רק להיום
ערכים אמיתיים

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifערכים אמיתיים../images/Emo140.gif

ערכים אמיתיים
"אנו מסוגלים לקבל החלטות נבונות, אוהבות, המבוססות על עקרונות ואידיאלים, שיש להם ערך ממשי."
ההתמכרות נתנה לנו מערכת מסוימת של ערכים ועקרונות שיישמנו בחיינו. אחד העקרונות האלה אמר, "אתה דחפת אותי, אז אני אדחוף אותך יותר חזק". "זה שלי". זה היה ערך שהמציאה המחלה שלנו. "טוב, אולי זה לא היה שלי מההתחלה, אבל זה מוצא חן בעיניי, ואני לקחתי את זה וזה שלי". ערכים אלה היו רחוקים מאוד מערכים של ממש. הם היו הצדקות, וברור שהם לא עזרו לנו להגיע להחלטות נבונות ואוהבות. האמת היא שהיו אלה דברים שרק גרמו לכך שנשקע יותר ויותר עמוק בקבר שכרינו לעצמנו.
שנים-עשר הצעדים נותנים לנו מנה חזקה של ערכים אמיתיים. אלה ערכים שעוזרים לנו לחיות בהרמוניה עם עצמנו ועם הסובבים אותנו. אנו לא תולים את האמונה שלנו בעצמנו, במשפחות שלנו, בקהילה שלנו, אלה בכוח עליון. וכשאנו עושים את זה, אנו משיגים את הביטחון הדרוש לנו כדי לתת אמון בקהילה, במשפחה, ואפילו בעצמנו. אנו לומדים להיות כנים, ולא משנה מה יקרה. אנו לומדים להימנע מעשיית דברם שנרצה להסתיר. במקום "זה שלי", אנו מגלים תחושה של חוסר אנוכיות. אלה ערכים שעוזרים לנו להיות אחראים ופרודוקטיביים, להיות חלק מהחיים סביבנו. במקום לשקוע עמוק יותר בקבר, בעזרת ערכים אלה אנו מצליחים להתחבר אל העולם של החיים.
רק להיום:
אני אסיר-תודה על הערכים שפיתחתי לעצמי. אני אסיר-תודה על היכולת שהם נותנים לי, לקבל החלטות נבונות ואוהבות, ולהיות חבר אחראי ופרודוקטיבי בקהילה שלי. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

החלט מוקדם בכל סיטואציה היכן עובר הגבול שלך; לאחר-מכן, אל תחצה אותו.
- מייקל לוין אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יום איכותי ופורה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה ארוך של שינה שלווה ורגועה. על בן זוג מפרגן, מכיל, אוהב. על בריאות פיזית ונפשית. על אומץ להיות כנה ושווה בין הבפנים והבחוץ. על נכונות ופתיחות לרעיונות חדשים, על יכולת להקשיב. על יכולת להחליט מה שטוב עבורי גם כשזה לא מה שאני רוצה. על משפחה תומכת ומעודדת. על חופש מהתמכרות פעילה, תבונה להבחין בדפוסים ולשחרר. על הרצון לוותר על מה שמפריע לי בדרך אל עצמי. על עוד יום נקי. רק להיום - תשעה חודשים ושישה עשר ימי ניקיון
שותה כוס תה ענק
עם דבש שימתיק לי עוד יותר את הבוקר הזה, ועל הדרך יעברו גם כאבי הגרון שמלווים אותי מאתמול. הראש ריק ואפשר לאט לאט לעקוב אחרי מחשבות שבאות להתארח.. קבוצת צעדים בערב שבה אצטרך להגיד את מה שאני חושבת כבר שבוע ימים עם עצמי.. רק אז אפגש פנים אל פנים ואדרש לסבב הרגשה. אני מרגישה לא נוח במקום הזה, ויודעת שדווקא בגלל זה אני חייבת לעשות את זה. להגיד למי שהחשבתי חברה ים של זמן שזהו, לא מתאים לי יותר .. שאחד הדברים שהשינוי שבי דורש, זה את המקום שלי מינימום בגובה העיניים. אני מתקדמת, לא בא לי לחזור אחורה בשום צורה, גם אם זה לא שימוש.. גם אם זה רק דפוסים. אני לא הולכת לעשות לה את העבודה, רק לשתף ולהכריז בקול רם על ההחלטה שלי. יהיה לי לא קל? מי אמר שיש רק שושנים בדרך?
מה עם הקוצים? הרי "לחיות וליהנות מהחיים ללא שימוש בסמים" זה בין היתר ליהנות גם מהסיטואציות הפחות נעימות, מעצם העובדה שאני חווה בהכרה מלאה. אז זו אחת מהם. מאחלת לכולנו המשך יום פורה ואיכותי של החלמה, שמחת חיים בדרך אל החופש. אוהבים

