רק להיום
נכונים לחלוטין

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifנכונים לחלוטין../images/Emo140.gif

נכונים לחלוטין
"אנו רואים היטב מה פגמים אלה מעוללים לחיינו. אנו מתחילים לייחל לחופש מפגמים אלה."
הנכונות לכך שכל הפגמים שלנו יוסרו מעלינו, יכולה להיות תהליך ממושך, שבדרך כלל יתפרס על כל החיים שלנו. יחס הנכונות שלנו גדל ביחס ישר למודעות שלנו לפגמים אלה ולהרס שהם גורמים. לא קל לנו לעמוד על ההרס שהפגמים שלנו גורמים בחיינו ובחיי אלה שמסביבנו. אם זה המצב, עלינו לבקש מהכוח העליון שיגלה לנו את הפגמים האלה, המפריעים לנו בדרך ההחלמה.
כשאנו מרפים מהפגמים שלנו וחשים כיצד השפעתם מתפוגגת, אנו חשים כי אלוהים אוהב מעניק לנו תכונות טובות במקום הפגמים. במקום פחד אנחנו מקבלים אומץ. במקום אנוכיות אנו מוצאים נדיבות. האשליות ביחס לעצמנו ייעלמו, ובמקום אנו נגלה כנות וקבלה עצמית.
כן, אם נהיה לגמרי נכונים לשינוי, נשתנה. כל מישור חדש של נכונות יביא מתנות חדשות. האופי הבסיסי שלנו משתנה, ועד מהרה אנו מגלים כי הנכונות שלנו לא נובעת רק מכאב, אלה מתוך רצון לגדול מבחינה רוחנית.
רק להיום:
אגביר את הנכונות שלי בכך שאהיה מודע יותר לחסרונות ולפגמים שלי. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

תרנגולת מתנה למלך שלמה . היה אחד עני, דך מך, יום אחד התמזל מזלו הרוויח קצת כסף קנה תרנגולת שמנה ונתן לאשתו לבשל אותה. אין צורך לומר כמה מאושרת הייתה האישה ואיזו שמחה בבית. שנים לא באה לידה הזדמנות להכין מאכל מלכים כזה. לקחה את התרנגולת מרטה אותה וניקתה אותה, שטפה המליחה ותיבלה אותה בתבלינים ושמה בתנור עד שכל הבית נתמלא בריח התרנגולת הצלויה. שם העני את התרנגולת בסיר ויצא את הבית. לאן? שאלה אשתו בבהלה. לתת את התרנגולת מתנה למלך שלמה. - השתגעת, סוף סוף יש לנו אוכל טוב ואתה לוקח אותו לאחרים מחתה האישה. - עזבי אותי גוער בה. והיא שבה בבושת פנים הביתה. טוב ככה הוא מגיע לפתח הארמון עם הסיר ביד מבקש להיכנס. - לאן? שואלים אותו השומרים . - אל המלך שלמה לתת לו את המתנה. וככה הוא מראה להם את הסיר. - מתנה? איזו מתנה? - תרנגולת צלויה, משיב העני. - תסתלק מפה צועקים עליו השומרים. המלך אינו צריך מתנות כאלה. טוב העני צועק לא מוותר. הצעקות מגיעות לשלמה המלך. הוא שואל מה העניין. מסבירים לו שאיזה קבצן הגיע ורוצה לתת לו מתנה תרנגולת צלויה. מצווה שלמה המלך להזמין את העני. שואל שלמה המלך ממרומי כיסאו הרם את העני למטרת בואו. מסביר העני הנרגש כי זו פעם ראשונה בחייו שזכה ויש לו תרנגולת שלמה והא רוצה לתת מתנה יקרה זו למלך . מצווה המלך ועורכים שולחן. יושב שלמה המלך בראש השולחן. שני בניו לימינו ושתי בנותיו לשמאלו. מצווה שלמה את העני לחלק את התרנגולת. את הכנפיים נותן העני לבנות. את הרגליים לבנים. את ראש התרנגולת למלך ואת גוף התרנגולת לעצמו. וככה מתחילים לאכול בשקט. כל אלה שרואים את המחזה מתפלאים על חוצפתו של העני. את מרבית הבשר לקח לעצמו ואילו את השיירים למלך ולבניו. הכל מחכים לעני שיגמור לאכול ואז שואל המלך את העני לפשר החלוקה. - פשוט מאוד משיב העני. הבנות עוד מעט תינשאנה ותעזבנה את הבית הן משולות לצפרים לכן נתתי להן את הכנפיים. הבנים הם עמודי הבית לכן קיבלו את רגלי התרנגולת. אתה אדוני המלך ראש לממלכה לכן קבלת את ראש התרנגולת ואילו אנוכי משול לאדם היושב בסירה בים ואינו יודע אנה יבוא. איני יודע אם תעניש אותי על חלוקה זו ומה יהיה גורלי. לכן לקחתי את גוף התרנגולת המשול לסירה. צחק המלך ונהנה וציווה למנות אותו יועץ המלך ומאותו יום לא ידע העני מחסור הוא ואשתו וילדיו.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

