני חסכתי מעצמי דברים, בעלי היה מהמר, משקיע כספים בצורה מסוכנת, ועשה מה שהוא רצה עם הכסף. למדתי שכאשר החלטתי שמגיע לי לקנות את הדברים שאני רוצה, והחלטתי לקנות משהו שרציתי, היה מספיק כסף כדי לעשות זאת. זה לא היה עניין של חסכנות; זה היה עניין של למנוע מעצמי דברים ושל תחושה של קדושה מעונה כתוצאה מכך. (אנונימית) הקניות הכפייתיות יכולות לתת לנו תחושה זמנית של סיפוק או של כוח, אבל בדיוק כמו התנהגויות אחרות שיוצאות מכלל שליטה, יש להן תוצאות שליליות צפויות. כשאנו לא מוציאים על עצמנו כסף, אנו יכולים להרגיש תחושה של קורבן גם כן. יש הבדל בין הוצאת כספים אחראית לבין שלילת דברים בעצמנו ותחושה של קדוש מעונה. יש הבדל בין התייחסות יפה אל עצמנו מבחינה כספית לבין הוצאת כסף מוגזמת. אנו יכולים ללמוד להבחין בהבדל הזה. אנו יכולים לפתח הרגלים אחראים שמשקפים ערך עצמי גבוה ואהבה עצמית. היום, אשאף לאיזון בהרגלי הקניות שלי. אם אני מוציא יותר מדי כסף, אעצור ואתמודד עם מה שקורה בתוכי. אם אני שולל דברים מעצמי, אני אשאל את עצמי האם זה הכרחי, והאם זה מה שאני רוצה.

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifגישה חיובית../images/Emo140.gif

גישה חיובית
"הרשת הישנה הזו של השלילה רדפה אותנו לכל מקום שאליו הלכתי."
גישה שלילית היא סימן-ההיכר של התמכרות פעילה. כל מה שקרה בחיינו היה באשמת משהו או מישהו אחר. האשמנו אחרים בחסרונות שלנו. הפכנו את זה למדע מדויק. בהחלמה, אחד הדברים הראשונים שאנו מנסים לפתח, זה גישה חדשה. אנו מגלים שהחיים קלים יותר, כשאנו נוקטים בעקרונות החיוביים במקום בגישה השלילית. גישה שלילית גרמה לכך שניתקע בהתמכרות פעילה, וקל מאוד שהיא תבוא אחרינו גם לחדרים של 'מכורים אנונימיים'. איך נוכל להתאים את הגישות שלנו? בזה שאנו נשנה את המעשים שלנו. זה לא קל, אבל זה אפשרי.
אנו יכולים להתחיל בכך שנקשיב לצורת הדיבור שלנו. לפני שנפתח את הפה, נשאל את עצמנו שאלות פשוטות: האם מה שיש לי לומר נוגע לבעיה או לפתרון שלה? האם מה שיש לי לומר חשוב או שזה לא ישנה אם אסתום את הפה? האם אני רוצה לדבר רק כדי לשמוע את עצמי מדבר, או שיש איזו שהיא תכלית לדברי החכמה שלי? הגישות שלנו באות לידי ביטוי במעשים שלנו. לפעמים, לא מה שאנו אומרים, אלא הצורה שבה אנו אומרים את זה, היא הדבר הקובע. וכשאנו לומדים לדבר בצורה חיובית, אנו שמים-לב שגם הגישה שלנו משתנית בהתאם.
רק להיום:
אני רוצה להשתחרר מהשלילה. היום אני אדבר ואתנהג בצורה חיובית. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

איננו חכמים יותר מאלה שחיו לפנינו, אנו רק מקבלים מן המוכן את מה שהם היו צריכים להתאמץ כדי להבין.
- רפאל לירז אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומאושר../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על שינה מתוקה ומענגת ובוקר רגוע. על אפשרות ליהנות מחיים חופשיים מהתמכרות פעילה. על יכולת לאהוב, לקבל ולסלוח, על חברותא מחבקת ודרך NA על משפחה מפרגנת ומעודדת. על נכונות להיפרד ממסיכות. על בן זוג אוהב, סבלני וסובלני. על שמחת החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים ושתיים ימי ניקיון
הלכתי לישון אתמול בלילה עם עיניים לחות מאושר. התעוררתי כשאני מחבקת את עצמי, רפויה, מוכנה לקבל את היום ולעשות את המאמץ הנדרש כדי ליהנות ממנו, מעצמי, ומכל מה שיש לחיים להציע לי היום. מאחלת לכולנו יום של עשייה פורה, תבונה ואיכות של ניקיון. אוהבים

