רק להיום
מוח אטום

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifמוח אטום../images/Emo140.gif

מוח אטום
"אי אפשר לקלוט רעיון חדש במוח אטום... שמירת על פתיחות מובילה אותנו לאותן הבנות שנעלמו מעינינו כל חיינו"
הגענו לאנ-איי כשהיינו בשפל הכי נורא בחיינו. כבר לא היו לנו שום רעיונות חדשים כשהגענו לכאן, היינו זקוקים בעיקר לרעיונות חדשים, לדרכי חיים חדשות, על סמך הנסיון של אנשים שראו איך הרעיונות האלה עובדים. אבל המוח האטום שלנו גרם לכך שלא נוכל לקלוט את הרעיונות שהיו נחוצים לנו כדי לחיות. ההכחשה מונעת מאתנו להבין עד כמה אנחנו זקוקים לרעיונות חדשים וכיוון חדש. אם נודה בחוסר האונים שלנו ובכך שחיינו באמת בלתי ניתנים לניהול, אנו מאפשרים לעצמנו לראות באיזו מידה אנו זקוקים למה שאנ-איי יכולה להציע לנו. אם נמשיך להיות תלויים רק בעצמנו ונחשוב שאנו יכולים לעשות הכל לבד, לא נוכל להודות אפילו באפשרות שקיים כוח גדול מאתנו. אבל כשאנו מודים כי הרצון העצמי רק סיבך אותנו בצרות, העיניים והמוח שלנו נפתחים לאפשרויות חדשות. כשאחרים אומרים לנו שיש כוח שהביא שפיות אל החיים שלהם, אנו מתחילים להאמין כי כוח כזה יכול לעשות אותו דבר גם בחיים שלנו. עץ עירום ימות אם לא ירכיבו עליו ענפים חדשים. ההתמכרות גרמה לכך שנשאר בלי שום תחושה של כיוון. כדי לגדול או אפילו כדי לשרוד, אנחנו צריכים לגלות פתיחות ולאפשר הרכבה של רעיונות חדשים בחיים שלנו.
רק להיום:
אבקש מהכוח העליון שלי פתיחות אל רעיונות חדשים של החלמה. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

"אם אתה שופט אנשים, אין לך זמן לאהוב אותם."
- אמא תרזה המשך יום טוב, וסוף שבוע מבורך ונקי לכולנו. אמן אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הקור שבלב. מספר אנשים הזדמנו בלילה סוער אחד ליער עבות. הם היו בדרכם אל העיר הקרובה, אך מחמת הסערה נבצר מהם להמשיך, והם פנו לחפש מחסה בין עצי היער. כל אחד מהם החזיק בידו גזיר עץ, מן הסוג שמסיקים ממנו תנורים, לאחר שישבו משך רובו של הלילה מול המדורה המאולתרת שהדליקו, החלה האש לגווע. היה צורך דחוף להוסיף עצים למדורה כדי שלא תדעך. האישה הראשונה החזיקה את גזיר העץ שלה צמוד לחיקה וסירבה להיפרד ממנו, כי פרצופו של כל אחד מהנוכחים מסביב למדורה לא מצא חן בעיניה. האיש שישב לידה הביט באנשים מסביב למדורה – אף אחד מהם לא היה בן משפחתו או חבר בקהילה שלו, ולכן הוא לא ראה סיבה מדוע הוא צריך להקריב את העץ שלו בשבילם. איש אחר, דל ואביון, נאחז במקלו כאילו זה רכושו האחרון בעולם, וחשב שחלק מן הפרצופים מסביב למדורה נראים עשירים למדי. מה פתאום שהוא יתן את העץ שלו למענם? גם זה שישב לידו סירב לתרום את העץ שלו למדורה, הוא היה מאד קנאי לרכושו ולא רצה לחלוק אותו עם אף אחד. זה היה הלך הרוח של כל הנוכחים מסביב למדורה, אחד אחד וסיבותיו עמו. גם האיש האחרון במעגל, לא הסכים לתת את העץ שלו למדורה הגוועת בתירוץ של אני נותן רק למי שנותן... מאחר והאחרים לא נתנו הם גם לא יקבלו. האש דעכה כליל. מספר גחלים עוד הוסיפו ללחוש באדמומיות הולכת וכלה, עד שלבסוף הכל נדם ומת. כולל כל האנשים מסביב למה שהיתה פעם מדורה – כולם מתו מן הקור. והשמועה אומרת כי הם לא מתו מן הקור שבחוץ, אלא מן הקור שבפנים, בתוך ליבם. יש הרבה מצבים בחיים בהם אנחנו מביאים צרה על עצמנו רק בגלל שסירבנו לעשות מעשה שגם אחרים יהנו מפירותיו... מין "תמות נפשי עם פלשתים" כזה.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! סוף שבוע מהנה רק בשורות טובות .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

