0בוחרת בחיים0
New member
../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifערכים אמיתיים../images/Emo140.gif
ערכים אמיתיים
"אנו מסוגלים לקבל החלטות נבונות, אוהבות, המבוססות על עקרונות ואידיאלים, שיש להם ערך ממשי." ההתמכרות נתנה לנו מערכת מסוימת של ערכים ועקרונות שיישמנו בחיינו. אחד העקרונות האלה אמר, "אתה דחפת אותי, אז אני אדחוף אותך יותר חזק". "זה שלי". זה היה ערך שהמציאה המחלה שלנו. "טוב, אולי זה לא היה שלי מההתחלה, אבל זה מוצא חן בעיניי, ואני לקחתי את זה וזה שלי". ערכים אלה היו רחוקים מאוד מערכים של ממש. הם היו הצדקות, וברור שהם לא עזרו לנו להגיע להחלטות נבונות ואוהבות. האמת היא שהיו אלה דברים שרק גרמו לכך שנשקע יותר ויותר עמוק בקבר שכרינו לעצמנו.
שנים-עשר הצעדים נותנים לנו מנה חזקה של ערכים אמיתיים. אלה ערכים שעוזרים לנו לחיות בהרמוניה עם עצמנו ועם הסובבים אותנו. אנו לא תולים את האמונה שלנו בעצמנו, במשפחות שלנו, בקהילה שלנו, אלה בכוח עליון. וכשאנו עושים את זה, אנו משיגים את הביטחון הדרוש לנו כדי לתת אמון בקהילה, במשפחה, ואפילו בעצמנו. אנו לומדים להיות כנים, ולא משנה מה יקרה. אנו לומדים להימנע מעשיית דברם שנרצה להסתיר. במקום "זה שלי", אנו מגלים תחושה של חוסר אנוכיות. אלה ערכים שעוזרים לנו להיות אחראים ופרודוקטיביים, להיות חלק מהחיים סביבנו. במקום לשקוע עמוק יותר בקבר, בעזרת ערכים אלה אנו מצליחים להתחבר אל העולם של החיים.
רק להיום:
אני אסיר-תודה על הערכים שפיתחתי לעצמי. אני אסיר-תודה על היכולת שהם נותנים לי, לקבל החלטות נבונות ואוהבות, ולהיות חבר אחראי ופרודוקטיבי בקהילה שלי. אוהבים