רק להיום
כפרה וחונכים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifכפרה וחונכים../images/Emo140.gif

כפרה וחונכים
"אנו רוצים להשתחרר מהאשמה שלנו, אבל אנו לא רוצים לעשות זאת על חשבון מישהו אחר."
בואו נודה בזה: רובנו השארנו מאחורינו הרס רב. פגענו בכל מי שנקרה בדרכנו. אחדים מהאנשים שבהם פגענו במיוחד בזמן ההתמכרות הפעילה, הם האנשים הכי יקרים לנו. אנו חשים צורך לטהר את עצמנו מהאשמה שאנו חשים על מה שעשינו. יתכן שנתפתה לגלות לאנשים היקרים לנו, פרטי פרטים מחרידים, דברים שמוטב לא לומר אותם. חשיפה כזו תזיק מאוד ותביא תועלת קטנה ביותר.
הצעד התשיעי לא עוסק בהקלת המצפון האשם שלנו; זהו צעד המדבר על כך שעלינו לקחת על עצמנו את האחריות על הדברים הרעים שעשינו. כשאנו עושים את הצעד השמיני ואת הצעד התשיעי, עלינו לבקש הדרכה מהחונך שלנו ולכפר על מעשינו בצורה שלא תגרום לכך שנצטרך לכפר על דברים נוספים. אנו לא רוצים להשתחרר מאשמה וצער - אנו רוצים להשתחרר מהפגמים שלנו. אנו לא רוצים לפגוע שוב באנשים שאנו אוהבים. דרך אחת להבטיח זאת היא עבודה אחראית על הצעד השמיני, תוך בדיקת המניעים שלנו. עלינו לשוחח עם החונך שלנו על ניסיונות הכפרה שאנו מתכננים, לפני שאנו עושים אותם.
רק להיום:
אני רוצה לקבל על עצמי את האחריות על מעשיי. לפני שאכפר על מעשיי, אדבר עם החונך שלי. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

ר' שמואל המדליק - סיפור לל"ג בעומר . ר' שמואל רגיל היה ללכת בכל ערב שבת מצפת למירון ולהדליק נרות על קברו של ר' שמעון בר יוחאי. הליכה בדרך מצפת למירון היתה באותם ימים בחזקת סכנה. חיות טרף ושודדים היו משוטטים בה. בחורף ירדו גשמי זעף ושלגים כבדים, ואילו בקיץ שרר שרב וחום לוהט. אך לא היה כוח בעולם שימנע מר' שמואל להדליק נרות על קברו של רשב'י הצדיק. במשך עשרות בשנים לא החסיר אפילו ביקור אחד בערב שבת. ועל כן קראו לו: "ר' שמואל המדליק". לפני כחמישים שנה היה חורף קשה. שלג כבד ירד במשך כל השבוע. קור חזק הקפיא את השלג, ואי אפשר היה ללכת מפני סכנת ההחלקה. אמרו ערביי הסביבה איש לרעהו: "הפעם לא יבוא היהודי להדליק נרות. הפעם לא יבוא". אבל ר' שמואל לא ויתר ויצא לדרך כרגיל. הלך ר' שמואל – ולעיניו רק שלג. אין שביל. אין בית אין עץ – כל העולם כוסה בשטיח לבן נוצץ. אבל ר' שמואל המשיך בדרכו כשהוא גורר את רגליו בכבדות. ערביי מירון לא האמינו למראה עיניהם כאשר ראו אותו מתקרב בין הרי השלג. הלך ר' שמואל לחצרו של רבי שמעון בר יוחאי, אבל שלג רב נערם וכיסה את השער ואי אפשר היה לפתוח את השער. עמד ר' שמואל וגרף את השלג בידיו וברגליו, כדי שיוכל לפתוח את השער, ובעודו טורח ומתאמץ – ומנגב באצבעות קופאות את הזיעה הנוטפת ממצחו על עיניו, הופיע פתאום יהודי נוסף, והחל לסייע לו בגריפת השלג. וראה זה פלא – בכל מקום שנגעו בו אצבעותיו של הזר – נמס מיד השלג, כאילו הודלקה שם מדורה גדולה. לא עברו אלא רגעים מספר – והשלג פונה, והדרך אל השער והקבר היה פנוי. "שמח אני שבאת" אמר הזר. "חששתי שמא לא יבוא איש בשלג הזה להדליק נר שבת על קבר רבי שמעון בר יוחאי, ולכן באתי בעצמי". שמח ר' שמואל לעצם העובדה כי קיים אי שם עוד יהודי שעניין זה של הדלקת נרות על הקבר יקר בעיניו. בין כה וכה נכנס לחדרו של רבי שמעון בר יוחאי, הדליק את הנרות וסידר אותם במקומם, ואחר כך יצא לחפש את האיש. והאיש נעלם ואיננו. חיפש אותו ר' שמואל וכשלא מצא את הזר – פנה לחזור על עקבותיו לביתו שבצפת. בינתיים הוסיף לרדת שלג. הדרך היתה קשה עוד יותר, והשעה התאחרה והלכה חשש רבי שמואל שמא לא יעלה בידו לחזור לצפת לפני כניסת השבת. שמא ידאגו לו בבית ותופר שמחת השבת. הוא היה עייף ויגע. והנה שמע קולות של חיות טרף. הדם קפא בעורקיו; "אבא שבשמים, אנא עזור לי... הושיע, בזכותו של הצדיק ר' שמעון בר יוחאי". אך סיים את תפילתו והנה חזר והופיע אותו יהודי זר, שפגש בו לפני כן בחצרו של ר' שמעון בר יוחאי. היהודי קרא לו שילך אחריו. ושוב קרה נס – כל מקום שדרכה בו רגלו של האיש – מיד נמס בו השלג. וההליכה היתה קלה ומהירה . נדמה היה שהדרך ממש קופצת מתחת לרגליהם. לא עברו אלא רגעים מספר ורגליו של ר' שמואל כבר עמדו בתוך חצר ביתו. מיד פתח את הדלת ונכנס פנימה, אל ביתו הנעים והחם. רצה ר' שמואל המדליק להזמין את הזר הביתה – אך האיש נעלם שוב כלא היה ורק העקבות שהשאיר מאחוריו נראו כמדורות אש זעירות על פני השלג.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