נעממי5

New member
גישה שלילית? ווואאווווווו

הגישה השלילית היא כרטיס הביקור של מכור "פעיל" גם אם הוא לא משתמש בפועל.... זאת למדתי על בשרי לאחרונה, מי שפעל נגדי במניפולציות,ובמזימות שונות, הוא זה שנתן לי להבין כמה זה נכון, ולמרות שידעתי את זה קודם, אבל אולי לא מספיק! גם אלו הם שליחים, אלו הפועלים נגדך, שליחי התעוררות אני קוראת להם, מפני שאילולי ההתנהגות הזו שלו, לא הייתי מאפשרת לו גם לתקן את עצמו ולמרות שזה לא תפקידי, ומביאה אותו לידיי הבנה שהוא צריך לשנות גישה אליי....! ככה הרווחתי, כנות פתיחות ונכונות לגרום לשינוי במקום העבודה, כי קודם הייתי עסוקה בדברים אחרים, בדיירים עצמם,בנתינה... ולא בנעמה. קצת מבולבל, אבל הייתי חייבת לשתף, יום חמישי היום , ואני יוצאת לחמישישבת למשמרת! אוהבת אותכם, וסופ"ש נעים.

לא מבולבל בכלל../images/Emo24.gif

אוהבים אותך נעממי
איחולים לאחלה סופשבוע, של נתינה ועשייה בעיקר לעצמך. "רק להיום" של היום, מתאים לי מאד לסגור את השבוע האחרון
ועוד יותר מסדר לי את המגירה של ההבנות שנדרשתי להרבה כאב בכדי להגיע אליהן. חוצמזה, ד"ש חמה מהפרסי

