רק להיום
העדיפויות: הפגישות

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifהעדיפויות: הפגישות../images/Emo140.gif

העדיפות: הפגישות
"בהתחלה חשבתי שזה בלתי אפשרי לבוא ליותר מקבוצה אחת בשבוע. אני פשוט לא אוכל לדחוס את זה לסדר היום העמוס שלי. מאוחר יותר העדיפויות שלי עברו תפנית של 180 מעלות. במצב החדש, כל הדברים האחרים היו חייבים להתאים לסדר הפגישות שלי."
היו כאלה שבאו בצורה בלתי סדירה לפגישות של 'מכורים אנונימיים', ואחר כך שאלנו את עצמנו, למה אנחנו לא יכולים להישאר נקיים. עד מהרה למדנו כי אם אנו רוצים להישאר נקיים, אנו צריכים לשים את הפגישות בראש רשימת העדיפויות שלנו.
אז התחלנו שוב. בעקבות ההצעה של החונך שלנו, התחייבנו להשתתף בתשעים פגישות בתשעים יום. הזדהינו כחברים חדשים ביחס לשלושים הימים הראשונים שלנו, כך שאחרים יוכלו להכיר אותנו. לפי עצת החונך, הפסקנו לדבר. התחלנו ללמוד להקשיב. עד מהרה גילינו שאנו מחכים להגיע כבר לפגישה. והתחלנו להישאר נקיים.
כיום אנו באים לפגישות מסיבות רבות. לפעמים אנו הולכים לפגישה לשתף חברים חדשים בניסיון, בכוח ובתקווה שלנו. לפעמים אנו באים כדי להיפגש עם החברים שלנו. ולפעמים אנו באים רק משום שאנו זקוקים לחיבוק. קורה שפגישה נגמרת ואנו קולטים שאנו לא שמענו אף מילה אחת ממה שנאמר - ועם זאת אנו מרגישים טוב יותר. אווירת האהבה והשמחה השוררת בפגישות שלנו עוזרת לנו להישאר נקיים עוד יום אחד. לא משנה עד כמה אנחנו עמוסים, עלינו לזכור שהפגישות הן בעדיפות ראשונה.
רק להיום:
בלבי, אני יודע שהפגישות מועילות לי בכל מיני דרכים. היום אני רוצה מה שטוב בשבילי. אני אלך היום לפגישה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

זוג משקפיים . היה היה פעם איכר, בור ועם הארץ, שחי בכפר קטן ונידח. הוא לא ידע קרוא וכתוב, ולמעשה מלבד העבודות החקלאיות במשקו הקטן – לא ידע ולא הבין דבר. פעם, בביקור נדיר בעיר הגדולה, הוא ראה אנשים רבים המרכיבים משקפיים כשהם קוראים בעיתון או בספר. חשב לעצמו, אני חייב לקנות לי זוג משקפיים כאלה. אם יהיו לי משקפיים, אוכל לקרוא את העיתון כמו כל האנשים הללו. הוא נכנס לחנות של אופטיקאי, וביקש מהמוכר זוג משקפיים וספר לקריאה. כשראה שזוג משקפיים זה אינו עוזר לו לקרוא בספר, ביקש להביא לו זוג אחר. ואחר כך עוד זוג, ועוד זוג. עד שמדד כמעט את כל המשקפיים שהיו בחנות. הסתכל עליו המוכר במבט חשדני ושאל אותו: תגיד, אולי אתה בכלל לא יודע לקרוא? ענה לו האיכר: נכון, אני לא יודע. בדיוק בשביל זה אני רוצה משקפיים. אם אמצא לי את הזוג המתאים, אוכל לקרוא כמו כל האנשים שראיתי. המוכר הצליח אך בקושי לעצור את צחוקו כאשר התבהרה לו סיבת בואו של האיכר לחנותו. חביבי, לך הביתה. אתה כל כך נבער עד שאתה לא מבין שזוג משקפיים לא יעזור לך לקרוא. מה שאתה צריך לעשות, ולפני הכל, זה ללכת וללמוד קרוא וכתוב... וכמה זה נכון. הבורות, כמוה כיעוורון.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! היום יום עמוס לפני החג הכנות אחרונות , קניות , נקיונות , בישולים . יום נעים ומהנה לכולםםםםםם

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

שמחה רבה . מילים: יפה בלהה לחן: ידידיה אדמון שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! תפרו, תפרו, תפרו לי בגד עם כיסים. מילאו, מילאו, מילאו כיסי באגוזים. שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! שאול אשאל, שאול אשאל ארבע קושיות שתה אשתה, שתה אשתה ארבע כוסות. שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! וכוס גדולה, וכוס גדולה אימי תביא לאליה לאליהו הנביא. שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא! שמחה רבה, שמחה רבה, אביב הגיע, פסח בא!

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

חיינו הינם שרשרת של רגעים; אם מחמיצים את הרגעים, מחמיצים את החיים.|תלתן
- רובין שארמה אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "בפני מכשול שאי אפשר להתגבר עליו, העקשנות היא טיפשית." (סימון דו בובואר) מכשולים פתאומיים, מחסומים בדרכנו אל ההתקדמות, דלתות שנסגרות לאופן בלתי צפוי, עלולים לבלבל, לתסכל או אפילו לדכא אותנו. הידיעה שאנחנו לא תמיד מבינים מה בדיוק טוב בשבילנו מגיעה לאט. ואנו בדרך כלל נלחמים בה, גם אחרי שכבר התחלנו להבין. למרבה המזל, השביל הטוב יותר ימשיך למשוך אותנו אליו. אולי אנו נשאל את עצמנו מדוע דלת מסוימת נסגרה לכאורה. השבילים שלנו מתבלבלים ומסתבכים רק כאשר הצעדים שלנו סטו מהשביל הנכון. הדלתות לא נסגרות אלא אם כן יש מקום לכיוון חדש. עלינו ללמוד לבטוח בכך שאין מכשול ללא מטרה, גם אם זה נראה לנו מאד מתסכל ומבלבל. התוכנית יכולה לעזור לנו להבין את הבלתי צפוי. אולי עלינו להתמקד בשלושת הצעדים הראשונים כאשר מופיע מכשול. אולי עלינו לקבל את חוסר האונים שלנו, להאמין שיש כוח עליון שהוא בשליטה, ולחפש הדרכה אצלו. אולי עלינו להזכיר לעצמנו שאם אנו נאבקים נגד מכשול, אם אנו דוחפים דלת נעולה, זה רק יגביר את התסכול שלנו. הקבלה היא זאת שתפתח לנו את הראש ואת הלב לראות דרך יותר טובה שעלינו ללכת בה בזמן הזה. המכשולים שעומדים מולי מזמינים אותי לגדול, לנוע מעבר למי שאני עכשיו. הם מציעים לי הזדמנויות להיות מי שתמיד חלמתי להיות. אהיה אמיץ. אני לא לבד

למעלה