שטול1

New member
אחר צהריים טובים מחלימים יקרים ../images/Emo24.gif

חזרתי בשלום מיום עבודה ראשון כבר עכשיו ברור שזה לא יהיה פשוט אבל "תהיה לי תכנית ואני אשתדל לעקוב אחריה כמיטב יכולתי " כל זמן שאני בדרך אני מאמין שאלוהים אוהב ידריך אותי וייתן לי את הכוח לבצע. יאאללה יש עוד מה לעשות היום ואחרי זה ציון דרך לחבר יקר איזה יופי להיות שוב עסוק אוהבים שטול

צופיתי 2

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" סבלנות לפעמים אני מקבלים את מה שאנו רוצים מייד. בפעמים אחרות, אנו לא יודעים האם הרצונות שלנו אי פעם יתגשמו. אנו נגיע להגשמה בדרך הכי טובה והכי מהירה שאפשרית. אך דברים מסוימים דורשים זמן. לפעמים, יש שיעורים שעלינו ללמוד קודם, שיעורים שיכינו אותנו כך שנוכל לקבל את הטוב שמגיע לנו. יש דברים שצריכים להסתדר ולהיפתר בתוכנו, ובאחרים. יש מחסומים שצריך לסלקם. בסיס איתן נבנה. היה סבלני. הרפה ובטח. אז שחרר עוד. דברים טובים מתוכננים עבורנו. אנו נקבל אותם ברגע הנכון הראשון. יהיה לנו את מה שהלב שלנו חפץ לו. הרפה ובטח. היום אזהה את מה שאני רוצה וצריך; ואז אהיה מוכן לשחרר את זה. אקדיש את האנרגיה שלי ללחיות את חיי היום, כדי שאוכל ללמוד את השיעורים שלי מהר ככול האפשר. אבטח שמה שאני רוצה וצריך בא אלי. אשחרר את הצורך לשלוט בפרטים.

../images/Emo41.gifלהיות כן וישיר../images/Emo41.gif

להיות כן וישיר
לעיתים קרובות מטרידות אותך הפרעות של אחרים. אתה ממורמר על החדירה לפרטיותך ועל בזבוז הזמן הני ובע מכך. ככל שתרבה להתנגד להפרעות אלה. כן תרבה לחוות אותך. שכן בהתנגדותך לדבר-מה אתה מושך אותו אליך. אם תבדוק את הפחד השולט בך. תמצא כי הוא נובע מחוסר יכולת להתמודד עם המצב.
כדי לפתור את הבעיה, עליך להיות כן וישיר בנוגע למה שאתה רוצה או אינך רוצה. בטא את צרכיך בקור רוח. בלא טינה או עוינות. אל תחשוש שמא תפגע ברגשותיו של אחר. אם מישהו אינו יכול לקבל אותך כפי שאתה. בלא לנסות לתמרן אותך, האם אתה באמת זקוק לאדם זה בחייך ?
כאשר אינך כן וישיר. אתה מדחיק. אך הדחקה זו תתפרץ עד מהרה בצורה אחרת: אתה תוציא את תסכוליך על אדם אחר. תסבול מפריחה, מכאבי ראש או מליקוי גופני אחר. הדחקה היא פשוט ביטוי נוסף לפחד. פחד הוא תכנות שלילי תת- מודע. היוצר חוויות עתידיות שליליות. החיים הרמוניים יותר כאשר אתה ישיר וכן. למעשה. המתנה הגדולה ביותר שתוכל להעניק לאדם אחר היא להיות כל מה שאתה.
למכורNA שהביא לפרסום. קטע חזק מבחינתי שבא לי בדיוק במקום ובזמן. אני שוקלת אם להעתיק את זה ופשוט להגיש כמתנה למי שהחשבתי עד לא מזמן כחברה, במקום להגיד לה במילים שלי הערב.. אבל יודעת שאצטרך להגיד.. כי אין קיצורי דרך בדרך
בכל מקרה, תודה למכורNA על הקטע הזה, והמשך יומטוב לכולנו. אוהבים

נעממי5

New member
התמכרות כמחלה משפחתית...

