רק להיום
לחיות בהווה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifלחיות בהווה../images/Emo140.gif

לחיות בהווה
"אנו רוצים להביט בעברנו פנים מול פנים, לראות איך זה היה באמת ואז להרפות ממנו כך שנוכל לחיות היום."
לגבי רבים מאתנו, העבר הוא כמו חלום רע. החיים שלנו כבר לא כמו שהיו, אבל עדיין יש לנו רגשות עזים וזיכרונות טעונים מהעבר מאוד לא נוח. האשמה, הפחד והכעס שבעבר שלטו בנו, יכולים לחלחל לחיינו החדשים ולחבל במאמצים שלנו להשתנות ולגדול.
שניים עשר הצעדים הם נוסחה שעוזרת לנו להעמיד את העבר במקום הראוי לו. דרך הצעד הרביעי והחמישי, אנו נעשים מודעים לכך שההתנהגות הישנה שלנו לא עבדה בשבילנו. אנו מבקשים מהכוח העליון שלנו שיסיר מאתנו את חסרונותינו, בצעד החמישי והשביעי, ואנו מתחילים לחוש שאנו משתחררים מהאשמה והפחד שעינו אותנו שנים רבות כל-כך. בצעד השמיני והתשיעי, על-ידי כפרה על מעשינו, אנו מראים לאחרים, שהחיים שלנו משתנים. העבר כבר לא שולט בנו. כאשר העבר כבר לא ישלוט בנו, נהיה חופשיים למצוא דרכי-חיים חדשות, דרכים שמשקפות אותנו כפי שאנו באמת.
רק להיום:
אני לא חייב להיות נשלט על-ידי העבר. אחיה את היום החדש בתור האדם החדש שנעשיתי בתוכנית. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע.... הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ, בַּחַיִּים
אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב ומלא אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בריאות פיזית ונפשית, על בחירה בהחלמה ויכולת לוותר ולמסור רצונות והרגלים ישנים. אני אסירת תודה על שקט ושלווה חיצוניים שחודרים פנימה ומחזירים לשפיות, אני אסירת תודה על בן זוג מאפשר, סופג ואוהב. אני אסירת תודה על משפחה תומכת ומפרגנת, על חברותא ודרך אל עצמי, על הבחירה ליישם עקרונות ולצאת לפעולה. אני אסירת תודה על חופש מהתמכרות פעילה, על המתנות שבדרך ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ואחד עשר ימי ניקיון
נכחתי אתמול בחגיגת ציון דרך רביעי של חבר יקר בחדר. מה ששמעתי לא ממש הסתדר לי עם האדם שאני מכירה וזה מוכיח לי בפעם המיליון שהדרך עובדת, שכניעה היא באמת המפתח אל החופש שהדרך הזו מציעה. ברגעים כאלה אני נמלאת אסירות תודה לאלוהים שלי, משתדלת להפנים, להתגלח על הזקן של אחרים, להקשיב ולראות את התוצאות פנים אל פנים, לספוג כוח ואמונה שלא תמיד אני מחוברת אליהם. מידי פעם אני "מועדת" במחשבות אחרות. מידי פעם עדיין לוחשים בי קולות קטנים ומפצירים בי לנטוש ולוותר, אותם קולות של מחלה שאוהבת אותי מבודדת, אפופה "ביטחון סוטה של כאב מוכר", ואני אסירת תודה על היכולת לזהות אותם היום ולא לפעול על פיהם.
בחודש הקרוב, נחגוג באילת לא מעט ציוני דרך בע"ה, כולל שלי עצמי. כאילו בתקופה הזו, בכל שנה מתקיימת איזו שהיא התעוררות רוחנית שמאפשרת לאנשים לעלות על ניקון ולוותר על העבר, לפחות להתכוון לכך. עדיין מנוהלת על זה, יודעת שכל מה שלא אתכנן ואחשוב לא חשוב משום שבאותו רגע, כשיושבים ליד השולחן, זה אלוהים שמדבר דרכנו, מכוון את הדברים כפי שצריך להיות ולא כמו שאנחנו רוצים. אני מרימה תפילה שאוכל לאפשר לאלוהים להנחות אותי. שמה שצריך להיות יהיה, שאגיע בדיוק לאן שאני אמורה להגיע.
בינתיים, יש לי עוד 19 יום. (
) בינתיים, יש חיים לחיות, עבודה, למרות הדחף להיכנס למיטה ולהמשיך לישון כי יש לי אחלה תירוץ ששימש אותי יפה מאד רוב החיים. אז למרות גן החיות שמתרוצץ לי בראש אני קמה, מתקלחת ומתלבשת לקראת עוד יום מלא וממצה ומאחלת לעצמי ולכולנו הרבה מאד שמחת חיים ואהבה, אומץ לחיות את החופש שבתוכנו. אוהבים

11 ו - 11 והספירה לאחור נמשכת...

הנה מתקרב האור הזורח שיהיה בשעה טובה אנחנו אוהבים אותך גם פה בצפון העונה הגשומה הרטובה והקרה עזרה ליותר מכורים להיגמל ויש מבול של ציוני דרך תודה לאל ול NA בשעה טובה לתוכנית ולכל חוגגיה שיהיה לכולנו חג שמח

נעממי5

New member
כמטיילת סידרתית, אולי אגיע לחיבוק

כבר מכאן רואים את הזרקורים, והברכות בדרך....!

שטול1

New member
חורף וציוני דרך-שיתוף

לקראת סוף האישפוזית הפתיע אותנו באמצע טיול ערב הגשם הראשון . ביומיים הבאים התמלאה האישפוזית מפה לפה במכורים שרוצים לעלות על יום נקי. התופעה סקרנה אותי ושאלתי מנוסים ממני על שום מה ולמה דווקא עכשיו . קבלתי תשובה מנומקת והרי היא לפניכם. איך שהחורף מגיע חברינו שעדיין סובלים מגיעים לקצה ,עצם המחשבה על ההתרוצצות בגשם לסגור עוד קומבינה שתעביר בקושי את הלילה בגשם המבאס הזה כשקר בחוץ והאף דולף וכל האפור הזה שמעלה את הבאסה לרמות בלתי אפשריות . מביא את החברים לשקול אפשרות אחרת .מיטה חמה,ארוחות מסודרות,תנור דולק והרבה סימפטיה וחום אנושי.אז לא יותר עדיף לעלות על יום נקי?. מסתמא מסיבה זאת יש המון ציוני דרך דווקא בתחילת החורף . ועוד יוסיף ויתגלה כי לא ממש חשובות הסיבות, חשוב יותר שכמה שיותר מכורים לא יצטרכו לסבול יותר מזוועות ההתמכרות אוהבים שטול

וואלה שטול, לא חשבתי על זה../images/Emo163.gif

אולי כי לא השתמשתי בכאלה שגורמים לאף לדלוף, אבל זה דווקא מסתדר בהגיון. אני העדפתי לקרוא לזה "תקופה של התעוררות רוחנית", ממש מבול של ציוני דרך. חמישה חברים שחוגגים שנה, חבר שחוגג אחת עשרה, עוד חבר שחוגג חמש עשרה, עוד אחד שחוגג ארבע עשרה, ובטח שכחתי כמה... ים של עוגות נאפות פה באילת..
עם ריח של החלמה
יאמממי התנורים עובדים נונסטופ... אוהבים

למעלה