רק להיום
ללמוד כיצד לחיות

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifללמוד כיצד לחיות../images/Emo140.gif

ללמוד כיצד לחיות
"אנו לומדים כיצד לחיות בדרך חדשה. אנו כבר לא מוגבלים לרעיונות הישנים שלנו."
יכול להיות שלימדו אותנו, כשהיינו ילדים, איך להבדיל בין טוב ורע, ויכול להיות שלו לימדו אותנו. לא משנה. כשהגענו להחלמה, רובנו ידענו רק במעורפל איך צריך לחיות. הבידוד שלנו מהחברה גרם לנו להתעלם מדברים אנושיים בסיסיים, ולפתח מנהגי-הישרדות שונים, שעזרו לנו להתמודד עם העולם שבו חיינו.
אחדים מאתנו לא ידעו לומר אמת; אחרים היו כל כך כנים, שפגעו בכל אדם שאתו דיברו. אחרים מאתנו לא היו מסוגלים להתמודד עם בעיות אישיות פשוטות, ואחרים ניסו לפתור את הבעיות של כל העולם. אחדים מאתנו לא כעסו מעולם, גם כשהתייחסו אליהם בצורה לא הוגנת; ואחרים התלוננו על כל אדם ועל כל דבר.
לא משנה מהן הבעיות שלנו, ולא משנה עד כמה הן חמורות. ב'מכורים אנונימיים' יש לנו אפשרות ללמוד כיצד לחיות בדרך חדשה. אולי אנו צריכים ללמוד איך להיות נחמדים, איך לדאוג לאחרים. אולי אנו צריכים לקבל אחריות אישית. ואולי אנו צריכים להתגבר על פחד ולקחת סיכונים מסוימים. אנו יכולים להיות בטוחים בדבר אחד: אם רק נחיה, פשוט, כל יום, בכל יום נלמד משהו חדש.
רק להיום:
אני יודע יותר איך לחיות מאשר ידעתי אתמול, אבל מחר אדע יותר. כי היום אלמד משהו חדש. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

אין שום שיטה קלה ללמוד דברים קשים. השיטה היא לסגור את הדלת, להכריז שאתה לא בבית, ולעבוד.
- ג'וזף דה-מייסטרה אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של פעמיים כי טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר רגוע ושלוו אחרי לילה של שינה בריאה. אני אסירת תודה לקבוצת הצעדים ועל היכולת להבחין בגדילה שלי במהלך הדרך, אני אסירת תודה לדרך NA ולנחישות וההתמדה. אני אסירת תודה על זוגיות ובן זוג אוהב ומחבק, משפחה תומכת ומפרגנת, פרנסה ומקום עבודה, חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ואחד עשר ימי ניקיון
בוקר טוב עולם
... הראש ריק כמעט לגמרי, אני חושבת מה לכתוב ובמה לשתף ולא עולה לי שומדבר... כל מה שעולה לי לראש קשור לסדר היום שלי, לעבודה, מתכננת מה לעשות היום וחושבת על כל מה שמחכה לי שם.. מצד אחד אפשר לקרוא לזה עומס, ימבה עבודה, ועוד עבודה פיזית.. חוץ מהקטע של לשרת לקוחות ולהיות נחמדה... לפני כמה שנים, נו.. אין מצב שהייתי עומדת בזה לאורך זמן ונהנית.. מאידך, אני יודעת שלו הייתי יושבת כל היום ולא עושה כלום, גם אז היה לי על מה להתלונן... אז לא מתלוננת ולהיפך - מרגישה את אסירות התודה מתוך תוכי על המתנות האלה בדרך.. על היכולת להבחין בהן בכלל. אז יום ארוך לפני.. בדיקות שתן, עבודה, NA, ולפני הכל את הבוקר לעצמי, לצייר, ליצור, לקשקש.. מאחלת לכולנו יום של חיוכים ואהבה, שמחת חיים ועוד צעד בדרך אל החופש. אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "ההווה עוטף בתוכו את העבר." (סימון דו בובואר) החיים של כל אחד מאיתנו הינם אוסף של חתיכות רבות שמחוברות זו לזו, כמו בפסיפס. מה שקרה קודם, מה שיבוא היום, הכול נמצא בבת אחת, ותמיד שזור אחד בשני. העבר עשה את חלקו, ולעולם לא יימחק. ההווה תמיד שילוב. בחודשים ובשנים שעברו, אולי חיכינו באימה לעתיד. פחדנו מהגרוע ביותר, ולעיתים קרובות זה הגיע; לרוב אנו מוצאים את מה שאנו פוחדים ממנו. אך אנו יכולים להשפיע על הפסיפס שאותו יוצרות החוויות שלנו. התרומה של היום לפסיפס שלנו יכולה להבהיר את גוונו, יכולה להדגיש את הקונטרסט בו, ויכול להבליט את הדוגמה שלו. מה מחכה לנו היום? משימה שפוחדים ממנה או נהנים ממנה? כאבי הגדילה של ילדינו? בדידות? האופן בו אנו מתקדמים בדקות, בשעות, משפיע על תפיסתנו את הדקות והשעות העתידיות. ניתן להשפיע על כל רגע. כל רגע הוא חלק מהשלם שאנו יוצרים. אנו אומנים. אנו יוצרים את ההווה שלנו מתוך ההשפעות של העבר שלנו. אני אמשיך בדרך היום; אני אצפה לטוב. אני אצור רגעים שיוסיפו יופי לפסיפס שלי.

למעלה