רק להיום
ענווה במעשינו

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifענווה במעשינו../images/Emo140.gif

ענווה במעשינו
"אם אנו כואבים, וזה קורה לרובנו מזמן לזמן, אנו לומדים לבקש עזרה."
לפעמים ההחלמה קשה מאוד. ולפעמים קשה מאוד לגלות ענווה כזו הדרושה על-מנת לבקש עזרה. אנו חושבים, "אני נקי הרבה זמן. אני צריך להיות במצב טוב יותר!" אבל המציאות של ההחלמה פשוטה: בין אם יש לנו שלושים ימי ניקיון או שלושים שנות ניקיון, אנו צריכים להיות נכונים לבקש עזרה, כשאנו זקוקים לכך.
ענווה היא נושא שכיח בשנים-עשר הצעדים שלנו. התוכנית של 'מכורים אנונימיים' לא עוסקת בשמירת מראית-העין. התוכנית עוזרת לנו להשיג את המקסימום מההחלמה שלנו. עלינו להיות מסוגלים לגבור על הקשיים שלנו עם אנו רוצים למצוא פתרונות לבעיות שעולות בחיינו.
יש ביטוי ששומעים אותו לפעמים ב'מכורים אנונימיים': אנו לא יכולים להציל את הפנים שלנו ואת התחת שלנו באותו זמן. לא קל לדבר בפגישה, כשיש לנו כמה שנות ניקיון, ולפרוץ בבכי בגלל שהחיים כמות שהם גרמו לנו שנבין עד כמה אנו חסרי-אונים. אבל אחרי הפגישה חבר אחד ניגש אלינו ואומר, "אתה יודע, באמת הייתי זקוק לשמוע את מה שאמרת." ואז אנו יודעים שאלוהים עובד בחיים שלנו טעם הענווה הוא לעולם אינו מר. הפיצוי על הענווה שבה אנו יכולים לבקש עזרה ממתיק את ההחלמה שלנו.
רק להיום:
אם אני צריך עזרה, אבקש עזרה. אתנהג בחיי מתוך ענווה. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

נדיבות זה לתת יותר משאתה מסוגל, ויהירות זה לקחת פחות משאתה צריך.
- ג'ובראן חליל ג'ובראן אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע מבורך../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה ארוך ושינה מתוקה ומענגת, על התנהלות חופשית מהתמכרות פעילה, על היכולת להבחין בין "רוצה" ל"צריכה" ועל המסוגלות לבחור בדרך הנכונה עבורי, לחיות בהחלמה. על חברותא נפלאה ודרך אן איי. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חיים מעניינים, מאתגרים, מהנים. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים ועשרים ושמונה ימי ניקיון
הבוקר טוב לי.. מרגישה מצויין פיזית ושמחה בחלקי על היכולת ליהנות מחופש בחירה והחלטה, ולא לפעול על פי הרגלים ישנים של נתינה ועשייה שלאחריה כמעט תמיד נפלתי בהרגשה. נדמה לי שנכון לומר שהיום אני יכולה לזהות כמעט על חם בכל פעם ששתי הדמויות שבתוכי משוחחות בינהן וחשוב יותר - לזהות מי זו "הקטנה", החולה, המניפולטיבית, ומי זו "הגדולה" המחלימה, הישרה. פעם.. מזמן, לא היה בי אומץ לומר או להתנהג כמו שרציתי משום שחששתי לאכזב את מי שהיה מולי, ולא חשוב אם זה בן זוג, או חברה, משפחה או עמיתים לעבודה. תמיד היה מישהו לפני. מישהו שהיה לכאורה "חשוב" יותר ממני. אתמול גיליתי שאני מסוגלת להתאפק ולדחות את הסיפוקים של הילדה הקטנה שבי.. גם אם לרגע הייתי נבוכה, ידעתי שזו הדרך, שאני פועלת נכון. הרגשתי טוב אחר כך. הצורך לעזור גם במחיר של הרגשה, עדיין קיים בי, אלא שהיום אני מסוגלת לזהות. היום אני בוחרת להתייעץ עם כוח גדול ממני, לפני כל החלטה משמעותית, לעיתים.. רק בכדי לאשר את מה שה"ילדה הגדולה" שבי כבר יודעת. אסירת תודה לאלוהים שלי על כך. מאחלת לנו שבוע של כנות, פתיחות ונכונות, ובעיקר של חופש בנשמה. אוהבים

בנועם

New member
צהריים מעולים לכולנו ושבוע טוב .

אוהבת אתכם וזקוקה לכם גם בחיי הוירטואליים :)

למעלה