רק להיום
לנהוג בכנות

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifלנהוג בכנות../images/Emo140.gif

לנהוג בכנות
"כשאנו מרגישים לכודים או לחוצים, יש צורך בכוח רוחני ורגשי על-מנת להיות כנים."
רבים מאתנו מנסים להיחלץ ממצב קשה בצורה בלתי ישירה. אנו מגלים מאוחר יותר כי זו הייתה טעות ואז עלינו לנהוג בענווה ולומר את האמת. יש בינינו המשנים את הסיפורים שלנו, כמובן מאליו, גם כאשר אפשר היה לומר, באותה מידה, את כל האמת. כל פעם שאנו מנסים לא לנהוג בכנות, זה פועל נגדנו. כנות יכולה להיות לא נוחה, אבל הצרות שבאות עלינו בגלל שאנו לא כנים, הן בדרך כלל גרועות יותר מאי-הנוחות שבאמירת האמת.
כנות היא אחד העקרונות הבסיסיים של ההחלמה שלנו. אנו מיישמים את העיקרון הזה כבר מהתחלת ההחלמה, כשאנו מודים, סוף-סוף, בחוסר היכולת שלנו ובכך שחיינו בלתי-ניתנים לניהול. אנו ממשיכים ליישם את עקרון הכנות בכל פעם שאנו ניצבים מול בחירה של לחיות בפנטזיה או לחיות את החיים כמות שהם. לא קל להיות כנים, במיוחד אחרי השקרנות והרמאות שהתרגלנו אליהן בתקופת ההתמכרות הפעילה שלנו. יתכן שהקולות שלנו ירעדו כשננסה את הכנות החדשה שלנו. אבל לא יעבור זמן רב וקול האמת הבוקע מפינו יפיג את כל החששות: כנות נותנת הרגשה טובה! קל יותר לחיות באמת מאשר לחיות בשקר.
רק להיום:
אתייחס אל החיים בכנות, עם על התביעות והלחצים שבהם. אהיה כן, גם כשזה לא נוח לי הכנות תעזור לי באמצעים שלי לחיות חיים של ניקיון והחלמה. אוהבים

נעממי5

New member
לנהוג בכנות? בבקשה....../images/Emo24.gif

אני אסירת תודה על שמונה שנות נקיון, ממש לא מובן מאליו.... אני אסירת תודה לה' שנתן לי שפע באהבה, שנתן לי את הילדה שלי והנכדים שלי, את החתן האהוב שלי והמיוחד, את האפשרות לראות את הילד בשנה שעברה, שפע של כוחות, שפע של חמלה, ושפע של סבלנות, אחרת לא הייתי יכולה לשרוד את מה שעברתי, אני אסירת תודה לה' שנתן לי בעל כמו שיש לי, חד יחיד ומיוחד, כן כן... אני אסירת תודה שיש לי אותכם, בלעדייכם? "מוסדות, בתי סוהר או מוות...." אתם אלו שעזרתם לי להשאר בשפיות, אתם אלו שעזרתם לי" שהילד עוד יחזור אלייך....," אתם אלו שעזרתם לי לרצות לחיות, להבין, להיות סבלנית, ולצפות לימים טובים יותר, אתם גם הבטחתם לי שיש ים מתנות בדרך, (והתלהבתי... ) אני אסירת על העבודה שנתן לפני חצי שנה, ששם יש לי שלושים ילדים שלי.... והכל נעשה ברוח ה' אוהב. אני אסירת תודה לחברותא שכל בוקר מחכה לי, מחבקת,עוטפת, אוהבת ותומכת.... בלעדיכם, לא הייתי כאן היום ! שיהיו רק שמחות, ותודה לכולכם..................

נעממי5

New member
לחשוב חיובי...../images/Emo140.gif

לחשוב חיובי, זה למנות את הפרחים בגינה, ולא את העלים הנושרים. למנות את רגעי החסד, הפוקדים אותך ולא את רגעי הצער והדאגה בלילה, למנות את הכוכבים בשמיים ולא את הצללים סביבך. וביום למנות חיוכים בפנים, ולא את הדמעות בעיניים בכל בוקר של יום הולדת, למנות את הגיל במספר החברים שרכשת ולא במספר השנים שצברת לחשוב חיובי באופן כללי זה לראות את חצי הכוס המלאה ולא את חצי הכוס הריקה. ולא להיזכר בימים הטובים. לחשוב כמה טוב עכשיו, ולא את הרע בכל דבר טוב. לדעת למצוא את הטוב בכל רע הבחירה בידך מבורכת אפשר כך ואפשר אחרת...

