רק להיום
להיות צודק

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifלהיות צודק../images/Emo140.gif

להיות צודק
"כשאנו מודים שהחיים שלנו הפכו לבלתי-ניתנים לניהול, אנו לא חייבים להתווכח על ההשקפה שלנו... אנו כבר לא צריכים להיות צודקים כל הזמן."
שום דבר לא מבודד אותנו מהר יותר מהחום והחברותה של אנ-איי, כמו הצורך שלנו להיות "צודקים". אנו חסרי ביטחון ומעמידים פנים שאנו דמויות סמכותיות. אנו סובלים מהערכה-עצמית נמוכה, ומנסים לבנות את עצמנו בכך שאנו משפילים אחרים. במקרים הטובים, מעשים כאלה יגרמו לכך שהאחרים יתרחקו מאתנו. במקרים הגרועים, הם מזמינים התקפה. ככל שאנו מנסים להרשים את האחרים בכך שאנו "צודקים", כך אנו טועים יותר.
אנו לא חייבים להיות "צודקים" כדי להרגיש בטוחים. אנו לא צריכים להעמיד פנים שיש לנו תשובות לכל דבר כדי שהאחרים יאהבו ויכבדו אותנו. האמת, זה בדיוק להפך. לאף אחד אין את כל התשובות. אנו תלויים זה בזה על-מנת להבין דברים, ואנו תלויים בכוח גדול מאתנו על-מנת להתגבר על חוסר-האונים שלנו. קל יותר לחיות עם אחרים, כשאנו מציעים להם מה שאנו יודעים, ומנסים ללמוד מחברינו. אנו בטוחים בעצמנו כשאנו מפסיקים להסתמך על הכוח שלנו ומתחילים להסתמך על האלוהים, כפי שאנו מבינים אותו בהחלמה. אנו לא צריכים להיות צודקים כל הזמן, רק להחלים.
רק להיום:
אלוהים, אני מודה שאני חסר-אונים וחיי הפכו לבלתי-ניתנים לניהול. עזור לי לחיות עם אחרים כשווה, ולהיות תלוי רק בך לשם כוח והדרכה. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

מבחן האינטיליגנציה האמיתי הוא לא כמה אנחנו יודעים לעשות, אלא כיצד להתנהג כאשר אנחנו איננו יודעים מה לעשות.
- ג'ון קלדוול הולט אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב ומלא שמחת חיים../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על הנוכחות הכמעט מוחשית שלו בחיי, על האפשרות להתמיד ולקבל, לחבק ולהרגיש, על חברותא נפלאה ודרך NA, על האומץ לשוחח בכנות להביע חששות ולקבל עיצות, לראות את הדברים כמות שהם בלי צורך לייפות או לצנזר, על זוגיות מפרגנת, בן זוג אוהב, על משפחה תומכת ומאפשרת, על חופש מהתמכרות פעילה, ועל עוד יום נקי. רק להיום - עשרה חודשים ועשרים ושישה ימי ניקיון
אוטוטו נוסעת לעשרה ימים של החלמה, נופש, מנוחה וחשבון נפש. את החששות והפחדים שלי מהריחוק הזה שפכתי אתמול בקבוצת צעדים. אני מרגישה כמו עומדת לפני מבחן שבו אצטרך לעמוד בפיתויים לא מעטים שכן יממלח עבורי היה עד היום מקום מועד לפורענות גם אם לא תמיד בחרתי להתפרע. היום, ברור לי שלא אעשה את זה, ויחד עם זה אני מזכירה לעצמי בכל רגע את הכלים, לרבות הטלפון שמציעה התכנית. רגע לפני שיקרה משהו אני אתקשר, הבטחתי לא להחליט לעצמי ורק להיום אני מתכוונת לעמוד בזה. מעבר לזה, לוקחת איתי את התנ"ך שלי - "רק להיום"... כלי כתיבה כמובן וצרור שאלות כעבודה לקראת סיום צעד ראשון, והרבה מצב רוח ורצון טוב. לא יודעת עד כמה יתאפשר לי לשבת מול מחשב שם אם בכלל, ובכל מקרה יודעת שאתם איתי, אני אתכם, ברוחי, בליבי, בנשמתי. אני מודה לאל על היותכם בחיי הוירטואליים, ועל הנוכחות של חברים נוספים בחיי היומיום שלי. מודה לאל על משפחת NA שלנו ועל הכוח הגדול שהיא נוסכת בי. מאחלת לעצמי ולכולנו שבוע של עשייה ושל עוד צעד לקראת מפגש עם החופש הפנימי שבנו, עם שמחת חיים ואהבה. אוהבים

למעלה