רק להיום
חופש מאי שפיות

../images/Emo14.gifנטישת מערכת יחסים מכאיה../images/Emo14.gif

ההרגל יכול לנעול אותנו בתוך מערכת יחסים שבה אין לנו עניין רב. זה קל לבלבל בין תלות ואהבה. כשאנו מפסיקים להתנהג באופן כפייתי ונמנעים מההתמכרות שלנו, אנו יכולים לאמוד את ההתקשרויות שלנו לאנשים אחרים ביתר בהירות וצלילות. חברינו בפגישות מתפקדים כקירות מהדהדים בעת נסיוננו לברור את הבריא מתוך מערכות היחסים הלא-בריאות בחיינו.
אנו עשויים למצוא שבשביל צמיחתנו המתמדת אנו צריכים להתרחק מתסבוכות רגשיות. נטישת מערכות היחסים המכאיבות יכולה להיות קשה כמו ההתנזרות הראשונית מהתנהגות כפייתית! אותו ריסון פיזי נדרש על מנת לשמור על עצמנו מדפוסים של הרגלים ישנים.
כשאנו עושים את צעד 3, אנו מכפיפים את כל מערכות היחסים שלנו עם אנשים אחרים לרצונו של הכוח העליון שלנו. כשאלוהים בא ראשון, אהבות אחרות מוצאות את מקומן הראוי.
אלי, הראה לי כיצד לאהוב.
מתוך "מזון למחשבה" תודה למיטל על התרגום! ותודה לשאולי שהביא לפרסום
אוהבים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifחופש מאי שפיות../images/Emo140.gif

חופש מאי-שפיות
"האם אני מאמין שזה יהיה חוסר שפיות לגשת למישהו ולהגיד לו: 'אפשר לקבל בבקשה התקפת-לב או תאונה קטלנית?'"
כבר שמענו שאם אנו לא מאוהבים, אנו לא יודעים מהי אהבה. זה נכון גם לגבי חוסר-שפיות: מהרגע שאנו יוצאים מזה, אנו יכולים לחשוב עד כמה שהחשיבה הבלתי-שפויה שלנו הייתה מוזרה. עלינו לזכור עד כמה היינו בלתי-שפויים, על מנת שנוכל להיות אסירי-תודה על השפיות שאנו מקבלים ב'מכורים אנונימיים'.
כיום, קשה להאמין שנאמר משהו מגוחך כמו "אפשר לקבל, בבקשה, התקפת-לב או תאונה קטלנית." אף אדם שפוי לא יבקש דבר כזה. וזו בדיוק הנקודה. בהתמכרות הפעילה לא היינו שפויים. כל יום שבו היינו בהתמכרות פעילה, חיזרנו אחרי מחלות קטלניות, השפלה, ניצול, עוני, כלא, מוות אלים ואפילו מוות מתוך טיפשות. בהקשר זה, הרעיון לבקש התקפת-לב או תאונה קטלנית, לא נשמע כל-כך משונה. עד כדי כך הגיע חוסר-השפיות שלנו. התוכנית, החברותא והכוח העליון שלנו - כולם יחד, חוללו נס. הצעד השני הוא לא תקוות שווה - הוא מציאות. אנו יודעים את מידת חוסר-השפיות שהייתה לנו בעבר, ואנו יכולים להעריך את הכוח המופלא שהחזיר אותנו אל השפיות. על-כך, אנו באמת אסירי-תודה.
רק להיום:
אזכר עד כמה הייתי בלתי-שפוי כשהייתי בהתמכרות פעילה. אודה לכוח העליון שלי על השפיות שהחזיר לחיי. אוהבים

מכורNA

New member
366 דלתות ללב ../images/Emo23.gif

8 - בנובמבר - - - - - - - - מדוע אתה מגביל את חייך ? הרגש שתודעתך מתפתחת מוים ליום . צפה מהחדש להתגלות בתוכך ולעיניך . ואם נדרש ממך להשתנות . היה מוכן להשתנות בלא כל הסוס . כשאתה מבקש להאזין לתוכנית ברדיו . עליך לסובב את הכפתורים עד שאתה מוצא את התחנה החדשה המבוקשת . ואז עליך לכוון את הכפתורים בתשומת לב רבה , עד שהקליטה נעשית ברורה בלי שום הפרעות שתשבשנה את השידור . כשתשוקתך לצאת מהישן חזקה דיה . אתה תתאמץ בכל כוחך עד שתעשה כן . אתה תסובב את כל הכפתורים עד שתתאים את עצמך לחדש ותוכל לקלוט אותו בקול רם וצלול . לאחר שהשגת את הקליטה הצלולה . עליך לשבת בדממה ולהקשיב : וכשתקלוט את מה שמשודר , עליך לנקוט פעולה ולעשות משהו בנידון . מדוע לחכות עוד יום ? התאם את עצמך עכשיו .

