רק להיום
התנהגות חיצונית

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifהתנהגות חיצונית../images/Emo140.gif

התנהגות חיצונית
"אנו לומדים להתנסות ברגשות ואנו מבינים שהם לא יכולים לפגוע בנו אלא אם אנו נפעל על פיהם"
רבים מאתנו הגיעו ל'מכורים אנונימיים' בלי רצון מוחלט להפסיק להשתמש. מובן, הסמים גרמו לנו בעיות ורצינו להיפטר מהבעיות, אבל לא רצינו להפסיק להתמסטל. עד מהרה גילינו שאנו לא יכולים להפריד בין השניים. למרות שרצינו באמת להתמסטל, לא השתמשנו; כבר לא היינו מוכנים לשלם את המחיר. ככל שנשארנו נקיים זמן רב יותר ועבדנו את התכנית, התנסינו בחירות גדולה יותר. במוקדם או במאוחר, הכפייתיות להשתמש נעלמה לגמרי ונשארנו נקיים בגלל שרצינו לחיות נקיים.
עקרונות אלה מתאימים גם לדחפים שליליים אחרים שאולי מציקים לנו. אנו יכולים להרגיש חשק לעשות משהו הרסני, רק בגלל שאנחנו רוצים את זה. כבר עשינו את זה בעבר ולפעמים אנו חושבים שיצאנו מזה בלי בעיות. אבל היו מקרים שבהם זה לא נגמר כך. אם אנו לא מוכנים לשלם את המחיר על התנהגות לפי דחפים כאלה. אנחנו לא חייבים לפעול לפי הדחפים האלה. זה יכול להיות קשה, ובהתחלה זה יכול להיות קשה בדיוק כמו להישאר נקי. אבל אחרים הרגישו אותו דבר ומצאו את החופש הדרוש שלא לפעול על פי הדחפים השליליים שלהם. אם נשתף אחרים בכך ונבקש עזרה ממחלימים אחרים ומכוח גדול מאתנו נמצא כיוון, תמיכה, ואת הכוח הדרוש כדי להימנע מכל כפייתיות הרסנית.
רק להיום:
זה בסדר שאני מרגיש מה שאני מרגיש. בעזרת החונך שלי, החברים שלי והכוח העליון שלי, אני חופשי לא לפעול על פי הרגשות השליליים שלי. אוהבים

darek engel1

New member
איזו מתנה נפלאה

להיות חופשי . אחרי כל הדברים שעשיתי בשימוש להיות חופשי לקום בבוקר ולא להשתמש . אני סוף סוף מחליט חושב עושה בלי סמים . המתנה הכי יפה בדרך עבורי זה החופש מהתמכרות פעילה היכולת לא לקחת סמים זכות הבחירה . אוהבים אתכם שיהיה לנו יום נפלא.

../images/Emo42.gifבוקר של יום טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר שקט אחרי מעט שעות שינה, על חברים ואהבה בתוכי ומסביבי, על משפחה תומכת ומפרגנת, על היכולת להתעורר לעוד יום מנוהל בלי לחשוב על סמים, על התקווה שבלב, על בריאות פיזית, ועל עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ועשרים וארבעה ימי ניקיון
מבקשת להעלות תפילה כאן בפורום, לשוב לפעילות מלאה במרכז יום. אמן
המשך יום נהדר לכולנו אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

מ מ ת ק י ם . היה היתה פעם אישה שרופא הכפר בישר לה בשורה מרה. ילדך חולה בסוכרת, ואסור לו לאכול שום דבר מתוק! אמר לה הרופא בנימת חמורת סבר. מאז אותו היום, ככל שניסתה האם להרחיק את בנה מדברי מתיקה – לא עלה הדבר בידה. הילד היה מכור לממתקים, וכל היום רק תיחבל תחבולות מהיכן ישיג עוד ועוד מן המתוק מתוק הזה... ביאושה, החליטה האם לקחת את הבן אל חכם הכפר. אולי האיש הזקן, הנכבד והמקובל הזה, יוכל להכניס בו קצת בינה, להסביר לו כי הוא מסכן את חייו, ולגרום לו להפסיק את אכילת הממתקים. באו האם והבן אל הזקן החכם, כשהוא שמע מה מבקשת ממנו אמו של הילד, אמר לה: אני מצטער אני לא יכול לעזור לך בעניין הזה. נסי לחזור הנה עם בנך מחר, אולי אז יהיה ביכולתי לעזור לכם... מיואשת ומאוכזבת עזבה האם את המקום וחזרה לביתה, כשהיא לא מצליחה להבין מדוע לא יכול היה החכם למלא בקשה פשוטה כל כך ולדרוש מהילד להפסיק לאכול ממתקים. למחרת היום, שמה שוב פעמיה יחד עם בנה אל בית החכם. מיד כשראה אותם החכם הזקן נכנסים בשער הבית, קם לקראתם ובקול מלא אימה קרא אל הילד: אתה תפסיק לאכול ממתקים תיכף ומיד! אתה שומע? אני אוסר עליך להכניס עוד כל דבר מתוק אל פיך! הילד הנדהם כל כך נבהל מהרצינות והנחישות של דברי החכם, ומאותו רגע אכן הפסיק לאכול מתוק. האמא, עם כל שמחתה על שהבעיה טופלה, היתה סקרנית מאד ולא הצליחה להתאפק מלשאול את החכם מדוע לא יכול היה לעשות את אותו הדבר כשהיו אצלו אתמול. ענה לה החכם: אתמול לא יכולתי להגיד לילד להפסיק לאכול ממתקים, כי אתמול אני עדיין אכלתי אותם. הייתי חייב לנסות זאת קודם על עצמי אם אפשר להפסיק, ורק אז להגיד לו לחדול... כמה פעמים הורים מבקשים מילדיהם דברים שהם בעצמם אינם עושים? הדוגמה האישית כמובן חשובה מאד...

