רק להיום
חופש מאשמה

צופיתי 2

New member
מחשבה להיום ../images/Emo140.gif

מחשבה להיום (א.א.) – המשך מאתמול ושלשום זה משאיר לנו רק יום אחד – היום. כל אחד יכול להתמודד עם המאבקים של יום אחד בלבד. רק כשאני ואתה מוסיפים את הנטל של שני הזמנים האינסופיים הנוראיים האלה - אתמול ומחר, רק אז, אנו נשברים. לא ההתנסויות של היום משגעות אותנו, אלא החרטה או המרירות על משהו שקרה אתמול, או האימה ממה שעלול לקרות מחר. אז נעשה את מיטב יכולתנו לחיות כל יום ביומו. האם אני חי את היום הזה כל פעם?

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifחופש מאשמה../images/Emo140.gif

חופש מאשמה
"ההתמכרות שיעבדה אותנו. היינו אסירים של הראש שלנו ודנים עצמנו באשמה שלנו."
תחושת האשמה היא אחד המכשולים העיקריים שבהם אנו נתקלים בהחלמה. ואחד הביטויים המוכרים ביותר של האשמה העצמית, שבא כתוצאה מהניסיון שלנו לסלוח לעצמנו - בלי להרגיש שאכן זה נסלח.
איך נוכל לסלוח לעצמנו כך שנוכל להרגיש את זה? קודם כל, עלינו לזכור שאשמה וכישלון הן לא חוליות בשרשרת בלתי שבירה. אם נדבר על כך בכנות עם החונך שלנו ועם מכורים אחרים, נגלה שזה נכון. לעתים קרובות מתברר, כי כתוצאה משיתוף זה, נוצרת מודעות מקיפה יותר לחלק שהיה לנו בדברים שעשינו. לפעמים אנו מבינים כי הציפיות שלנו היו גבוהות מדי. אנו מגבירים את הנכונות שלנו לקחת חלק בפתרונות, במקום לשקוע בבעיות.
בנקודה כלשהי בדרך, אנו מגלים מי אנו באמת. בדרך-כלל מתברר לנו שאנו לא מושלמים לגמרי וגם לא כישלונות גמורים, כפי שחשבנו על עצמנו. אנו לא צריכים לחיות לפי האשליות שלנו. אנו צריכים לחיות רק במציאות.
רק להיום:
אני אסיר תודה על מה שיש לי. אני מקבל את החסרונות שלי. בעזרת נכונות וענווה, אני חופשי להתקדם בהחלמה שלי ולהשתחרר מכל אשמה. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אהבת חינם../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאהב אותי, על הלב המתרחב שאני מסוגלת להרגיש בתוכי, התרגשות מכלום, או רק מזה שהתעוררתי
על לילה ארוך של שינה ענוגה ובוקר רגוע. על בן זוג מחבק, אוהב, מכיל ומפרגן. על חברותא ודרך אן איי, על המתנות שבדרך. על האומץ להיות כנה ופתוחה. על משפחה אוהבת ותומכת. על חופש מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ושבעה עשר ימי ניקיון
"רק להיום" מדבר על תחושות אשמה. בריכה שאני כל כך מכירה ויודעת לשחות בה, עד שלא פעם אני מוצאת את עצמי מחפשת על מה להרגיש אשמה. מחפשת תירוצים להיכנס למים האלה משום ששם, עמוק בפנים יש קול שמספר לי ש"לא מגיע לי ליהנות" ואת זה גיליתי אתמול בערב. ככל שאני מרגישה טוב יותר ואמורה ליהנות כמו כל אדם נורמלי, כך אני בורחת מזה ומחפשת מה לא בסדר, איך ככה? הרגשה היא לא עובדה - אומרת התכנית ואצלי מסתבר שזה עובד על מלא המשפט הזה... לא משנה מה אני מרגישה, תוך כמה דקות זה יכול להשתנות מקצה אל קצה. אני חושבת שתמיד הייתי ככה, אלא שעכשיו, אני מסוגלת לתפוס על חם את הרגע של השינוי במצב הרוח, וגם את הסיבות לא פעם.. לכל הפחות מתחילה להכיר את עצמי. עוד לא יודעת איך ומה עושים עם זה. בינתיים רק מרגישה ומזהה את הדברים שמנהלים אותי באורח בלתי מודע. ה"מחשבה להיום" שהביאה צופית בעצם מציעה לי פתרון שעדיין אינני יודעת ליישם. "לחיות את היום הזה כל פעם", או להפנים את צמד המילים "רק להיום".. ואני.. אני אלופה בלחשוב על אתמול ומחרתיים, מה שמוחק לי את היום. איך עושים את זה? איך חיים רק להיום באמת? מאחלת לעצמי ולכולנו להפנים את המושג "רק להיום", לחיות בכאן ועכשיו לייצר סיבות להנאה וזכרונות חדשים. אוהבים

