0בוחרת בחיים0
New member
../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifהערכה עצמית../images/Emo140.gif
הערכה עצמית
"עמוק בתוכי היו רגשות של חוסר התאמה ושל נחיתות." רבים מאתנו פיתחו רגשות של חוסר התאמה ונחיתות. עמוק בתוכנו היה קול שכל הזמן אמר, אתה לא שווה שום דבר! רבים מאתנו מזהים את הסממן הזה של הערכה עצמית הנמוכה, כשאנו בשלב מוקדם מאוד בהחלמה שלנו. יש בינינו החושבים כי רגשות הנחיתות שלנו היו המקור של הבעיות שלנו.
לא משנה מאיפה באו לנו רגשי הנחיתות האלה, בין אם מהמשפחה ובין אם מקשרים עם אחרים; באנ-איי אנו מקבלים כלים כדי להתגבר על זה. אנו יכולים להתחיל לבנות את הערכה העצמית הפגומה שלנו, פשוט בכך שנקבל על עצמנו עבודת שירות כלשהי. ואולי זה קורה כשהטלפון שלנו מתחיל לצלצל, ולראשונה בחיינו, אנשים מתקשרים כדי לשאול אותנו מה שלומנו. הם לא רוצים מאתנו שום דבר. רק שואלים אם הכל בסדר, אם צריך עזרה.
אחר כך אנו לוקחים חונך, מישהו שמלמד אותנו שאנו שווים ומאמין בנו עד שאנו יכולים להתחיל להאמין בעצמנו. החונך שללנו מדריך אותנו דרך שנים-עשר הצעדים. בעזרתם אנו לומדים מי אנו באמת, לא מי חשבנו שאנו. הערכה העצמית הנמוכה לא נעלמה בן לילה. לפעמים יעברו שנים עד שנגיע באמת לקשר עם עצמנו. אבל בעזרת חברים אחרים באנ-איי, שיש להם אותם רגשות, ועל-ידי שנים-עשר הצעדים, אנו הופכים ליחידים שאחרים - וחשוב במיוחד, אנחנו - יכולים לכבד.
רק להיום:
אני אזכור שאני ראוי לאהבת הכוח העליון שלי. אני יודע שאני יצור אנושי בעל ערך. אוהבים