פעם בחיים . אפרת גוש מילים: עמיר לב לחן: עמיר לב תראה ת'חיים לא נותנים להתקרב בסיפורי הילדות לא יכולה להתערב עובר יום ועוד יום ואני לא שוכחת את היד שלך נוגעת לי בגב. תראה אתה לא זז מרוב פחד לא מאמין לכלום, לא מאמין לי ואני אומרת נלך בצעדים קטנים ראיתי שחייכת כשקניתי לך פרחים. כל הלילה על יד הגדר אתה ראית את הבית ואני את הכביש התחבקנו חזק בלי לדבר פעם בחיים, כך אתה מרגיש. אני לא רוצה שניפגש ברחוב בין האנשים לא רוצה שנסתכל בעיניים ואז תבין עובר יום ועוד יום ואני לא שוכחת את היד שלך נוגעת לי בגב. כל הלילה על יד הגדר אתה ראית את הבית ואני את הכביש התחבקנו חזק בלי לדבר פעם בחיים, כך אתה מרגיש.

NUNA10

New member
../images/Emo71.gif פינת השף ../images/Emo71.gif

עוגת גבינה עם שוקולד . שחור ולבן - שוקולד וגבינה כדרכם של ניגודים, גם משלימים זה את זה ועושים אחד לשני רק טוב. מפגש רומנטי שמוליד הפתעה מסעירה. מתכון לעוגה קלה להכנה ומתוחכמת בטעמה החיבור בין שוקולד לגבינה מוציא את המיטב משניהם. המתיקות מתאזנת עם החמצמצות, והלבן מוסיף גוונים לשחור. הגבינה תורמת לשוקולד טעם קרמי ועשיר, ואוהבי הגבינה חוגגים פעמיים. השתמשתי כאן במגוון גבינות מ-40% ועד 5% בשילוב תבלין טרי שמוסיף טעם ועניין חדש באפייה: ג'ינג'ר טרי ומרענן למתכון קלאסי. את המתכון הזה כדאי לגזור ולשמור עד חג השבועות. התוצאה היא עוגת גבינה מושלמת במראה ומיוחדת לאוהבי השוקולד. עוגת גבינה וג'ינג'ר בציפוי שוקולד מריר מרכיבים: לתבנית בקוטר 24 ס"מ לקלתית (תחתית העוגה) 150 גרם חמאה בטמפ' החדר ½ כוס סוכר ½1 כוסות קמח ½ כוס אבקת קקאו קורט מלח למלית: 800 גרם גבינת שמנת טבעית 250 גרם גבינת מסקרפונה ¼1 כוסות סוכר 2 ביצים ½1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר לגנאש (ציפוי השוקולד): 150 גרם שוקולד מריר קצוץ 150 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את הקלתית (תחתית): מקציפים חמאה עם סוכר במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק. מרדדים את הבצק ומניחים על בסיס ודפנות התבנית. מקפיאים שעה. אופים את הקלתית כ-25 דקות אפייה עיוורת. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את שני סוגי הגבינה בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לא מקצף). מוסיפים סוכר בהדרגה, את הביצים אחת אחת ולבסוף ג'ינג'ר. אופים שוב: יוצקים את המלית לתוך הקלתית האפויה ומחזירים לתנור. מניחים כלי חסין חום עם מים בתחתית התנור (כדי למנוע היווצרות קרום קשה על העוגה). אופים כ-25-20 דקות. מוציאים מהתנור. מכינים את הגאנש (ציפוי) ומגישים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על עוגת הגבינה, מקררים ומגישים. משהו מתוק לשבת שבת שלום ומבורך .

