רק להיום
מכניעה לקבלה

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifמכניעה לקבלה../images/Emo140.gif

מכניעה לקבלה
"אנו נכנעים בשקט, ומניחים לאלוהים כפי שאנו מבינים אותו להשגיח עלינו."
כניעה וקבלה הם כמו התרגשות ואהבה. התרגשות נוצרת כשאנו פוגשים מישהו מיוחד. התרגשות לא מחייבת שום דבר, רק את האדם שגורם לנו להיות נרגשים. אבל יש צורך במאמץ מסוים כדי שהתרגשות כזו תהפוך לאהבה. הקשר הראשוני הזה, יכול להפוך לקשר ממושך ויציב, אם נפתח אותו כהלכה. וזה בדיוק כך ביחס לכניעה וקבלה. אנו נכנעים כשאנו מודים בחוסר-האונים שלנו. לאט-לאט אנו מתחילים להאמין שכוח גדול מאתנו יכול לתת לנו את הדאגה שאנו צריכים. כניעה הופכת לקבלה כשאנו מכניסים את הכוח הזה לחיינו. אנו בונים את עצמנו ונותנים לאלוהים שלנו לראות אותנו כמו שאנו.
אחרי שאפשרנו לאלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, שיכנס למעמקים שלנו, אנו מקבלים עוד דאגה מאלוהים. אנו מבקשים מהכוח הזה שיסיר את פגמנו, ויעזור לנו לכפר על הדברים שעשינו. אז אנו עולים על דרך-חיים חדשה, משפרים את הקשר ההכרתי שלנו, ומקבלים את הדאגה הנמשכת, את ההדרכה והתמיכה של הכוח העליון שלנו. כניעה כמו התרגשות, יכולה להיות התחלה של מערכת-יחסים לכל החיים. אבל עלינו לתת לאלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, שידאג לנו כל יום, על-מנת להפוך את הכניעה לקבלה.
רק להיום:
ההחלמה שלי היא יותר מהתרגשות. נכנעתי. היום אטפח את הקשר ההכרתי שלי עם הכוח העליון שלי ואקבל את הדאגה הנמשכת של הכוח הזה. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

חומות אינן מגינות עלייך, הן מבודדות אותך!
-ריצ'ארד באך אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב מלא שמחת חיים../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה רגוע של שינה בריאה ושלווה, ועל הנוכחות של חמלה ואהבה בחיי. אני אסירת תודה על היכולת להבדיל בין מחלה להחלמה, לדבר בכנות וליישם עקרונות לפני טובתי האישית. אני אסירת תודה לאלוהים שלי על קבוצת צעדים, על מדריך מקסים, בן זוג אוהב ומפרגן, חברותא, יישום דרך NA, משפחה תומכת ומאפשרת, יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ועשרים וחמישה ימי ניקיון
עוד חמישה ימים....
הבוקר התעוררתי עם תחושה של אסירות תודה, משוחררת וקלילה למרות וחרף הקבוצה הטעונה שהיתה אתמול. אמרתי את רוב מה שהיה לי להגיד, הסתבר שהמחלה חוגגת אצל לא מעט חברים, כולל אני וחלק מסוגלים לפגוע בלי הבחנה. לרגע ארוך ישבתי פגועה, חיכיתי שהקבוצה תסתיים אחרי שאמרתי מה אני מרגישה, גייסתי את כל הכנות שיכולתי להכיל, והגענו למצב של פיצוץ, כמעט פירוק הקבוצה. אני תקווה שנמשיך להיפגש משום שברור לי שרק ככה נגדל, דווקא עם אלה שקשה לנו מולם. וכן, היה לי קשה. קשה לשמוע ולהרגיש הטחות והאשמות כאלה ואחרות שאין להן כל שחר במציאות, ומקורן במחלה נטו. אני תקווה ותפילה שיום יבוא והאמת תצא לאור, יותר בשבילה מאשר בשבילי למרות שכן.. גם בשבילי. לא נעים לשבת בקבוצה עם מישהו שפשוט לא יכול לפרגן ולשמוח בשביל האחר, לא נעים להרגיש מדקרות של קנאה ומחלה דרך שקרים ותככים. אני מודה לאל על המקום בו אני נמצאת. על היכולת להכיל גם את זה ולהמשיך לחבק בכנות מתוך חמלה. על חוסר הרצון שלי להיפגש ולהאמין ברוע. אני יודעת שיש לי דרך ארוכה, ובעיקר אני צריכה ללמוד את עצמי ולברר למה קשה לי לכעוס ולוותר על "חברים". כנראה שיש מקום בתוכי שעדיין חשוך וצריך להתמלא באהבה במקום לחפש אותה בחוץ בדמות ריצוי. מעבר לזה, שיהיה יום איכותי ופורה לכולנו. אוהבים על הבוקר