ירושלים של זהב . ה י ה ו ד י ם מילים: נ. שמר לחן: נ. שמר אויר הרים צלול כיין וריח אורנים נישא ברוח הערביים עם קול פעמונים. ובתרדמת אילן ואבן שבויה בחלומה העיר אשר בדד יושבת ובליבה חומה ירושלים של זהב ושל נחושת ושל אור הלא לכל שירייך אני כינור... איכה יבשו בורות המים כיכר השוק ריקה ואין פוקד את הר הבית בעיר העתיקה. ובמערות אשר בסלע מייללות רוחות ואין יורד אל ים המלח בדרך יריחו. ירושלים של זהב... אך בבואי היום לשיר לך ולך לקשור כתרים קטונתי מצעיר בנייך ומאחרון המשוררים. כי שמך צורב את השפתיים כנשיקת שרף אם אשכחך ירושלים אשר כולה זהב ירושלים של זהב... חזרנו אל בורות המים לשוק ולכיכר שופר קורא בהר הבית בעיר העתיקה. ובמערות אשר בסלע אלפי שמשות זורחות נשוב נרד אל ים המלח בדרך יריחו. ירושלים של זהב...

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום ! אחלה שבת לכולם נעימה ומקסימה .

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

המחשבות שלך משתלמות לך? אם לא, עכשיו זה הזמן לשנות אותם. אתה יכול להתחיל מהמקום שבו אתה נמצא כרגע.
מתוך הספר "הסוד". אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, על יכולת ואומץ לבחור בהחלמה רק להיום. על יום מנוהל ומהול בשמחה, על חופש מהתמכרות פעילה. על חברים ואהבה מבפנים ומסביב. על בריאות פיזית ונפשית. על משפחה תומכת ואוהבת. על החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - חמישה חודשים ועשרים וארבעה ימי ניקיון
היום, אני מוותרת על ים למרות האהבה הגדולה שלי למים הצלולים והקרים שלנו. היום אני הולכת להקדיש לעצמי מה שלא עשיתי כל השבוע. הולכת להקשיב למוזיקה ולהשתולל איתה קצת, לסדר את הקן המקסים שלי, לארגן כמה דברים מחדש. אולי גם לשבת לצייר קצת, להתבטא דרך צבע ומכחול. ועל הדרך, גם כביסות וכאלה... אני מודה לעצמי על היכולת לבחור מתוך מגוון אפשרויות, במה שמספק אותי ומקרב אותי על עצמי, משאיר אותי בדרך ההחלמה, ומאחלת לכולנו שבת מהנה ורגועה, וימבה אהבה. אוהבים

עליזה 63

New member
לא משנה מה היה הלחץ, אנחנו אכלנו.

לא משנה מה היה הלחץ, אנחנו אכלנו. זה לא באמת עזר, אבל אנחנו לא ידענו מה לעשות מלבד זאת. כעת אני יודעת מה עליי לעשות: אני עובדת את התוכנית שלי וזה עוזר לי באופן שהאוכל מעולם לא עזר." האוכל רק הכפיל את הקשיים אבל אני לא הייתי מודעת לזה עד שהגעתי לתוכנית . השתמשתי באוכל לשרוד כי לא היו לי כלים אחרים , אני אפילו אמורה להגיד תודה לאוכל ששמר עליי כי אולי בלעדיו הייתי משתגעת מחוסר יכולת להתמודד זה היה כמו סם הרגעה כמו חבר מנחם אמנם אשלייתי אבל אז לא ידעתי. היום שאני בתוכנית וקבלתי את אלוהים+חברותא+ארגז כלים האוכל לא נחוץ לי יותר , אכילת יתר היום הופכת לבעיה נוספת במקום לנחמה בגלל המודעות והכרת הסבל מתוצאות האכילה . תודה אלי שאיני זקוקה לאוכל עודף על מנת להמודד עם החיים , האוכל ביד אחת והחיים בשניה ואתה ביניהם.

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" לוותר על הפחד הפחד נמצא בלב ליבה של תלות היתר. הוא יכול לגרום לנו לשלוט במצבים או להזניח את עצמנו. רבים מאיתנו פוחדים כבר כל כך הרבה זמן שאנו לא קוראים להרגשה שלנו פחד. אנו רגילים להרגיש חרדה. זה מרגיש נורמאלי. אולי אנו לא מרגישים בנוח עם השלווה והשקט. פעם, הפחד אולי היה מתאים ושימושי. אולי הפחד גרם לנו להגן על עצמנו, כמו שהפחד עוזר לחיילים לשרוד במלחמה. אבל עכשיו, בהחלמה, אנו חיים את חיינו בדרך שונה. הגיע הזמן להודות לפחדים הישנים שלנו על זה שעזרו לנו לשרוד, ואז לומר להם שלום. ברוכים הבאים לשלווה, לאמונה, לקבלה ולביטחון. אנו כבר לא זקוקים לכל כך הרבה פחד. אנו יכולים להקשיב לפחדים הבריאים שלנו, ולשחרר את השאר. אנו יכולים ליצור תחושה של ביטחון עבור עצמנו, עכשיו. אנו בטוחים, עכשיו. אנו מחויבים לטפל בעצמנו. אנו יכולים לסמוך על עצמנו ולאהוב את עצמנו. אלוהים, עזור לי לשחרר את הצורך שלי לפחד. תחליף אותו בצורך להיות בשלווה. עזור לי להקשיב לפחדים הבריאים שלי ולוותר על השאר.

למעלה