../images/Emo63.gif"היכנס לחושך שלך"../images/Emo63.gif - מוקדש באהבה../images/Emo23.gif

קשה להגדיר אין, ריק. אז בואו נלך הפוך. במה אנחנו ממלאים את הריק שלנו? בכל דבר אפשרי - בריצות, במטרות, בריגושים, בחומרים. לפעמים אנחנו רוצים שהילדים שלנו ימלאו את החורים, או שמערכות יחסים שלנו יעשו זאת. כן, בן זוג מושלם יכול למלא את הריק שלי. לא, רגע, יותר טוב בן זוג לא מושלם שאנסה לעשותו מושלם. וככל שהוא יעשה לי יותר צרות, יותר דרמה, כך יותר טוב, כי לא יהיה לי זמן לחורים שלי, לריק שלי.
כאן אנחנו מתחילים להבין את הקשר שבין הריק שלנו להתמכרויות. למעשה, כל דבר או אדם שאנו מתעקשים שימלא לנו את החור יכול להפוך להתמכרות שלנו. למרות העובדה שהתמכרות בכלל לא ממלאת אותנו, אלא בדיוק להפך - היא מרוקנת אותנו. כי החור לא סתם שם, יש לו מטרה. הוא כמו מנהרה, הוא צריך שמשהו יעבור דרכו. אם אתה לא תעבור דרכו, משהו יעבור דרכו - חומר מסוים, התמכרות מסוימת. תביטו סביב ותראו אינספור התמכרויות להימורים, לקניות, לסקס, למערכות יחסים.
אדם שמעז להיכנס לריקות שלו יוליד בכל פעם דברים חדשים, תובנות, רעיונות חדשים. מדברים היום רבות על הארה. את/ה רוצה הארה? היכנס לחושך שלך.
מתוך "החור השחור שלך" (ד"ר טובי בראונינג)
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

תשמעי.... תRאי.. תרגישי../images/Emo24.gif

פעם ראשונה שאני שומעת את השיר הזה, ולרגע מצאתי את עצמי דומעת.. את נורמלית, את?! 'תרגששששת.. אם היית גבר הייתי מציעה לך נישואין כאן.. קבל עם ופורום
צוחקתתתתתתתת תודה נעמה, עשית לי את השבת. אוהבתותך

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

מה שאתה - הוא מתנת האל לך: מה שאתה עושה עם מה שיש לך, הוא מתנתך לאל.
- תודה לאסתי. אוהבים

שבת של שלום ושלווה לכולנו

תם שבוע נקי ועמוס עבודה אירועים סידורים הגיע הערב של התוכנית ערב של ביחד אחרי שהתחיל אצלי סדר עולמי חדש עם שתי עבודות שלוקחות את כל הערבים שבשבוע ומותירות לי רק את סופהשבוע לפגישות ,פחדתי. פחדתי להתרחק,לשכוח,להיכנס לשאננות,והכי פחדתי: שישכחו אותי.. אבל בינתיים תודה לאל התוכנית עובדת בכל האמצעים מהספרות דרך הטלפונים שהתגברו ואתרי ההחלמה ובכלל,היא עובדת אם עובדים אותה רק שלא אפסיק להמשיך לבוא,לכאן לשם ולכל מקום דבר ואדם שהתוכנית הזו,נתנה לי בדרך. אוהב אותכם ושבת שלום

בנועם

New member
רפיאלי :)

מאחלת לך סופ"ש מלא החלמה שלווה שמחה ואהבה. אוהבים אותך

תודה נועם ../images/Emo24.gif

מאחל גם לך לחיות בנועם.. מקווה שאת מתמודדת עם האובדן של סבתך עליה השלום בדרך של קבלה סליחה והבנה ואפילו אסירות תודה גדולה לאלוהים שחיכה בסבלנות עד שתעלי על עגלת החיים החדשים שסבתך תגיע למנוחה אחרונה אחרי שידעה, שגם את הגעת לשלווה חדשה .. נסתרות דרכי האל אבל גלויות לעיניים רק לפקוח אותם אחותי הצעירה לפקוח ולהתבונן.... שבת של נועם,בנועם. מזל טוב על החיים החדשים תשמרי עליהם בעירנות רבה זו היא צוואתה.... והפוסט המרגש שכתבת לה באתר הוא התחייבותך... אוהבים

למעלה