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

האמא הכי יפה . לפני הרבה שנים בממלכה רחוקה, הלך ילד קטן לאיבוד, ולא מצא את דרכו חזרה הביתה. דבר המקרה הגיע לאוזניו של המלך, והוא החליט לעזור לילד למצוא את אימו. ביקש ממנו המלך לתאר את אימו כדי שאפשר יהיה לאתר אותה. כל מה שהילד יכל להגיד לו זה שאמא שלו נורא יפה. נו אם כך, אמר המלך, זו לא תהיה בעיה למצוא אותה. מיד הוציא המלך הודעה לכל הנשים היפות בממלכה למהר ולהתייצב אצלו בארמון. ואכן, מכל עבר החלו לנהור לארמון נשיפ יפות. נשיפ עם פני חרסינה חלקות, לחיים בצבע האפרסק, שיער משי חלק ועיניים שחורות בוהקות כיהלומים. המלך, והילד היושב לידו, בחנו בעיון את כל הנשים שהוכנסו אחת אחר השניה אל לשכת המלך. אבל אף אחת מהן לא היתה האם המבוקשת. כאשר נכנסה אחרונת הנשים, משך המלך בכתפיו בצער ובאכזבה, ואמר לילד שהוא ממש מצטער אבל אין ביכולתו לעשות עוד דבר כדי למצוא את אימו. מיואש ועצוב התכוון הילד לצאת מן הארמון ולהמשיך בחיפושים לבדו, כאשר לפתע נשמעה דפיקה חלשה על דלת הלשכה. כן יבוא, אמר המלך במצב רוח קודר, ולחדר נכנסה אישה: כובסת לבושה בבגדי עבודה, שיערה שזרקה בו שיבה קשור במטפחת בד אפורה וידיה אדומות ומחוספסות. שמלתה גסה ומלאה טלאים. שמעתי שיש כאן ילד שאיבד את אימו, ואני איבדתי את ילדי... החלה האישה לומר, ובו ברגע קפץ הילד הקטן אל זרועותיה המושטות קדימה, כשהוא קורא בגיל אמא אמא ! המלך הסתכל בתדהמה על הילד המאושר ואימו היפה ... אכן, חשב המלך, היופי הוא באמת בעיני המתבונן.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

שבת בבוקר . אריק איינשטיין מילים: תרצה אתר לחן: יוני רכטר שבת בבוקר! יום יפה, אמא שותה המון קפה, אבא קורא המון עתון ולי יקנו המון בלון. אפשר ללכת לירקון, לשוט שם בסירה, או לטייל עד סוף הרחוב ולשוב בחזרה, אפשר לקטוף פרחים, כאלה שלא אסור, ואפשר ללכת עד הגן ולראות שהוא סגור.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום . ימים מאד קשים עוברים על כל המשפחה שלי אמא שלי חולה מאד מאד וכולנו חסרי אונים מולה . כולנו רוצים להקל עלייה להיות חזקים מולה וזה כל כך קשה , כואבים את כאביה . אני עייפה ומותשת מחוסר שינה , דאגות , פחד, והמון בכי . תפילה לאלוהים שיתן לה החלמה בריאות ואריכות ימים תן לכולנו את הכוחות להיות חזקים . בוקר טוב לכולם אוהבת וזקוקה לכם תודה לכל התמיכה והעידוד בשעות קשות אלו .

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על לילה ארוך של שינה מתוקה. על יכולת להפעיל חוסר אונים ולזרום עם מש שיש. על יכולת להבין שדברים לא אמורים להתנהל לפי דעתי. על יכולת להרפות. על חברותא ודרך אן איי. על בן זוג תומך, אוהב, מבין, מקבל ומחבק. על משפחה מעודדת ומפרגנת. על חופש מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ושבעה עשר ימי ניקיון
עניין שלא מתנהל "כשורה" בין שלושה חברים, אולי החברים הכי קרובים שלי, מלחיץ אותי ועוד יותר גורם לי לחשוב שאני אמורה להישאר בצד למרות שאני רוצה לומר המון דברים ולהתערב. אני מוצאת שאני חייבת להפעיל חוסר אונים ובדיוק פה, ליישם את הידיעה שזה פשוט לא שלי ואסור לי, פשוט אסור לי להיות באמצע. קשה לי לומר לחבר כזה או אחר שאני לא רוצה לשמוע, קשה לי לומר את דעתי, למרות שיש לי כזו, משום ששוב - זה פשוט לא שייך לי ואין אפשרות לקחת חלק. אני רוצה לאחל לעצמי רק להיום, להמשיך להיות סבלנית וסובלנית, ועוד יותר שאוכל להרגיש טוב עם דרך הפעולה שלי, עם השתיקה. למרות שהרצון שלי צורח דברים אחרים. שבת מבורכת בכנות, אומץ ותבונה לכולנו. אוהבים

אוהבים אותך../images/Emo23.gif וזקוקים לך נונה../images/Emo24.gif

מאחלת רפואה שלמה לך ולבני ביתך, ומרימה תפילה שאלוהים ינחה אותך לראות את הכוחות שבתוכך שמאפשרים לך להתמודד מול החיים. אמן. אוהבת אותך וזקוקה לך.

בנועם

New member
נונה מצטרפת לתפילה לאלוהים עבור אימך

אוהבים אותך יקרה, וזקוקים לך.

למעלה