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

הדרך היחידה שבה אדם יכול להנהיגנו היא להחדיר בנו את האמונה בכושרנו להנהיג את עצמנו.
- מהמייל. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת ואיכותית../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על הזכות להיות עדה לניצחונם של חברים קרובים, על היכולת להרגיש ולהתרגש, לתת ולקבל, על חברותא ודרך NA, על היכולת לסייע כמיטב יכולתי על בן זוג מפרגן, איכפתי ואוהב, על משפחה תומכת ומאפשרת על אומץ להתיידד עם הפחדים שלי, לזהות אותם ולהמשיך, על פינה שקטה, מסודרת ונקייה לשים את הראש ולהתענג בשינה, בחשיבה ובעשייה. על חופש מהתמכרות פעילה, על נחישות ללמוד ולאהוב את הדרך, ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ועשרים ושניים ימי ניקיון
עוד שמונה ימים....
התרגשתי אתמול לשמוע ולראות את יוסי, קרוב קרוב על כסא המנצחים מדבר על השנה האחרונה באנונימיות מלאה. לרגע עבר בי הסרט שעליו הוא דיבר. כל אותן השפלות, סיטואציות מכאיבות בעיקר לנשמה ולא מעט לגוף שעברתי השנה, נרעדתי לרגע.. והמשכתי להקשיב בעיקר משום שהוא.. הוא האדם שאפשר לומר שבזכותו, לפחות בתחילת הדרך נשארתי נקייה, קיבלתי כוחות, עידוד, פרגון, עזרה, כל מה שנזקקתי לו מחבר אמיתי, וכן.. יוסי חבר אמיתי.
לא פעם אני אומרת לעצמי שהנקיון מסמים נחווה אצלי כמובן מאליו. כאילו, לא קשה לי בלי הסמים, יש דברים אחרים שקשים לי, כמו לפגוש את עצמי. אתמול פתאום הערכתי את עצמי מזוית אחרת, "בואנה.. אני נקייה למרות כל הסרט הזה או הסרטים של השנה האחרונה...." אני אסירת תודה על כך, אסירת תודה לעצמי ולאלוהים שלי על הנחישות וההתמדה, אסירת תודה לכל מי שעזר לי בדרך. פתאום הרגשתי רפויה לחלוטין.. מאוהבת בחיים, מתאהבת בעצמי. מאחלת לעצמי את ההרגשה הזו שוב ושוב, את ההערכה הזו, ההכרה בהישגים. מאחלת לכולנו חיים מלאי שמחה רק להיום, גדילה ברוח התכנית - זה עובד! אוהבת על הבוקר

../images/Emo20.gifשבת נעימה. בוחרת הספירה לאחור...

מאחלת לך יום נקי ולבן לכל החיים ושתשמרי על ההרגשה הזאת כי זה המתנות שבדרך.
אוהבים

שטול1

New member
בוחרת יקרה ../images/Emo24.gif

נדמה כאילו מדד ההתרגשות נמצא בסימן עלייה מתמדת הגיוני בהתחשב בנסיבות המשמחות. חשוב לי מהמקום שלי להסב את תשומת ליבך לכמה פרטים. א' התרגשות היא טבעית בהתחשב בנסיבות ב' החונך שלי בחכמתו תמיד טורח להדגיש שציון דרך הוא קודם כל חגיגה של התכנית החוגג עצמו הוא רק סיבה להוכחה שהתכנית עובדת ג' כולם מתרגשים בציון דרך לכן רצוי (וזה הוכיח את עצמו) למסור לאלוהים ולהתחיל בדברים הקטנים היומיומיים , היה לי יום טוב היום ,התעוררתי ראיתי שהמחלה התעוררה לפני , התפללתי שתיתי קפה וכולי. ומשם הנסיון מלמד כבר יותר קל וזורם בהנחה סבירה שהחדר מלא באנשים שכבר עברו את זה ויכולים להבין את הקושי . הם ידאגו לכוס מיים להקל על הקטעים הקשים (אם יהיו) וידאגו לתת את ההרגשה שאת באמת בבית . אז שיהיה בהצלחה וחכי חכי איזה חגיגה נעשה לך בכל הפורומים האפשריים בעוד שמונה ימים אוהבים שטול

../images/Emo51.gifשטול יקר../images/Emo24.gif

אני חושבת שלא היה ציון דרך השנה שפיספסתי כל עוד הייתי באילת ויכולתי להגיע. ראיתי ושמעתי כל כך הרבה, (כן ירבו רק להיום) ובכל פעם מחדש אני מתרגשת בצורה אחרת. ברור לי שבציון הדרך שלי אאסוף את כל ההתרגשויות ואשתדל לזכור שאני עושה את זה כדרך להביע את אסירות התודה שלי לNA ולחברים בחדר. זה בכלל לא שלי, זה שלהם, ובזכות ולא בחסד
שיהיה לכולנו שבוע נפלא, מלא בשמחת חיים וחופש בנשמה. אוהבים

טיטן11

New member
חוסר שפיות

חברי ליבי ניקרעה על חבר שמת ממנת יתר אתמול.אני עצוב מאוד קשה לי לקבל את זה כמה שהמחלה שלנו היא מגעילה איפה היא לוקחת טותנו

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

<... אנו אנשים הלכודים בציפורניה של מחלה מתמשכת ומחמירה שסופה תמיד אותו דבר: בתי סוהר, מוסדות ומוות...> <... לאחר שבאנו לNA הבנו שאנו אנשים חולים. סבלנו ממחלה שאין לה תרופה ידועה, אך ניתן לעצור אותה בנקודה מסויימת ואז ההחלמה אפשרית..>
יהי זכרו ברוך.

נעממי5

New member
גוד שבס../images/Emo24.gif

אוהבים ! יש ריח באויר, ריח של ציון דרך.....

למעלה