רק להיום
עידוד

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifעידוד../images/Emo140.gif

עידוד
"אנו מתחלקים עם אחרים בנחמה ועידוד."
רובנו ראינו איך תינוקות מתחילים ללכת. האם מחזיקה את הילד על הרגליים. האב כורע-ברך בקרבת מקום, עם זרועות פתוחות, והוא מעודד את הקטן, פניו סמוקות מהתרגשות. התינוק עושה כמה צעדים קטנים לעבר אביו. אח או אחות גדולים יותר מריעים. התינוק נופל. האם לוחשת דברי-נחמה, מרימה את התינוק, והכל מתחיל מחדש. הפעם התינוק נשאר על רגליו עד שהוא מספיק קרוב - הוא נופל לזרועות אביו.
כחברים חדשים אנו באים לחדרים של אנ-איי כמו תינוק. אנו רגילים לחיים משותקים בגלל ההתמכרות, לחיים של פחד וחוסר ודאות, ואנו צריכים עזרה על-מנת שנוכל לעמוד זקופים. בדיוק כמו ילד קטן העושה את הצעדים הראשונים שלו לעבר הגדילה, אנו עושים את הצעדים הראשונים וההססניים שלנו לעבר ההחלמה. אנו לומדים לחיות בדרך החיים החדשה הזו, כי אלה שהלכו בה לפנינו מעודדים אותנו ומנחמים אותנו. הם אומרים מה עבד ומה לא עבד בשבילם. החונך שלנו עוזר לנו כשאנו צריכים דחיפה לכיוון הנכון.
פעמים רבות אנו מרגישים שאנו כבר לא יכולים לעשות שום צעד נוסף בהחלמה. כמו ילד שלומד ללכת, לפעמים אנו מועדים ונופלים. אבל הכוח העליון תמיד מחכה לנו בזרועות פתוחות. וכמו האחים והאחיות של הילד, המעודדים את האח הקטן, גם אנו זוכים לתמיכה מצד חברי אנ-איי, בעודנו הולכים לעבר חיים של החלמה מלאה.
רק להיום:
אחפש עידוד מאחרים. אעודד אחרים שאולי זקוקים לעזרתי. אוהבים

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחות ללא הסכמתך" – אלינור רוזוולט אנו אנשים בעלי יכולת. עשינו בחירה חכמה עבור עצמנו כשהחלטנו להחלים. כל יום בו אנו ממשיכים לעבוד את התוכנית, הרוח שלנו מתחזקת. והמתנות שלנו יתרבו. התחושה שאנו נחותים יכולה להפוך להרגל. להיות פסיבי ולהרגיש נחות הולכים יד ביד, והם מכינים אותנו לתלות באלכוהול, בכדורים, באוכל, ובאנשים. אנו לא הבנו בצורה אינסטינקטיבית שאנחנו בדיוק מי שאנו אמורים להיות. גדלנו עם האמונה שאנו לא מספיק חכמים, לא מספיק יפים, לא מספיק מוכשרים. גדלנו רחוקים מדי מהמקור של הכוח האמיתי שלנו. כמה זה נפלא שמצאנו את התוכנית! איזה מזל שיש לנו את כל הכוח שנצטרך אי פעם כדי להתמודד עם כל מצב, עם כל בעיה, כדי לפתור כל קונפליקט במערכות היחסים האישיים שלנו. התחושה של נחיתות יכולה להפוך לזיכרון רע. הבחירה היא שלנו. התוכנית מבטיחה לנו חיים טובים יותר. הצעדים מבטיחים לנו את הכוח להתקדם. החברים שלנו מבטיחים לנו יד עוזרת. אני מחכה לאתגרים של היום בתקווה ועם כוחות, ויודע שאני יכול להתמודד איתם.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

מחצית מהטעויות שלנו נובעות מפני שהרגש שלנו פועל כאשר עלינו לחשוב, והשכל שלנו פועל כאשר עלינו להרגיש.
- ג'ון צ'רטון קולינס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של סופשבוע איכותי לכולנו../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על לילה ארוך ורגוע, שינה מתוקה ומענגת. על שבוע של תהפוכות והזדמנות להיפגע, על כוח הסליחה שנמצא בתוכי, והאומץ להשתמש בו, על היכולת להרפות, לקבל, לספוג, לבכות ולחייך, על חופש מהתמכרות פעילה. על בן זוג מחבק ואוהב, על חברותא ודרך אן איי. על משפחה מקבלת, מעודדת ומפרגנת. על החיים עצמם, על כל מה שהם מכילים. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים פחות חמישה ימי ניקיון
שבוע לא קל עבר עלי.. ויחד עם כל הקושי אני אסירת תודה על ההזדמנות לחוות את קשת הרגשות הזו כשמסביבי יש גם חברים תומכים ומחבקים. אני לא יודעת לומר שהייתי קרובה לשימוש, אבל זה בהחלט יכול היה להיות מבחינתי תחילתו של תהליך מעידה לולא היה לי איפה להתפרק ועם מי להתעודד, ולהבין.. אין לי דרך אחרת. אני שלמה עם עצמי ועם הדרך היום יותר מאי פעם, דווקא בגלל הקשיים, דווקא משום שזיהיתי דפוסי התנהגות על חם, דווקא משום שדרך הקשיים שחוויתי ברור לי איפה אני לא רוצה להיות. השבוע הזה נגמר היום, ואני יודעת שעוד אדרש לעבד בכתב את כל מה שקרה לי בפנים, להציף את הרגשות (כל פעם קצת... בעדינות...
) ולבדוק מה היה לי שם. בינתיים אני מעדיפה ליהנות מהחופש שמציע סוף השבוע. ללכת לים, להיפגש עם חברים ועם האהבה שקיימת בי ובחיי, לתת לראש לנוח מהלחצים.. פסק זמן נו.. השיר שמתנגן לי בראש על הבוקר..
מאחלת לכולנו אחלה סופשבוע, ים של אהבה וחיבוקים, ובעיקר איכות ושמחת חיים. אוהבים
פסק זמן
ביצוע: אריק איינשטיין מילים: אריק איינשטיין לחן: שם טוב לוי
לקחת פסק זמן ולא לחשוב לשבת מול הים ולא לדאוג לתת לראש לנוח מהפיצוצים לתת ללב לנוח מהלחצים
אני יודע שזה לא הזמן בעצם גם אני עוד לא מוכן אבל הנשמה רוצה קצת מנוחה לתפוס אויר בשביל לחזור לעבודה אולי זה רק משבר קטן וזה חולף אולי פשוט אני נהייתי קצת עייף

למעלה