רק להיום
עקרונות קודמים לאישיות

צופיתי 2

New member
האור שבתוכנו ../images/Emo213.gif

נאום ההכתרה של נלסון מנדלה 1984 הפחד העמוק ביותר שלנו, אינו פחד מפני חוסר היכולת הפחד העמוק ביותר שלנו הוא הידיעה שעוצמתנו אינה ניתנת למדידה. האור ולא הצד האפל שבנו, הוא שמעורר בנו חרדות- כל אחד מאיתנו שואל את עצמו מי אני שאוכל להרשות לעצמי להיות כל כך מבריק, מקסים, מוכשר ומאושר? למעשה, מי אתה שתרשה לעצמך לא להיות כזה! אנו ילדים של אלוהים כשאנו בוחרים לשחק את המשחק הקטן, אנו לא משרתים את העולם. שום דבר נאור או מואר בצמצום האישיות שלנו רק כדי שאחרים ירגישו נוח בחברתנו הוא לא גלום רק בחלק מאיתנו, נולדנו כדי לממש את הקסם האלוהי הגלום בנו. כל אחד מאיתנו נושא את הקסם הזה בתוכנו, כאשר אנו מרשים לאור הפנימי שלנו לזרוח בלתי מודע אנו מאפשרים לאחרים לעשות את אותו הדבר כאשר אנו משתחררים מהפחדים שלנו, הנוכחות שלנו משחררת אחרים.

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifעקרונות קודמים לאישיות../images/Emo140.gif

עקרונות קודמים לאישיות
אנונימיות היא הבסיס הרוחנית לכל מסורותינו, להזכירנו שהעקרונות קודמים לאישיות."
"עקרונות קודמים לאישיות". רבים מאתנו שרים את זה עם החבר שקורא את שתיים-עשרה המסורות. העובדה שהמילים האלה הפכו לקלישאה לא מפחיתה מחשיבותן, בתוכנית ובחיינו. המילים האלה קובעות משהו באופן חיובי: "אנו מקשיבים למצפון שלנו ועושים את מה שנכון, ולא משנה מי מעורב בזה." עקרון זה הוא אבן הפינה של המסורות.
מה זאת אומרת, בעצם, שעקרונות קודמים לאישיות? זה אומר שאנו נוהגים בכנות, בהבנה, בסבלנות ואורך רוח עם כולם, בין אם הם מוצאים- חן בעינינו ובין אם לא. אם אנו שמים את העקרונות לפני האישיות, אנו לומדים להתייחס לכולם בצורה שווה. הצעד השניים-עשר אומר לנו ליישם את העקרונות שלנו בכל תחומי חיינו, המסורת השתיים-עשרה מציעה שניישם אותם ביחסים שלנו עם כולם. יישום העקרונות לא נפסק כשאנו יוצאים מפגישה או כשאנו לא עם חברים מהאנ-איי. זה לכל יום, לכל אחד... בכל תחומי חיינו.
רק להיום:
אקשיב לקול המצפון שלי ואעשה את מה שנכון. אתמקד בעקרונות ולא באישיות של בני-האדם. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

למדתי שתיקה מהדברנים, סובלנות מחסרי-הסובלנות, ואדיבות מחסרי-האדיבות; עם זאת, משונה - אני איני מכיר טובה למורים אלה.
- ג'ובראן חליל ג'ובראן אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבת מבורכת בשלווה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על שלווה ורוגע, סבלנות וסובלנות, על יכולת ליהנות מ"הדברים הקטנים" ולהרגיש מלאה ומסופקת. אני אסירת תודה על בריאות פיזית ונפשית, על אפשרות להחליט וליישם, על עצמאות ובחירה בחיים. אני אסירת תודה על משפחה תומכת ומפרגנת, על בן זוג מכיל, מחבק ואוהב, על חברותא ודרך NA, על חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ותשעה ימי ניקיון
יום ארוך של ניקיונות היה אתמול. אחרי שבועיים שלא פינקתי את הבית, מרקתי אתמול כל פינה כמעט, במשך כמה שעות. ההרגשה אחרי כן, כולל העייפות שווה את התוצאות. רגועה, שלווה, עם הרבה מקום לקבל ולספוג דברים חדשים. בערב אחרי ארוחת ערב אצל חברה ירדנו למקלט. מצאתי שאני מתקרבת שוב, מתחברת, מתרגשת. עשרה ימים הייתי מנותקת לחלוטין. אתמול הרגשתי את החוסר בהחלמה. למרות העייפות ישבתי לשתות כל מילה שיצאה מפי החברים ולו רק בכדי למצוא את עצמי מזדהה, לא ממש שונה כמו שנוח למחלה שלי לספר לי, לא ממש מיוחדת. בדרך לכניעה מוחלטת אני מקווה. דיברו אתמול על כניעה, קשיים שבדרך והכחשה. שלושה נושאים שקל לי מאד להתחבר אליהם מהמקום שלי. עוד רגע אני צועדת שנה בדרך ועדיין מרגישה שאני עושה את הדברים כמו רובוט, כי ככה צריך, ברור לי בראש שככה צריך למרות שמידי פעם עדיין נדמה לי שאני יכולה גם אחרת, שאני יכולה למצוא את שביל הזהב שבין מחלה להחלמה, לשלב בינהם, עדיין לא כנועה טוטאלית גם אם לא נותנת למחלה מקום, לא פועלת על פיה. לכל הפחות למדתי לזהות מתי המחלה מדברת. זהו.. על הבוקר
אוטוטו תבוא חברה לבקר, אין יותר מדי תכניות מלבד ליהנות מהישיבה בבית. גשם ירד פה אתמול, מרגש מאד, ריח של נקי באויר. מאחלת לכולנו שבת מבורכת בהחלמה, בניקיון איכותי, בשמחת חיים וחופש. אוהבים

שבוע טוב חברותא../images/Emo24.gif

זהו.. נגמרו החגים ואיתם התירוצים
בתקווה שכולם יחזרו ה
ה בריאים, נקיים ושלמים, ונחזור לעצמנו. לפחות מבחינתי אלה היו ימים ארוכים מאד של חופש מהעבודה ומחברים... תודה לאל שהיה ועוד יותר תודה שעברנו את זה בשלום וחזרנו. שיהיה שבוע פורה של עשייה, איכות ושמחת חיים. אוהבים

למעלה