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! בוקר אור לכולםםםםםםםם יום נעים ומקסים .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

ל ה י ו ת . הבנות נחמה מילים: קרולינה אברץ לחן: קרולינה אברץ מפליאה ומאיירת חיי בכל עת מנשימה את נשמתי משמיעה את הגיגיי יש בי אהבה בלי די, יש בי אהבה בלי די ימים כלילות רק רוצה לא להיות למתנה, המתנה המותנית באהבה נשמה חשוכה תן לי אותך ולא רק אם תן אהבה בלי תנים בלי תנאים So far, you see the sky You cry, you don't know why It's joy, it's happiness The rainbow makes you feel high So far, you see the sky אולי אלבש גלימה זוהרת אגדיל עקביי ארחיב מימדי גם זה לא ישמיע אותי ודאי ואם אקפוץ לגובה מעבר לאופק אולי גם זה לא יזיז להם את הדופק מה עוד אעשה, כדי לעלות הדרך שלי, לעבוד, לעבוד, לאבד לאיבוד, כל שביקשתי לתת הלך לאיבוד האם אתרסק ואתפזר להנחות או כך ביקום ממשיך להיות ודרך ארוכה מתישה וקסומה ולאן? אינני מקבלת אותה אולי חשבתי קצת יותר מדי, עלי לעשות דרכי שכחתי קמעה אני סתם סתם מהלכת על פני האדמה לא חזקה בעוצמה מתבזבזת על עוד קפה בבוקר או ללכת לסרט הבריחה מאהבה עצמית גורלית, כל שאבקש לקבל התפזר באוויר המביא לא מביא לנשמה זה.. so far... ימים כלילות רק רוצה לא להיות למתנה, המתנה המותנית באהבה נשמה חשוכה תן לי אותך ולא רק אם תן אהבה בלי תנים בלי תנאים .

בוקר טוב אוהבת אותכם שיהייה לכולנו

יום נקי שליו ואוהב . שנדע לאהוב לסלוח להיות רגועים שניתן מעצמינו ליקום ושנדע שמגיע לנו לקבל חזרה אנחנו טובים יקרים ואהובים על הכוח העליון שלנו קדימה לפעולה

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" טיפוח עצמי תנוח כשאתה עייף. תשתה מים קרים כשאתה צמא. צלצל לחבר כשאתה בודד. תבקש עזרה מאלוהים כאשר הקשיים גדולים עליך. רבים מאיתנו למדו איך למנוע מעצמנו דברים ולהזניח את עצמנו. רבים מאיתנו למדו ללחוץ על עצמנו, כשהבעיה היא שאנחנו כבר לחוצים יותר מדי. רבים מאיתנו פוחדים שלא נצליח לסיים את העבודה אם אנו נחים כשאנו עייפים. העבודה תיעשה; היא תיעשה יותר טוב מאשר העבודה שיצאה מתוך העייפות של הנשמה והרוח. אנשים מטופחים שאוהבים את עצמם ודואגים לעצמם הם העונג של היקום. הם פועלים בתזמון טוב, יעילים, ומודרכים על ידי אלוהים. היום אני אתרגל טיפוח עצמי אוהב.

שטול1

New member
מלאך בשלילה

מאו צה טונג אמר פעם שגם מסע של 10000 ק"מ מתחיל בצעד אחד באנ. אי. למדתי עקרון דומה. הכל מתחיל מיום אחד. ואחרי שהשקעתי מאמץ היום לשמור על יום נקי אחד. מחר יום חדש ושוב אשקיע מאמץ נוסף לשמור על עוד יום נקי העיקר להמשיך להתקדם בלי לעצור. וכך יום נקי מצטרף ליום נקי וככל שאלך בדרך זו אין לי ממה לפחד. במיוחד בהתחלה כשנורא קשה ללכת יומיום לחדר לקבל כוח להתמודד. החברים בחדר גם הם מגיעים לקבל כוח להתמודד כי הנסיון מלמד שזה עובד רק ביחד. בהתחלה זה נשמע לי כאוסף סיסמאות ריקות מתוכן ורק התמדה הוכיחה לי שזה נכון עובדה בניגוד למה שחשבתי בתחילת הדרך אני נקי עד היום רק להיום. וכשאני שואל את עצמי למה זה קרה ואיך הצלחתי להחזיק מעמד העובדות מדברות בעד עצמן הביקורים הקבועים בחדר הידוק הקשרים עם החברים ובשלב מאוחר יותר גם העבודה על 12 הצעדים הם ששומרים אותי נקי רק להיום. נסה ותהנה אוהבים אותך על המאמץ שאתה משקיע תמשיך לבוא יקרו לך דברים טובים שטול

ערב טוב לכולם../images/Emo24.gif

יום ארוך עבר עלי, אולי משום שיצאתי לבלות אתמול בערב והלכתי לישון מאוחר יחסית למה שאני רגילה. על כל פנים, ישבתי שבוע שלם לערוך חשבון נפש בכתב עם עצמי, וגיליתי כל מיני דברים ממש לא נעימים לחשיפה (לפחות בינתיים) שאליהם כנראה התכוונו כאשר ביקשו ממני לספר על הקומבינות שלי. סיפרתי בכתב, ומחר אני אמורה להגיש את זה. אני רוצה להעלות תפילה מכאן, לאלוהים שאוהב אותי, שינחה אותי לעשייה נכונה, לכנות ולאומץ, למה שיידרש בכדי להגיע לאן שאני אמורה להגיע. אמן! אוהבים

למעלה