התמכרות - מחלה משפחתית התמכרות היא מחלה משפחתית. מחלה זו משפיעה על המכור בצורה פיזית ורגשית ומשפיעה בצורה דרמטית גם על האנשים שקרובים אליו. אנחנו כל כך דואגים לאדם הזה, שאנחנו נגררים לתוך הטירוף של המחלה שלו. כל תשומת הלב שלנו מתמקדת במכור ואנחנו מנסים לקחת שליטה ולתקן את החיים שלו. זו הדרך שבה מחלתנו באה לידי ביטוי. אף-על-פי שהכוונות שלנו טובות - ההתנהגות שלנו, בדומה לזו של המכור, נהפכת לבלתי-שפוייה. אנחנו מתחילים לחפש סימנים שמעידים על שימוש ואיך לגרום לו להפסיק להשתמש. אנחנו זורקים את הסמים, מנדנדים, נוזפים, מתלוננים, מתחננים, מנהלים משא ומתן - הכל ללא הואיל. כל מחשבותינו מרוכזות סביב מה שהמכור עושה או מה שהוא לא עושה. זו האובססיה שלנו. כואב לנו לראות מישהו יקר הורג את עצמו באמצעות שימוש בסמים. המכור שלנו ממשיך להוציא סכומי כסף גדולים ונראה שבכלל לא איכפת לו ממקום העבודה שלו, מהחשבונות שמצטברים, מהמשפחה או מההידרדרות במצב הבריאותי שלו. ובנוסף, קיים גם איום של מאסר, אלימות מצד סוחרי סמים שאיתם הוא מעורב, התנהגות לא עקבית ובלתי רציונלית כתוצאה מהפרנויה שהוא חש. כל אלה מייסרים עד מאוד את האנשים שקרובים אל המכור. אנחנו מתחילים לדאוג. אנחנו מתקנים, מתרצים, משקרים ומשלמים חובות וחשבונות ואז... אנחנו ממשיכים ודואגים עוד יותר. זו החרדה שלנו. עם הזמן, מצבו והתנהגותו של המכור מתחילים להכעיס אותנו. אנו צריכים לחפות עליו, לסבול בושות כל פעם מחדש וההכרה בכך שהמכור לא מתכוון לטפל במחוייבויות שלו, כל אלה עושים את שלהם. רבים מאיתנו מרגישים שהעויינות והזעם שהמכור מפנה כלפינו אינם פוסקים, אנו מתחילים להרגיש מנוצלים, לא אהובים והעלבונות והפגיעות שאנחנו סופגים כתוצאה מאיבוד השליטה שבשימוש בסמים, גורמים לנו לרצות להחזיר בחזרה. אנחנו מתרגזים, מאיימים, פורטים על העבר או מפגינים שתיקה רועמת. זה הכעס שלנו. לפעמים אנחנו מעמידים פנים שהכל בסדר. בכל פעם שישנה הפוגה בשימוש אנחנו מאמינים להבטחות של המכור ונדמה לנו שהבעיה נפתרה. כשההגיון שלנו אומר לנו שמשהו מאוד לא בסדר בהתנהגות שלו, אנחנו עדיין בורחים ממה שאנחנו יודעים ומרגישים. זוהי ההכחשה שלנו. יכול להיות שהתחושה ההרסנית ביותר שאנחנו חווים כתוצאה מהחיים עם המכור היא החרדה שאנחנו לא מספיק נבונים או מספיק טובים כי לא הצלחנו לפתור את בעיותיו של האדם שאנחנו אוהבים ונדמה לנו שאולי באיזושהי דרך אנחנו אחראים להתמכרות שלו בגלל משהו שעשינו או לא עשינו. זוהי תחושת האשמה שלנו. כשהגענו לנקודת יאוש, באנו לנר-אנון - בתחילה כדי למצוא עזרה עבור המכור. רצינו שמישהו יגיד לנו איך לפתור את הבעיה שלנו מכיוון שידענו שאנחנו כבר לא מסוגלים להתמודד איתה בכוחות עצמנו. הרגשנו כבולים למחוייבויות, לא נאהבים ובודדים. ובמידה מסויימת חשנו גם צדקנות ויהירות. בנר- אנון למדנו שהחשיבה שלנו צריכה להשתנות אם אנחנו רוצים להגיע לפתרונות. למדנו להתמודד עם האובססיה שלנו, עם החרדה, הכעס, ההכחשה ותחושת האשמה. בעזרת החברותה ושיתוף החברים בניסיוננו, כוחנו ותקוותנו וביישום 12 הצעדים בחיינו, אנחנו מנסים לשנות גישות ולמצוא דרכים להפחית את תחושת היאוש שאנחנו מרגישים, אנחנו לומדים מהי האחריות שלנו כלפי עצמנו וכלפי אחרים ומגלים בתוכנו רגשות של אהבה והערכה עצמית. אנחנו מתפתחים מבחינה רוחנית וההתמקדות האובססיבית שלנו במכור… מתחילה לנוע לכיוון הטיפול בחיים שלנו.

למעלה