רק להיום
להתגבר על אובססיה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifלהתגבר על אובססיה../images/Emo140.gif

להתגבר על האובססיה העצמית
"כשאנו חיים את הצעדים, אנחנו מתחילים להשתחרר מהאובססיה העצמית שלנו." רבים מאתנו הגיעו לתוכנית משוכנעים בכך שהרגשות, הרצונות והצרכים שלנו הם הדבר הכי חשוב בעולם. כל החיים שלנו היינו מרוכזים בעצמנו, דאגנו רק לסיפוק שלנו, והאמנו כי זו דרך החיים היחידה. הריכוז-העצמי הזה אינו נעלם רק בגלל זה שאנו מפסיקים להשתמש בסמים. יכול להיות שבפגישה הראשונה שלנו נחשוב כי כל הנוכחים בחדר מסתכלים עלינו, שופטים אותנו, מרשיעים אותנו. אנו יכולים לתבוע שהחונך שלנו יעמוד לרשותנו כל הזמן ושנספר לו רק מה שאנו רוצים. הוא, מצדו, יגיד לנו, בעדינות, שהעולם לא מסתובב סביבנו. כל עוד אנו מתעקשים להיות מרכז היקום. לא נצליח למצוא סיפוק עם חברים, החונך וכל דבר אחר בחיינו.
השחרור מהאובססיה עם עצמנו יבוא רק אם נתרכז יותר בצרכים של האחרים מאשר בצרכים שלנו. כשלאחרים יש בעיות, אנו יכולים להציע עזרה. כשחברים חדשים צריכים טרמפ לפגישות, אנו יכולים לאסוף אותם. כשחברים מרגישים בודדים, אנו יכולים להיות אתם. כשאנו מרגישים שלא אוהבים אותנו, שמתעלמים מאתנו, אנו יכולים להציע למישהו אחר את האהבה ואת תשומת-הלב שאנו צריכים. בנתינה, אנו מקבלים הרבה יותר - וזו הבטחה שעליה ניתן בהחלט לסמוך.
רק להיום:
אתחשב באחרים, ואדע שהם חשובים בדיוק כמוני. אטפח את הצד הרוחני שלי בכך שאתן מעצמי. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

רקוד כאילו אף אחד לא מסתכל, תשיר כאילו אף אחד לא שומע. אהוב כאילו מעולם לא נפגעת, וחיה כאילו זה גן עדן עלי אדמות.
- מרק טווין אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת במנוחה ושלווה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על השיעורים והקשיים שאני עוברת, על היכולת להכיל, להתבונן, להרגיש ולבחור בדרך חיים חדשה. אני אסירת תודה על האומץ ועל האפשרות להיות כנה עם עצמי ואחרים, על הנוכחות של אלוהים אוהב בחיי, על שבת של מנוחה אחרי שבוע ארוך של עשייה. אני אסירת תודה על חברותא ודרך NA, על זוגיות ועל בן זוג אוהב, על משפחה מחבקת ומעודדת, פרנסה וסדר יום. אני אסירת תודה על בוקר רגוע ושלוו ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש וארבעה ימי ניקיון
שבת... מנוחה אחרי שבוע עמוס של עבודה וסידורים. משלימה שעות של שינה ונהנית מכל רגע עם עצמי בבית. גם בחופש היום שלי מתוכנן - עוד מעט סדנת צעדים בחדר, בינתיים קצת כביסות מכל השבוע
ואח"כ לשבת לכתוב קצת עם עצמי, לעשות סדר בראש, לזכור מאין אני באה, מה קורה ולאן אני שואפת להגיע. אני אסירת תודה לאלוהים שלי על משאלות שמתגשמות. כל מה שצריך זה כנראה לרצות באמת ולבקש.. לבקש ולהרפות במקום להתנהל על הדברים כמו שהייתי פעם. להשאיר את הדברים להשגחת אלוהים, להאמין שמה שצריך לקרות קורה על הצד הטוב ביותר ובזמן הנכון ביותר. מאחלת לעצמי ולכולנו יום של אהבה וקבלה עצמית, יום של מנוחה ושלווה, והרבה חופש בנשמה. אוהבים

../images/Emo140.gifשבוע טוב לכולנו../images/Emo140.gif

יום מלא החלמה היה מנת חלקי. אחרי סדנת צעדים ישבנו לדסקס תכנית עם כמה חברים, אח"כ מנוחה ושוב לפגישה בחדר. הדים של דברים שנאמרו עדיין מאכלסים את הראש, צעדים, מסורות, כניעה, כנות.. כלים של החלמה ודרך חיים חדשה. בעיקר הרבה מאד אהבה. אני אסירת תודה על החיים עצמם, על המקום בו אני נמצאת פיזית ונפשית, על הגדילה ברוח התכנית, על האפשרויות הבלתי מוגבלות, על הגאווה להיות חברה במועדון הכי יוקרתי ביקום
(מישהו אומר שזה המועדון הכי יקר בעולם.. אף מועדון לא גובה מחיר כל כך יקר עד שמגיעים אליו
) מאחלת לעצמי ולכולנו שבוע של עשייה, של גדילה ברוח NA, של יכולת למצוא בתוכנו שמחת חיים וחופש לנשמה. אוהבים

דולית7

New member
הבחירה היחידה שלנו היא לאהוב את האחר

כל דבר אחר נובע מהאגו שלנו. מטבענו אנו רוצים להנות רק את עצמנו וכל רגע בחיים מנוהל על פי עיקרון זה ובזה אני ממש רובוט. לכן ברצון שלי להנות את האחר, אני יוצא מהטבע שלי ובוחר להיתעלות מעליו ולהיות מונע על פי עיקרון אחר , של אהבת הזולת ושם באמת אני יכול לבטא את עצמי ושם אני מממש את היחודיות שלי, מגשים את עצמי. ולבוחרת בחיים, את מדהימה!!!

למעלה