רק להיום
הקשבה פעילה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifהקשבה פעילה../images/Emo140.gif

הקשבה פעילה
"אנו לומדים להקשיב ושומעים דברים שעוזרים לנו."
רובנו לא כל-כך ידענו להקשיב כשבאנו ל'מכורים אנונימיים'. כדי לנצל בצורה מלאה את "הערך התרפויטי (הטיפולי) של מכור העוזר למכור אחר", עלינו ללמוד להקשיב בצורה פעילה. מהי הקשבה פעילה? בפגישה אנו מתרכזים בדברים שאומר הדובר, בזמן שהוא מדבר. אנו שמים בצד את הדעות ואת המחשבות שלנו עד סוף הפגישה. אז אנו עוברים על מה ששמענו ומחליטים מה הם הדברים שבהם אנו רוצים להשתמש, ומה הם הדברים שאנו רוצים לבדוק בעתיד.
אנו יכולים להפעיל הקשבה פעילה כזו גם בחונכות. חברים חדשים מדברים לעתים קרובות על "אירוע גדול" בחייהם. יתכן שבעינינו לאירוע כזה אין חשיבות רבה, אבל הוא בעל חשיבות רבה בעיני החבר החדש, שאין לו הרבה ניסיון, רק עכשיו הוא מתחיל לחיות את החיים כמות שהם. ההקשבה הפעילה שלנו עוזרת לנו להזדהות עם הרגשות בחייו של החבר שאנו החונכים שלו. בעזרת ההבנה הזו, אנו יודעים טוב יותר, במה עלינו לשתף אותם.
היכולת להקשיב בצורה פעילה לא הייתה מוכרת לנו בבידוד של ההתמכרות. כיום היכולת הזו עוזרת לנו להתחבר בצורה פעילה להחלמה שלנו. בעזרת הקשבה פעילה, אנו יכולים לקבל כל מה שמוצע לנו באנ-איי, ובעזרתה אנו משתפים אחרים באהבה ודאגה שבהן זכינו.
רק להיום:
אשתדל להיות מקשיב פעיל. אתרכז בהקשבה פעילה, כשאחרים מדברים בפגישות וכשאני משתף אחרים בניסיוני. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

"...על ידי שינוי הגישות המחשבתיות הפנימיות שלו, יכול אדם לשנות את ההבטים החיצוניים של חייו"
-וויליאם ג'יימס. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על אומץ לשנות "הרגלים" ישנים, לתפוס אותם על חם ולחשוב במודע על תוצאות אפשריות. על יכולת להתאפק, לשבור דפוסים. על לילה של שינה ערבה ובוקר רגוע. על חופש מהתמכרות פעילה. על בן זוג מכיל ומפנק, מחבק ואוהב. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברותא ודרך אן איי. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ועשרים וחמישה ימי ניקיון
הראש ריק.. מלבד תחושת אסירות התודה שום דבר לא מתרוצץ שם על הבוקר... משחזרת לאט ובניחותא את יום אתמול, מודה לאל על המקום בו אני נמצאת, הן המקום הפיזי והן הנפשי/רוחני. רגועה, מוכנה לקבל את היום שהולך להיות ארוך, כי היום אנו הולכים לצבוע איזה אולם כתרומה לחברה, נתינה.. אוטוטו הולכת ללבוש "בגדי עבודה" כפי שנתבקשנו במרכז יום, ולצעוד למרכז. להימרח עם הצבע, כמו שהיינו ילדים בגן כששיחקנו בצבעי גואש או מים
להתחבר לצבע.. לשחרר.. להתלכלך... אח"כ אשב להכין את שיעורי הבית שלי בעניין האובססיות.. ובערב קבוצת צעדים. רק להיום - יש לי תכנית, אני משתדלת לעקוב אחריה כמיטב יכולתי
מאחלת לכולנו יום פורה ואיכותי, אהבת חינם וחופש בנשמה. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! מתחילת המחלה של אימי כל האחים שלי ואני נמצאים איתה כל יום מישהו אחר. היום אני נוסעת אלייה ומקווה שהיא תרגיש יותר טוב כבר תיכננתי סתם לפנק אותה. יום טוב לכולםםםםםםםםםםםםם

NUNA10

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif

השחקן חיים בנאי הלך לעולמו . שחקן התיאטרון הקולנוע והטלוויזיה, שנודע כ"אלברט פירות", בן למשפחת בנאי המפורסמת, מת בגיל 71 בביתו בירושלים חיים בנאי, אחיהם של יעקב, יוסי, יצחק וגברי בנאי, הלך אתמול(ראשון) לעולמו בביתו שבירושלים בגיל 71. משפחתו ביקשה שלא למסור פרטים נוספים, אך ככל הנראה מדובר באירוע לב. מתנדבי מגן דוד אדום שהגיעו לביתו נאלצו לקבוע את מותו. בנאי השתתף בהצגות תיאטרון רבות, ובסדרות טלוויזיה, בהן "הפוך", "תיק פלילי" ו"שבתות וחגים". הוא שיחק גם בקולנוע, בין היתר בסרטים "משפחת צנעני" ו"הבית ברחוב שלוש" (שהיה מועמד בקטגורית הסרט הזר באוסקר). בנאי היה ידוע כמספר סיפורים מוכשר והשתתף בכל שנה ב"פסטיבל מספרי הסיפורים". בנאי זכה לפרסום רב כשבשנות השמונים, גילם את הירקן "אלברט פירות" בתשדיר של מועצת הירקות והפירות. חיים בנאי השאיר אחריו אשה, אביגיל, וארבעה ילדים. מועד הלוויתו טרם פורסם.

../images/Emo24.gifערב מצוין.. מי זה מזיע ככה?../images/Emo178.gif

צורחת מצחוק פה
אבל כל כך מבינה אותך שטול, כי אם המצב שם בצפון דומה לזה של תל אביב בסוף השבוע, אז אני מה זה לא מקנאה בך... לא ברור לי אפילו איך חייתי ככה קרוב לארבעים שנה
אוטוטו יוצאת לפגישת צעדים, מתרגשת בכל פעם כזו מחדש.. האסימונים כבר עומדים ככה מעל לראש, מחכים לסדק צר בכדי להשתחל פנימה
ברור לי שזה יקרה הערב, עוד תובנות, עוד הבנות, עוד זיהוי ושבירה של דפוסי התנהגות.. עוד צעד בדרך אל עצמי. אחלה ערב לכולנו
אוהבים

שטול1

New member
כפוף למדד אחוזי הלחות ../images/Emo178.gif

מחקר שעשיתי בזמן לימודי המטאורולוגיה מלמד שאילת נהנית מאחוזי הלחות הנמוכים בארץ עוד סיבה לקנא בחברותא של צומת המפוח הגם שבצפון הרחוק סובלים פחות מהתלאביבים עדיין יותר קשה פה מאשר שם מסקנה : עוד סיבה טובה לא להיות תלאביבי ועוד אחת : אלוהים שאוהב אותי לא מעמיד לי קשיים שאני לא יכול לעמוד בהם בעזרת מעט זיעה אוהבים שטול

למעלה