רק להיום
החשש להיפגע

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifהחשש להיפגע../images/Emo140.gif

החשש להיפגע
"ככל שאנו גדלים אנו לומדים להתגבר על הנטייה לברוח ולהסתתר מעצמנו ומהרגשות שלנו."
החשש להיפגע גרם לכך שרבים מאתנו פיתחו הרגלים, ששמרו אותם על מרחק בטוח מאחרים. התנהגות זו יצרה בידוד רגשי, שיכול ליצור את התחושה כי אנו נידונו להיות כלואים תמיד מאחורי המסכות שלנו, וכי אין לנו סיכוי לצאת מזה. נהגנו לקחת סיכונים על החיים שלנו; עכשיו אנו יכולים לקחת סיכונים בנוגע לרגשות שלנו. שיתוף עם מכורים אחרים מלמד אותנו שאנו לא מיוחדים; אנו לא הופכים את עצמנו לפגיעים בצורה קיצונית, בכך שאנו נותנים לאחרים לדעת מי אנחנו. וזה בגלל שאנו בחברה טובה. ועל-ידי עבודת שנים-עשר הצעדים של תכנית אנ-איי, אנו גדלים ומשתנים. אנו כבר לא צריכים ולא רוצים להסתיר את עצמנו. מצאנו את האפשרות לסלק את ההסוואה הרגשית שפיתחנו על-מנת להחזיק מעמד בזמן ההתמכרות הפעילה.
אנו נפתחים לאחרים, ואנו מסתכנים בכך שנפגע, אבל הסיכון הזה משתלם כי הגמול שאנו מקבלים גדול מאוד. בעזרת החונך שלנו ומכורים מחלימים אחרים, אנו לומדים איך לבטא את הרגשות שלנו בצורה פתוחה וגלויה. אנו מקבלים תמיכה ועידוד מהאהבה הבלתי מותנית של החברים שלנו. אנו עובדים את העקרונות הרוחניים ואנו מוצאים כוח וחופש, הן בעצמנו והן בסובבים אותנו. אנו חופשיים להיות עצמנו וליהנות מחברתם של מכורים מחלימים אחרים.
רק להיום:
אשתף בכנות ובגלוי מכור מחלים אחר בניסיון שלי. אסתכן בכך שאהיה פגיע ואתן לעצמי ליהנות מהחברותא של מכורים אחרים באנ-איי. אני אגדל. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הנס של שבת . מנורה קטנה הייתה בביתו של רבי חנינא בן-דוסא, מנורת שבת. בכל ערב שבת היו ממלאים אותה שמן, מכניסים בשמן פתילות דקות, מדליקים אותן ומברכים. דלקו נרות-השמן של המנורה באור בהיר וזך שהאיר את ביתו של רבי חנינא. פעם אחת בערב שבת הדליקה בתו של רבי חנינא את נרות השבת, ברכה וקבלה את השבת בשמחה כדין. עבר זמן-מה, הגיעה שעת בין השמשות, ורבי חנינא התכונן ללכת בית-הכנסת. נפרד מבני ביתו בפנים מאירות ועמד לצאת, אך הנה ראה שבתו יושבת, ופניה עצובות. שאל אותה רבי חנינא: "מה לך, בתי? למה את עצובה? הלא כבר באה שבת, וצריך לשמח?!" ענתה בתו בעצב: "הוי, אבא, קרה לי דבר מצער" רציתי למלא את המנורה שמן, אך מיהרתי מאד, כי כבר היה קרוב לשבת, ואז התחלף לי כלי השמן בכלי החומץ. במקום להוסיף שמן הוספתי חומץ למנורה והדלקתי נר שבת! הלא עוד מעט יכבה הנר, כשלא יהיה עוד שמן במנורה, ולא יהיה לנו אור בשבת! ואיך לא אתעצב? " ניחם אותה אביה ואמר: "בתי, מה אכפת לך? מי שאמר לשמן שידלוק יאמר לחומץ וידלוק! את שניהם ברא הקדוש-ברוך-הוא, ושניהם יעשו רצונו". ואכן, המנורה דלקה יפה כל הערב וכל הלילה, ואפילו ביום לא כבה נר השבת, כי ה' עשה רצונו של הצדיק. במוצאי השבת עדין דלק הנר, עד שלקחו ממנו אש להבדלה - ואז כבה.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

