רק להיום
להשתחרר מהפגמים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifלהשתחרר מהפגמים../images/Emo140.gif

להשתחרר מהפגמים
"אם [פגמי-האופי] היו תורמים לבריאותנו ואושרנו לא היינו מגיעים למצבי ייאוש כאלה."
לא תמיד קל להתחיל לעשות את הצעד השישי ואת הצעד השביעי. יכול להיות שנרגיש שכל-כך הרבה דברים אצלנו לא בסדר, שאנו לגמרי לא שווים כלום. אולי נרגיש שבא לנו להתחבא מתחת באיזה חור. בשום פנים ואופן אנו לא רוצים שהחברים שלנו באנ-איי ידעו על החסרונות שלנו. במשך זמן מה אנו נבחן כל דבר שאנו אומרים ועושים, על-מנת לזהות את פגמי-האופי שלנו, ולוודא שאנו מסלקים אותם. אולי נחשוב על יום מסוים שבו אמרנו את הדברים המביכים ביותר בחיינו. אנו נחליט בצורה נחושה להיפטר מכל הפגמים המחרידים האלה.
אבל בשום מקום בשני הצעדים האלה לא נאמר שאנו יכולים ללמוד כיצד לשלוט בפגמי-האופי שלנו. בעצם, ככל שאנו נתרכז בהם יותר, כך הם יקנו אחיזה גדולה יותר בחיינו. יש צורך בענווה על-מנת להודות כי אנו לא יכולים לשלוט בהתמכרות שלנו. אנו לא יכולים להסיר את הפגמים שלנו; אנו יכולים רק לבקש מאלוהים אוהב שיסיר אותם מאלינו. האחיזה בכך מחייבת עבודה קשה עוד יותר. כשאנו באמת חושבים מה הדבר שבו אנו אוחזים, המאמץ לא כדאי. הגיע הזמן שנרפה מפגמי-האופי שלנו ונבקש מאלוהים שיסיר אותם.
רק להיום:
אני מוכן לכך שהפגמים שלי יוסרו. אני ארפה ואתן לכוח העליון אוהב שידאג לי. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

אין בנמצא בעיה שאינה טומנת בחובה מתנה עבורך. אתה מחפש לך בעיות כיוון שאתה זקוק למתנותיהן.
- ריצ'ארד באך אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של סופשבוע מבורך, נקי ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בריאות פיזית ונפשית, לילה ארוך של שינה מתוקה, בוקר רגוע ושלוו ונכונות להתחיל יום מנוהל ומסודר של עשייה וחופש מתהמכרות פעילה. אני אסירת תודה על חברותא ודרך NA, על נחישות לבחור בחיים וליישם עקרונות בלי להקשיב לראש. אני אסירת תודה על זוגיות מפרגנת, בן זוג מחבק ואוהב, על משפחה תומכת ומאפשרת, פרנסה, מנוחה, אהבה בפנים ובחוץ ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה אחת וחמישה ימי ניקיון
בוקר רגוע ושקט... עוד יום של עבודה עומד להתחיל והראש קצת גונב למען האמת. אבל כן, זה חלק ממני, החלק הזה שהביא אותי להכיר את הNA ואתכם. המחלה... מספרת לי שלא צריך לעבוד ביום שישי, שהיה נחמד יותר להמשיך לישון, לפחות עוד קצת.. כאלה נו, בעיקר כשבחוץ עדיין קריר והמיטה עדיין רותחת... אני אסירת תודה בימים כאלה על הנחישות להמשיך בדרך ויהי מה. על הפטנט של דרך החיים החדשה - "רק להיום".. כל יום "רק להיום".. המצאה עולמית!!!
מאחלת לעצמי ולכולנו סופשבוע רגוע ומבורך בשמחת חיים, חופש ואהבה. אוהבים

../images/Emo106.gifברכות למוטי ולדרךNA על שנת ניקיון../images/Emo106.gif

הערב, בצומת המפוח באילת, חבר יקר מוטי חוגג שנת ניקיון. מברכת מכאן וודאי גם משם, על המאמצים שהביאו אותך עד לרגע זה, יום על יום, לא מובן מאליו. מאחלת עוד ימים רבים של ניקיון איכותי, חיבור לקבוצת צעדים, שירות וחונך.. כי ככל שנלך בדרך זו אין לנו ממה לפחד
. אוהבים

