רק להיום
מבידוד לקשר

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifמבידוד לקשר../images/Emo140.gif

מבידוד לקשר
מחלתנו בודדה אותנו מאנשים... עוינים, מלאי טינה, מרוכזים בעצמנו ובחיפוש עצמי ניתקנו את עצמנו מהעולם החיצון."
ההתמכרות היא מחלה מבודדת, המנתקת אותנו מהחברה, מהמשפחה, מעצמנו. התחבאנו, שקרנו, בזנו לחיים שחיו אחרים, כי הם היו מחוץ להישג ידינו. גרוע מזה, אמרנו לעצמנו שהכל בסדר אייתנו, למרות שידענו כי אנחנו חולים בצורה נואשת. הקשר שלנו עם העולם, עם המציאות עצמה, נקטע. חיינו נעשו חסרי משמעות. אנו התרחקנו יותר ויותר מהמציאות.
תכנית האנ-איי נועדת בדיוק לאנשים כמונו. היא עוזרת לנו להתחבר מחדש אל החיים שנועדנו לחיות. היא מוציאה אותנו מהבדידות. אנחנו מפסיקים לשקר לעצמנו על מצבנו; אנו מודים בחוסר אונים, בכך שחיינו הפכו לבלתי-ניתנים לניהול. אנו מתחילים להאמין כי חיינו יכולים להשתפר, שהחלמה היא אפשרית, וכי האושר לא תמיד היה מחוץ להישג ידינו. אנו מתחילים להיות כנים; מפסיקים להתחבא; אנו "באים ואומרים את האמת", ולא משנה מה קרה. ותוך כך אנו יוצרים את הקשר המחבר את אותנו כיחידים אל החברה שסביבנו. אנו כמכורים לא צריכים לחיות בבידוד. שניים-עשר הצעדים יכולים לעזור להתחבר בחזרה לחיים, והם יעזרו לנו, עם נעבוד אותם.
רק להיום:
אני חלק מהחיים סביבי. אני אעשה את התכנית שלי על-מנת לחזק את הקשר שלי עם העולם שלי. אוהבים

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

כדי לשנות אדם יש לשנות את המודעות שלו כלפי עצמו.
- אברהם מאסלו אוהבים

../images/Emo213.gifבוקר של שבת מבורכת במנוחה ושלווה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על לילה ארוך של שינה ומנוחה, ובוקר רגוע ושלוו. אני אסירת תודה על היכולת לתפוס את עצמי "על חם" ולבלום את האימופלסים שמייצרת המחלה. אני אסירת תודה על היותי מכורה ומכירה את דרך NA אל עצמי, אל הכנות הפנימית שלי. אני אסירת תודה על חופש ומנוחה, על חברותא ודרך חיים חדשה, על פרנסה ומקום עבודה, על זוגיות ובן זוג אוהב, על משפחה מפרגנת ותומכת, על חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ושמונה ימי ניקיון
שבת מנוחה, סופשבוע... שקט ושלווה, הכל רגוע מסביבי ובתוכי. חושבת מה אני רוצה לעשות היום למען עצמי, מה יעשה לי הכי טוב ושוב כמובן הולכת לצייר, לשחק עם צבעים. בצהריים סדנת צעדים (זה נראה לי מה זה רחוק כרגע.. כאילו עוד ימבה זמן) ובקיצור יום שכל כולו זמן איכות עם עצמי. מגניב לא? מאחלת לעצמי ליהנות מהיום הזה, ולכולנו - יום של עשייה למען הנשמה, יום של חיבוקים ואהבה. אוהבים

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo141.gif

24 ינואר אני מתבוננת במראה דרך עיני הילדה שהיתה אני – ג'ודי קולינס הילדה שנמצאת בתוך כל אחת מאיתנו היא שברירית ועדינה, אבל היא גם בעלת חיות מאוד אקטיבית והיא מתרגמת ומפרשת את החוויות שלנו אפילו לפני שאנחנו מודעים להם. זאת הילדה שעשויה לחשוש ממקומות חדשים, אנשים לא מוכרים, ומצבים מוזרים. הילדה שבנו צריכה הזנה, הזנה שייתכן והיא לא קיבלה בעבר. אנחנו יכולות לקחת את ידה, ללוות אותה וליידע אותה שהיא לא תינטש. אין מקום, אדם או מצב שצריכים להמם אותה. די מדהים הכוח שמגיע אלינו כאשר אנחנו מטפלים ומזינים את עצמנו, כאשר אנחנו נהיים מודעים לילדה המפוחדת ומחבקים אותה, כאשר אנחנו נותנים לילדה בתוכנו ביטחון. איננו מתמודדים לבד – ביחד נוכל להתמודד עם כל דבר. להיום: אני אשגיח על הילדה שבי ולא אעזוב אותה להתמודד לבד עם כל חוויה שהיום הזה עשוי לזמן לי.

עליזה 63

New member
מתוך הספר " המתנה של היום"

מתוך הספר " המתנה של היום" "אני חוגג את עצמי, ושר את עצמי, ומה שאני חושב על עצמי, גם אתה תחשוב" - וואלט וויטמן (בתרגום מאד חופשי) חלק מאיתנו יחשבו אולי שוואלט וויטמן היה בוודאי מאד יהיר אם הוא כתב מילים כמו אלה. אבל אין זה נכון. הוא הכיר את עצמו היטב, וקיבל את עצמו, אפילו את הצדדים היותר אפלים שלו. הוא ידע לצחוק על עצמו ולחגוג את היותו אנושי. ומפני שהוא אהב את עצמו וקיבל את עצמו בדיוק כפי שהוא היה, גם אחרים יכלו לעשות את אותו הדבר. לפעמים קשה להבין את זה, אבל זה נכון: אף אחד לא יאהב ולא יקבל אותנו עד שאנחנו לא מתחילים לאהוב ולקבל את עצמנו. אנו מלמדים אחרים איך להתיחס אלינו דרך האופן בו אנו מתיחסים לעצמנו, כך שאולי זה יהיה חכם אם ניישם את כלל הזהב בצורה קצת שונה: "עשה לעצמך את מה שהיית רוצה שאחרים יעשו לך". האם אני יכול לתת לאדיבות שלי כלפי עצמי לגלוש גם לאדם אחר היום?

למעלה