מוכרת לי מפעם . דין דין אביב מילים: חמוטל בן זאב לחן: עידן רייכל רגע לפני שקיעה אני מחבק אותך וכדור של אש כמו ליבי צולל ונופל איתך אחר כך בא החושך הקסם נעלם רק עומק מבטייך וצער העולם את מוכרת לי מפעם אולי מגלגול אחר.. חלום שהשאיר בי טעם של זיכרון בוער ולפני שאני נוגע בטרם זריחה תבואי ותגידי אני כולי שלך אני כל כולי שלך... יש אחת בדמיוני טובה ומתוקה ואני מכוון אליה מתוך ענן שתיקה אולי משם הגעת לי ואם את אמיתית קחי אותי אלייך זו השגחה פרטית את מוכרת לי מפעם...

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום ! שיהיה לכולנו סוף שבוע מהנה שבת טובה ונעימה מנוחה ושלווה שקט ומרגוע ורק בשורות טובות .

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

השעמום נכנס לעולם באמצעות העצלות.
- ז'אן דה לה ברוייר אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אחלה סופשבוע../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר שקט ורגוע. על חופש לבחור ולנהל את היום. על נבטים של אומץ להתמודד עם עצמי ב-לבד. על חברותא אוהבת ודרך ברורה. על משפחה תומכת וחמה. על החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - שישה חודשים ושבעה ימי ניקיון.
התעוררתי לא מזמן ואני יושבת לשתות קפה כאן מול המחשב לפני שאלך לאהוב קצת את ה
שלי שמשרת אותי באופן הכי טוב שאפשר. יש לי מקום לישון, להתבודד, לארח מידי פעם, להיות עם עצמי בדיוק כמו שאני, וזה לא ממש מובן מאליו. היו לי ימים שזה לא היה, והבוקר קמתי עם זכרונות מתקופות אחרות בחיים שעושות לי להעריך את כל מה שיש, להתמקד ולאהוב את זה, גם אם תמיד יש שאיפות לעוד. ה
משרת אותי ואני הולכת לפנק אותו קצת בניקיונות, סדר וריחות... מגיע לי.. מגיע לנו
מאחלת לנו סופשבוע רגוע ושלוו, ובעיקר אהבה וניקיון. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo213.gif שבת שלום ../images/Emo213.gif

זמני שבת - פרשת בחקותי . אזור כניסת שבת יציאת שבת ירושלים 18:59 20:16 תל-אביב 19:07 20:19 חיפה 19:07 20:20 באר-שבע 19:05 20:17 שבת שלום ומבורך .

NUNA10

New member
../images/Emo71.gif פינת השף ../images/Emo71.gif

פינוקי שוקולד . מאפה שוקולדי טוב מתחיל בשוקולד איכותי. אל תוותרו על שוקולד מריר שמכיל 70 אחוז מוצקי קקאו וגם לא על אבקת הקקאו. הנה מתכון מהיר ופשוט להכנה. וגם, עשרה מתכונים נוספים שיעשו לכם מותק של שבת . מרכיבים: ל- 50 מאפים 280 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה, שבור 200 גרם חמאה 4 ביצים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 4 כפות (100 גרם) גולדן סירופ (סירופ סוכר כהה וסמיך, להשיג בחנויות המתמחות) 6 כפות (60 גרם) קמח 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו (רצוי הולנדי כהה) תבנית סיליקון עם שקעים בקוטר 3-4 ס"מ ובגובה 2-3 ס"מ, או תבניות אלומיניום אישיות אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. במקביל מקציפים ביצים עם סוכר וגולדן סירופ במהירות בינונית-גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה מאוד. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות (אפשר במהירות מינימלית של המיקסר). מנפים מעל קמח וקקאו ומערבבים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לשקעים משומנים ואופים 8 דקות, עד שהמאפים תופחים ונסדקים מעט והם עדיין רכים. מוציאים, מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לאבק בקקאו או באבקת סוכר. משהו מתוק לשבת . שבת שלום ומבורך .

NUNA10

New member
../images/Emo168.gif לכבוד שבת ../images/Emo202.gif

שבת שלום - עם חן בניאן .

למעלה