נורית112

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" אמונות לגבי הכסף "התחלתי לעבוד בעבודה חדשה בחברה גדולה. הייתי טוב במה שעשיתי. כשהגענו לדבר על פרטי משרתי, שאלו אותי כמה כסף אני חושב שמגיע לי. חשבתי על זה, ואמרתי 400 דולר לחודש. זה היה בשנות ה60. לא רציתי לבקש יותר מדי, כך שהחלטתי לבקש את הסכום הכי נמוך שיכולתי להסתדר איתו. קיבלתי את המשרה וקיבלתי את המשכורת שביקשתי. מאוחר יותר, כשעזבתי את אותו מקום עבודה, נאמר לי שהיו מוכנים לשלם לי כל סכום שהייתי מבקש. לו הייתי מבקש 600 או אפילו 700 דולר לחודש, שאז היה המון, הייתי מקבל את זה. אני הגבלתי את עצמי במה שחשבתי שמגיע לי." מהן האמונות שלנו לגבי הכסף? האם אנו מאמינים שהכסף הוא דבר שלילי ולא נכון? אין זה כך. הכסף הוא מוצר, צורך עלי אדמות. הוא מה שאנשים זקוקים לו כדי לקנות את צורכיהם הבסיסיים, וגם את המוטרות ואת הפינוקים שלהם. הוא דרך אחת בה הם מקבלים תגמול בעבור עבודתם. אך האהבה לכסף יכולה להיות הרסנית כמו האהבה לכל דבר חומרי אחר. אנו יכולים להפוך לאובססיביים לגבי הכסף. אנו יכולים להשתמש בו כבריחה ממערכות יחסים ורגשות. אנו יכולים להשתמש בו בכפייתיות כדי לרכוש תחושת כוח זמנית. הכסף הוא פשוט כסף. האם אנו מאמינים שאין מספיק כסף? רבים מאיתנו גדלנו עם חשיבה מוטעית של מחסור לגבי הכסף: אין מספיק. לעולם לא יהיה מספיק. אם אנו מקבלים קצת, אולי נשמור על זה ונאגור אותו כי אין יותר. אין מחסור בכסף. אנו לא צריכים לבזבז את האנרגיה בטינה כלפי אלה שיש להם מספיק. יש שפע כסף בעולם. כמה אנו מאמינים שמגיע לנו? רבים מאיתנו מגבילים את עצמנו עם מה שאנו מאמינים שמגיע לנו. הכסף לא דבר מושחת או רע. אין מחסור, אלא בחשיבה שלנו ובהתייחסות שלנו. ומה שאנו מאמינים שמגיע לנו יהיה קשור למה שאנו מקבלים. אנו יכולים לשנות את האמונות שלנו דרך אמירות חיוביות, דרך יעדים שאנו מציבים לעצמנו, דרך התחלה במקום בו אנו נמצאים, ועבודה הדרגתית כדי להתקדם למקום בו אנו רוצים להיות. היום אני אבחון את האמונות שלי לגבי הכסף. אתחיל את התהליך של השתחררות מאמונות שליליות שאולי מגבילות או חוסמות את אותו חלק בחיי שקשור לכסף. Plan Plans, Not

נורית112

New member
מישהו כאן משתתף בקבוצת DA?

התחלתי ללכת לפגישות, זאת קבוצת 12 הצעדים לבעלי חוב ותת משתכרים. מחפשת תמיכה ועזרה בנושא.

למעלה