NUNA10

New member
../images/Emo213.gif שבת שלום ../images/Emo213.gif

זמני שבת . כניסה: ב"ש:18:38 חיפה:18:38 י-ם:18:27 ת"א-פ"ת:18:46 יציאה: ב"ש:19:45 חיפה:19:46 י-ם: 19:45 ת"א-פ"ת:19:46 ר"ת: ב"ש:20:20 חיפה:20:21 י-ם: 20:20 ת"א-פ"ת:20:21 שבת שלום ומבורך .

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "רק כשאנשים מתחילים להשתחרר מהדעות הקדומות, מהרעיונות ששלטו בהם, רק אז אנו מתחילים לקבל תחושה של פתיחות, תחושה של חזון." תחושה של חזון, של ראיה של מי שאנו יכולים להעיז להיות, ושל מה אנו יכולים להעיז לממש, הינה אפשרית אם אנו מרוכזים וממוקדים בהווה, ותמיד בהווה. אנו כל מה שאנו צריכים להיות עכשיו, ברגע זה. אנו יכולים להיות בטוחים בכך. ויראו לנו את הדרך להפוך למי שעלינו להיות, צעד אחרי צעד, מרגע זה בהווה לרגע הבא בהווה. אנו יכולים להיות בטוחים גם בזה. העבר שאנו נצמדים אליו חוסם לנו את הדרך. רבים מאיתנו מבלים את רוב חיינו, ללא צורך, במאבק נגד דימוי עצמי נמוך. אך אנו יכולים להתגבר על זה. אנו יכולים לבחור להאמין שיש לנו יכולת ויש לנו ידע. אנו יכולים להיות ספונטאניים, והחזון של כל מה שהחיים יכולים להציע ישנה אותנו, ירגש אותנו, יחזק לנו את הביטחון. אנו יכולים להגיב לחיים בצורה טוטלית. אנו יכולים לבטוח באינסטינקטים שלנו. ואנו נהיה כל מי שאנו מעיזים להיות. כל יום הוא התחלה חדשה. כל רגע הוא הזדמנות חדשה לשחרר את כל מה שתפס אותי במלכודת בעבר. אני חופשי. ברגע זה, אני חופשי.

../images/Emo42.gifאחלה בוקר../images/Emo42.gif

הבוקר שלי התחיל בחמש וחצי, אבל וואלה, נראה לי שרק מתחיל לי היום. משבע בבוקר מתקינים מזגנים אצלי בבית, ואם תכננתי שביום שישי אני ישנה עד מאוחר, או לפחות בלי שעון, הנה מזכירים לי לחיות "רק להיום"
בלי יותר מדי תכניות רחוקות.
אז אחרי המזגנים (עוד לפחות ארבע שעות....
) צריך יהיה לנקות, אתם לא מבינים כמה אבק יש פה... כמה קטן ככה מלא אבק הבית. ואח"כ.. נו, אלוהים גדול... יום של עשייה על מלא. שיהיה לכולנו המשך יום טוב, ואחלה סוף שבוע. אצלי, "מזג האויר" יהיה נעים עד קריר, ואתם?
אוהבים

שטול1

New member
בוקר טוב ../images/Emo24.gif

אצלי כל יום מתחיל בחמש וחצי וכשמתרגלים פתאום מגלים את הקסם של שעות הבוקר המוקדמות מה גם שלקראת הקייץ הקרב ובא מזגן זה מתנה ששווה את המאמץ מה גם שהשבת בפתח ואפשר לנוח בטמפרטורה מבוקרת. הוא שנאמר הנקיון מביא ים של מתנות. שבת שלום אוהבים שטול

למעלה