בחוף של טראפטוני . שלומי שבת - סאבלימינל והצל גרסה עברית: שלומי שבת בחורות עם בגד ים חוטיני משתזפות על שפת הים אך יש אחת עם תלתלים מולטית משגעת את כולם כשהיא רוקדת בקצב, צוחקת בעצב מראה לכולם אהבה לו רק יכולתם לדעת איך היא משכנעת כולם אוהבים רק אותה יא קה קה בחוף של טראפטוני יש הלילה מסיבה יא קה קה בחוף של טראפטוני היא תגיע לבדה לא שאלתי ולא התקשרתי התביישתי משום מה היא כבר לא לבד, היא נעלמה לי איך הפסדתי אותה כשהיא רוקדת בקצב, צוחקת בעצב מראה לכולם אהבה לו רק יכולתם לדעת איך היא משכנעת כולם אוהבים רק אותה

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום ! שתהייה שבת מקסימה לכולם שבת עם אנרגיות חיוביות שבת של רוגע ושלווה .

בוקר אור../images/Emo192.gifויום נעים../images/Emo39.gif

יש שמש היום לכו לים תעשו חיים תשתזפו. תהנו מהחיים אסירות תודה על עוד יום נקי.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

ידיים המושיטות לעזרה, קדושות משפתיים הדובבות תפילה.
- רוברט אינגרסול אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת ../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על שינה מתוקה והתעוררות רגועה ושלווה. על חברים כנים ואוהבים בדרך. על משפחה תומכת ומפרגנת. על הנכונות להתמודד עם עצמי. על שקט, קורת גג, מזון לגוף ומזון לנשמה. על עוד יום נקי. רק להיום - שישה חודשים ושמונה ימי ניקיון
אתמול אחרי התכנית יצאנו לבלות כמידי יום שישי. מלכתחילה לא ממש הרגיש לי לצאת אבל בתכנית כמו בתכנית - הפוך על הפוך, יצאתי עם החברותא בכדי לא להיות בחברת עצמי. בכל זאת הרגיש לי לא הכי ובהזדמנות הראשונה שהייתה חזרתי הביתה. ישבתי עם עצמי מול מחברת בלי שהצלחתי להוציא מילה. בלי שהצלחתי לעשות איזה שהוא סדר ולספר לעצמי מה באמת עובר עלי. אמנם, שיתפתי חבר יקר. הבטחתי לעצמי לשבת לכתוב, גם הבטחתי להתעורר מוקדם בשביל זה אבל הנה התעוררתי רק לא מזמן, ואני עדיין שותה קפה. מרגישה עמוסה מידי בלי שאדע להצביע על סיבה מיוחדת לכך. הולכת לברר לעצמי בכתב, בשקט, רק אני ואני. מאחלת לנו שבת רגועה ושלווה, פורה, איכותית ונקייה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo140.gif שבוע טוב ../images/Emo140.gif

שבוע טוב ! שבוע של אהבה שבוע של שלווה שבוע של אמונה שבוע של אנרגיות חיוביות שבוע של בשורות טובות .