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

תיבת נח . ואלוהים דיבר אל נוח ואמר לו כך: בתוך שנה מהיום, אני עומד להביא על הארץ מבול גדול שיכסה את פני האדמה, וכל החי על פניה ייכחד. אבל אני רוצה שאתה תציל את האנשים הצדיקים שמגיע להם לחיות, וכן שניים מכל סוג של חיות, זכר ונקבה. לפיכך, הנה, אני נותן לך הוראות בנייה מדויקות לבנייה של תיבת ענק אשר תצוף על פני המים הרבים. בהבזק אחד של ברק נתן אלוהים לנוח את כל הפרטים: מידות, חומרים, ואפילו שרטוטים מדויקים של תוכניות הבנייה. בחיל וברעדה לקח נוח את כל התכניות, והסכים לבנות את התיבה. "זכור", אמר לו אלוהים, אתה חייב לסיים את כל העבודה, ולהעלות עליה את כל מי שציוויתי בתוך שנה ב! דיוק". כשהגיע התאריך, התקדרו השמיים, הארץ החלה לרעוד והים גאה. אלוהים הציץ למטה לארץ, והנה הוא רואה את נוח יושב על מרפסת ביתו ובוכה."נוח, היכן התיבה?" רעם אלוהים בקולו. "הו, אלוהים, אנא סלח לי", ייבב נוח. אני עשיתי כל מה שהיה ביכולתי לעשות, ! אבל היו המון בעיות. קודם כל הייתי צריך להשיג רישיון בניה, אבל התוכניות שנתת לי לא התאימו לנהלים ולתקן. נאלצתי לשכור חברת הנדסה שתשרטט את התוכניות מחדש. אחר כך נקלעתי לוויכוח גדול עם משרדי הכבאות, האם התיבה זקוקה לגלאי עשן ולמערכת מטפים וזרנוקי מים לכיבוי אש, ועם הוועדות לבנייה, בטענה שאני עובר על חוקי העזר העירוניים בכך שאני בונה תיבה בחצר שלי. נאלצתי להשיג אישורים מיוחדים! דים מהמחלקה לתכנון ושיפור פני העיר. אחר כך הייתה לי בעיה להשיג מספיק עצים לבניית התיבה, כי יש איסור חמור על כריתת עצים, על מנת להגן על זן הינשוף המנומר שהולך ונכחד. בסופו של דבר הצלחתי לשכנע את רשות היערות שאני זקוק לעצים כדי להציל את כל הינשופים בעולם ולא רק את הזן המנומר, אבל הסתבר שהחברה להגנת בעלי הכנף אסרה ציד ינשופים, כך שתדע ! לך שלא הצלחתי להשיג זוג ינשופים בכלל. אחר כך הנגרים התארגנו ועשו להם ועד עובדים, והוועד הכריז על שביתה ומתן על תנאי העסקתם, ובלית ברירה הייתי חייב לחתום הסכם עם הסתדרות הנגרים לפני שמישהו בכלל הסכים להחזיק ביד גרזן או מסור. עכשיו יש לי 16 נגרים על התיבה, אבל אף! ינשוף. כשהתחלתי לכנס את החיות, הוגשה נגדי תביעה על ידי המועצה להגנת בעלי חיים. ! הם התנגדו לכך שאקח אל התיבה רק שניים מכל סוג של חיה, הם טענו שלכל החיות יש זכויות שוות וצריך להציל את כולן. בדיוק כשהצלחתי להביא לביטול התביעה בבית המשפט, הגיעו אלי נציגים של הרשות לאיכות הסביבה, והם דרשו ממני למלא דו"חות מפורטים אודות המבול הצפוי שאתה עומד להביא על הארץ. הם לא בדיוק אהבו את הרעיון שמשהו שקשור לתחומם יקרה ללא מעורבות פעילה שלהם. אחריהם בא אלי הצבא, ודרש שאציג בפניו מפות מפורטות של אזורי המבול ותחזיות של גובה המים במילימטרים. שלחתי להם את ! המפות ואת כל הנתונים, ובדיוק עכשיו אני שקוע באמצע מערכה משפטית מול המרכז להזדמנות שווה, שטוענים שאני עושה אפליה על רקע דתי בכך שאני לא לוקח אל התיבה אנשים לא מאמינים. "מס הכנסה עיקל לי את כל הנכסים ואת חשבונות הבנקים, ב! טענה שאני מתכנן את התיבה כדי לברוח באמצעותה מהארץ וככה להתחמק מתשלום מיסים. כרגע קיבלתי מכתב התראה ממשרד התיירות על כך שאני צריך לשלם מס עינוגים מיוחד לכלי שיט שנבנים למטרת נופש. הם טוענים שהתיבה הינה למעשה ספינת שעשועים. ואם כל זה עדיין לא הספיק, אז הארגונים האנטי דתיים הגישו גם תביעה לבג"ץ שיורה על הפסקת הבנייה, מאחר שאם אלוהים הולך להציף את הארץ במים הרי שזה אקט דתי ומנוגד לחוקה, הם טוענים כי זו מדינת חוק ולא מדינת הלכה. האמת,אלוהים, אני לא חושב שאני יכול לסיים את הבנייה של התיבה הזאת לפחות עוד חמש-שש שנים". איך שסיים נוח את דבריו התבהרו לפתע השמיים, השמש יצאה מאחורי העננים, הים נרגע וקשת הופיעה בענן. נח הביט למעלה בשמחה ובתקווה, ושאל: "מה פירוש כל! זה, אלוהים? האם שינית דעתך ואינך מתכוון עוד להרוס את הארץ?" ענה לו אלוהים: "לא, אין כל צורך שאני אעשה זאת. הממשלה כבר עשתה את זה במקומי".

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

לא עובדת בשביל אף אחד . סי היימן לא עובדת בשביל אף אחד אני לא עובדת בשביל אף אחד לא עובדת בשביל אף אחד תגיד לי רק כן תגיד לי שזה זמן שנתחתן (תגידי לי למה לא) כי אני בן אדם ואיבדתי עניין לא עובדת בשביל אף אחד, לא לא לא עובדת גם בשבילך תגיד לי רק כן תגיד לי שזה זמן שנדבר (תגידי לי למה לא) כי אני בן אדם ואיבדתי עניין רציתי רק לרקוד רציתי רק לרקוד עוד איתך לא עובדת בשביל אף אחד אני לא עובדת בשביל אף אחד תגיד לי רק כן תגיד לי שזה זמן שנדבר (תגידי לי למה לא) כי אני בן אדם ואיבדתי עניין אז לא עובדת בשביל אף אחד לא עובדת בשביל אף אחד לא עובדת גם בשבילך לא עובדת גם בשבילך, לא לא . . .

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! יום מקסים לכולם יום של אהבה ושקט.

NUNA10

New member
../images/Emo124.gif מסיבת חוף ../images/Emo124.gif

היום המסיבה ! ! ! להגיע במצב רוח מרומם .

למעלה