נורית112

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo141.gif

"מאמץ ממושך – לא הכוח או האינטליגנציה – הוא המפתח שפותח את הפוטנציאל שלנו." אולי ההתמדה הינה הנכס הכי חשוב שלנו. ככול שאנו מתאמצים להתקדם בפרויקט מסוים, הוא מאבד את שליטתו עלינו. הביטחון והכישורים שלנו גדלים ביחד עם ההתקדמות שלנו במשימה, ומכינים אותנו להתמודדות עם המשימה הבאה גם כן. יש לכל אחד מאיתנו משהו להציע בחיים האלה, משהו מיוחד, יחיד במינו שהוא שלנו. ויש לנו גם את הפוטנציאל להציע אותו בהצלחה. אך אנו לא תמיד מגשימים את הפוטנציאל שלנו. רבים מאיתנו חסמנו את התפתחותנו עם פחדים של כישלון, עם ערך עצמי נמוך, ועם לקויים מדומים. העבר כבר לא חייב לרדוף אותנו. אנו יכולים בקלות לקבל עזרה כדי לגלות את הפוטנציאל שלנו להצלחה. היכולות שלנו מחכות שננצל אותן, יעדים ופרויקטים מחכים שנזהה אותם. כל מחויבות למשימה שמעניינת אותנו תקבל חיזוקים מהמחויבות של אלוהים למאמצים שלנו. יש לנו שותף. המאמצים שלנו תמיד מוכפלים כאשר אנו עושים אותם – עושים אותם באמת. אני לא נסוג מפרויקט היום. אתמיד ואשלים אותו. אני ארגיש שלם.

עליזה 63

New member
שבת שלום ומבורך פרשת חיי שרה

שבת שלום ומבורך פרשת חיי שרה בס"ד פרשת חיי שרה אמונת העבד הנה אנכי... והיה הנער... אתה הכחת לעבדך ליצחק [כד יג-יד] אליעזר עבד אברהם נשלח בשליחות מפורשת "ולקחת אשה לבני ממשפחתי ומבית אבי". דבר אין לו איפא עם כלל אנשי ארם נהריים ועם בנותיהם. ואילו הוא עורך ניחושים וניסיונות – "הנה אנכי ניצב... והיה הנערה וגו'". מי ביקש זאת מידו? ילך בדרך הטבע וימלא את שליחותו! – אכן, הוא, היודע את מעלת אדוניו, בוחר ללכת בדרך הפלא, שכן ברור לו שראוי הוא אדוניו שפלאים גלויים ייעשו לו ולמענו. ויש לתמוה גם על המשך התנהגותו באותו ענין: האם מן החוכמה הוא לספר ולגלות לבית בתואל ולבן כי הוא נאלץ בגזירת רבו לקחת אשה דווקא מביתם? הרי גילוי זה יגרה באופן טבעי את יצר ההתנגדות שלהם [ואכן חז"ל מספרים לנו שבתואל רצה לעכב את רבקה]. מדוע, אם כן, בוחר לו העבד דווקא בדרך המצריכה סייעתא דשמיא, עזרה מגבוה? אף כאן, אותו נימוק: אדרבה, ראויים הם אברהם ויצחק שייעשו להם פלאים גם במקום שאין להם הכרח. אנשי מופת המה, ויידעו נא כולם כי כאלה הם. ואמנם הקב"ה "מצליח דרכו". "דרכו" – דרך גילוי קדושת האבות לעיני כל. לאורה של פרשה זו, פרשת הנהגתם של עבדי אבות, מתגלה ביתר בהירות ענוותנותו של אברהם אבינו – שלא ניסה ללכת בדרכים אלו, אלא נקט דווקא בדרך הטבע בעת קניית מערת המכפלה: "תנו לי אחוזת קבר... בכסף מלא", ללא כל שימוש בזכויות יתר, כאחד האדם. "יפה שיחתן של עבדי אבות", שמתוכה אתה למד לדעת עד היכן מגיע ביטחונם ואמונתם בכוחם משל האבות מצד אחד, ועד היכן מגעת ענוותנותם של אבות מצד שני. אכן, אליעזר היה דולה ומשקה מתורת רבו לאחרים. הנהגות שרבו בענוותנותו לא גילה, בא עבדו זקן ביתו, דלה, השקה וגילה. מדברי ראש הישיבה הרב מ.צ. נרי'ה זצ"ל בספרו "נר למאור" בעריכת בנו הר' נחום

../images/Emo213.gifשבת מבורכת בשמחה ואהבה לכוללללם../images/Emo42.gif

מבול של ציוני דרך השבוע חווינו באילת. הערב, יסגור את השבוע מוטי שחוגג שנה
אוטוטו... ה
... בינתיים,
שבת של מנוחה ושלווה לכולנו
אוהבים

למעלה