NUNA10

New member
../images/Emo3.gif בדיחות ../images/Emo3.gif

ב ד י ח ו ת . שני גברים מתיישבים במטוס לאילת האחד ליד השני ושמים לב שלשניהם "פנס" כחול בעין. שואל הראשון את השני: " משונה, מקרה מוזר שלשנינו יש "פנס" בעין, איך חטפת את הפנס?". עונה השני "פליטת פה,? אמרתי למלצרית עם חזה שופע תני לי שני ציצים במקום שני מיצים. ?ואיך זה קרה לך?". " גם אצלי זה בגלל פליטת פה " עונה הראשון " רציתי להגיד לאשתי שתתן לי את התיק כדי ללכת לעבודה - ויצא לי: נבלה, את הורסת לי את החיים". אתמול בערב בזמן שישבנו בסלון, אישתי ואני , ודיברנו על כל מיני דברים . השיחה גלשה לכיוון הרעיון של חיים ומוות . אמרתי לה: אף פעם אל תתני לי לחיות במצב של צמח, תלוי במכונה חשמלית ונוזלים מטפטפים מבקבוק. אם אגיע למצב שתצטרכי לראות אותי במצב שכזה - תנתקי את המכשירים שמחזיקים אותי בחיים. פתאום היא קמה, ניתקה את הטלויזיה ניתקה לי את המחשב וזרקה לי את הבירה לפח. איש אחד יושב במסעדה, ובחורה מתיישבת לידו. פתאום בלי כל סיבה היא אומרת לו בקול רם, "מה אתה אומר, שאתה רוצה לשכב איתי?" והולכת לשבת במקום אחר. כולם במסעדה מסתכלים והאיש מאוד נבוך. אחרי שהוא נרגע הוא הולך אליה ושואל אותה למה היא עשתה לו את זה. היא מסבירה שהיא סטודנטית לפסיכולוגיה, והיתה לה משימה לראות איך אנשים מגיבים למצבים לא נעימים. אז הוא עונה לה בקול, שכולם ישמעו : "מה את רוצה ממני 100 שקל?" אישה עוסקת במטבח בטיגון ביצים כשבעלה חוזר הביתה, נכנס למטבח ומיד מתחיל לצווח: תוסיפי עוד שמן זה ידבק לך, תהפכי, תהפכי את הביצים .. עכשיו, את לא רואה שצריך עוד שמן ? , תוסיפי שמן, הנה זה נדבק לך, תהפכי עכשיו, תהפכי את הביצים . נו תזדרזי , זה מתיז מסביב. תגידי את משוגעת ? , יותר מלח. יותר מלח אמרתי לך, האישה מתעצבנת: מה לעזאזל קרה לך? מה אתה צורח, אתה חושב שאני לא מסוגלת לטגן ביצים בלי עזרה? , בעלה עונה : רק רציתי להמחיש לך את ההרגשה שלי כשאני נוהג ואת יושבת לידי... פולניה מספרת לחברתה בגאווה: "הבן שלי התחיל ללכת לפסיכולוגית" שואלת השנייה: "ומה את כל כך שמחה?" עונה הראשונה: "תארי לעצמך, הוא מוציא שלוש מאות שקל לשעה, ועל מי הוא מדבר כל השעה הזו? עליי !!! כורדי ערבי ורוסי נידונו למאסר עולם. לפני כניסתם לתא המעצר ניתנה לכול אחד מהם לבקש בקשה אחת. הכורדי ביקש סיגריות וקיבל אלף סטוקים. הערבי ביקש בחורה וקיבל 10 נשים. הרוסי ביקש וודקה וקיבל קונטינר של משקאות חריפים. לאחר 20 שנה פותחים את התא של הערבי פתאום יוצאים משם מלא ילדים... פותחים את התא של הרוסי רואים אותו שתוי חבל`ז... פותחים את התא של הכורדי אז הוא שואל את הסוהר `יש לך אש?...` שבוע טוב .

שטול1

New member
שבוע טוב לכולם ../images/Emo24.gif

הנה רגע לפני השינה שמתי לב שכל כך שקעתי בלימודים ששכחתי להסתכל בשעון. אסירות תודה לאלוהים ולתכנית שגורמים לי להנות מדברים שמקדמים אותי שיהיה לכולנו שבוע טוב לילה טוב לכולם אוהבים שטול

למעלה